Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Futbolistes cer uz punktiem - Liepājā lielās iespējas mačs pret Slovākiju

Futbolistes cer uz punktiem - Liepājā lielās iespējas mačs pret Slovākiju
Latvijas futbolistes "Daugavas" stadiona ģērbtuvēs / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Piektdienas vakarā Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase savā laukumā Liepājā uzņems Slovākijas valstsvienību. Mača sākums plkst. 19:00.

Latvietes 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu sāka ar maču pret Pasaules kausa bronzas medaļu ieguvējām zviedrietēm. Pirmajā puslaikā mūsējās pārsteidzoši izvirzījās vadībā un līdz mača 32. minūtei prata noturēt titulētās pretinieces uz nulles. Otrajā puslaikā Zviedrijas līderes Kosovares Aslani izpildītie standarti izrādījās liktenīgi Latvijas komandai un beigās tika piedzīvots zaudējums ar 1:4. "Otrajā puslaikā izpaudās pretinieču meistarība, taču rezultātu tāpat var nosaukt par pozitīvu. Vēl kādu nedēļu pēc spēles nevarējām noticēt, kas nupat notika," pirms oktobra spēlēm sacīja ilggadējā nacionālās izlases centra aizsardze Elīza Spruntule. Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss savukārt norādīja, ka pēc pirmās spēles nedrīkst iekrist fanātismā un jākoncentrē spēki, iespējams, cikla svarīgākajai spēlei pret slovākietēm.

Oktobrī izlases sastāvā notikušas dažas izmaiņas. Komandas pieteikumā šoreiz nav Latvijas U19 izlasē spēlējošo Sofijas Ņesterovas un Lanas Osiņinas, kuras tagad atrodas Austrijā. Savukārt sastāvam pievienojušās divas U17 izlases spēlētājas Ksenija Nagle un Nelle Treimani. Futbola skolas "Mettas" audzēknei Treimanei šis ir jau otrais nacionālās izlases izsaukums [februārī devās uz maiņu testa spēlē pret Lietuvas čempionvienību "Gintra Universitetas"], kamēr "Rīgas Futbola skolas" malējā aizsardze Nagle uz izlasi tikusi pirmo reizi. Debijas izsaukums arī jaunajai vārtsardzei Sintijai Redzobai, kura šoziem nomainīja "Rīgas FS" pret futbola klubu "Dinamo Rīga".

Jāatgādina, ka diskvalifikācijas dēļ nacionālai izlasei joprojām nevar palīdzēt ilūkstiete Sandra Voitāne. Pirms diviem gadiem Latvijas U19 izlases mačā pret Īriju Sandra nopelnīja sarkano kartīti, saņemot trīs maču diskvalifikāciju. Divas spēles Limasolas "Apollon" futboliste jau izlaide un būs gatava palīdzēt Latvijai 8. oktobra mačā pret Islandi. Vairāku iemeslu dēļ ārpus izlases sastāvā šoreiz palika Anastasija Fjodorova, kura mačā pret Zviedriju izgāja uz maiņu, bet iepriekš regulāri spēlēja izlases pamatsastāvā. "Šo jautājumu atstāšu spēlētājas kluba ziņā," Fjodorovas neizsaukšanu komentēja Didzis Matīss. Taču Sportacentrs.com noskaidroja, ka 1999. gadā dzimušo rēzeknieti ar savu iepriekšējo klubu FS "Metta" vairs nekas nesaista.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Slovākiju (04.10)

FutbolisteDz. gadsPozīcijaKlubs
Marija Ibragimova1996VārtsardzeRīgas Futbola skola
Enija Anna Vaivode1993VārtsardzeFK Dinamo Rīga
Sintija Redzoba2000VārtsardzeFK Dinamo Rīga
Ligita Tumāne1996AizsardzeRēzeknes BJSS / Rīgas Futbola skola
Laura Sondore1999AizsardzeSassari Torres Femminile (Itālija-3)
Elīza Spruntule1993AizsardzeSK Super Nova / FK Olaine
Anastasija Ročāne1992AizsardzeFK Dinamo Rīga
Anna Krūmiņa1999AizsardzeRīgas Futbola skola
Olga Matīsa1986AizsardzeRīgas Futbola skola
Ksenija Nagle2003AizsardzeRīgas Futbola skola
Kristīne Giržda1993PussardzeFK Dinamo Rīga
Karlīna Miksone2000PussardzeFK Dinamo Rīga
Anna Marija Valaka1999PussardzeRīgas Futbola skola
Viktorija Zaičikova2000PussardzeRīgas Futbola skola
Anastasija Čemirtāne1999PussardzeRīgas Futbola skola
Nelle Treimane2003UzbrucējaFS Metta
Renāte Fedotova1996UzbrucējaFK Dinamo Rīga
Olga Ševcova1992UzbrucējaFK Dinamo Rīga

Piektdienas vakarā mūsu futbolistes sacentīsies ar grupas nomināli otro vājāko izlasi Slovākiju. Šī vakara pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozē atradās 4. grozā, UEFA izlašu rangā ieņemot 29. vietu. "Slovākija ir Eiropas vidusmēra komanda," preses konferencē pauda mūsu valstsvienības galvenais treneris. Slovākietes nekad nav spēlējušas Olimpiādes, Pasaules kausa vai Eiropas čempionāta finālturnīros. 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā Slovākija palika pēdējā vietā grupā ar Norvēģiju, Nīderlandi, Īriju un Ziemeļīriju, astoņas spēlēs tiekot pie trīs punktiem.

Eiropas čempionāta kvalifikāciju slovākietes sāka ar minimālu zaudējumu Islandē. Vienīgos vārtus mačā islandietes prata gūt otrā puslaika vidū. Neraugoties uz izlases pieticīgajiem rezultātiem vairākas Slovākijas futbolistes spēlē labos ārzemju klubos. Par komandas līderēm jāuzskata pieredzējušo vārtsardzi Mariju Korenčovu [AC "Milan"] un Vācijas vicečempiones Minhenes "Bayern" pussardzi Dominiku Škorvankovu. Kopumā 19 no 23 pieteikumā esošajām Slovākijas futbolistēm spēlē ārzemju komandās. Pārsvarā tās ir kaimiņvalstu Polijas, Čehijas, Austrijas un Vācijas vienības.

"Mūsu mērķis ir atvest no Latvijas trīs punktus," sacīja Slovākijas valstsvienības galvenais treneris Petrs Kopuņs, "paredzu, ka mača sākumā Latvija centīsies raisīt spiedienu, taču tiksim ar to galā un kontrolēsim spēles gaitu." Jābilst, ka Slovākijas sieviešu izlase Liepājā ieradusies ar apjomīgu atbalsta personālu. Izlases delegācijā ir 13 cilvēki, kas ir teju divreiz vairāk nekā Latvijai.

F grupas spēles 2019. gadā

DatumsSpēleRezultāts
29.08Islande - Ungārija4:1
02.09Islande - Slovākija1:0
03.09Latvija - Zviedrija1:4
04.10Latvija - Slovākija
04.10Ungārija - Zviedrija
08.10Zviedrija - Slovākija
08.10Latvija - Islande
08.11Slovākija - Ungārija
12.11Ungārija - Latvija

Latvijas un Slovākijas izlases iepriekš tikušās 1995. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Toreiz slovākietes izcīnīja divas uzvaras - 1:0 Latvijā un 3:1 savā laukumā Bratislavā.

2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles tiešraidi varēs vērot Sportacentrs.com TV un portālā. Sākums plkst. 19:00.


, 2019-10-04 10:32, pirms 5 gadiem
Lieliski, ka atkal Sportacentrs rādīs spēli. Paldies arī par atspoguļojumu rakstos. Lai meitenēm izdodas laba cīņa!
, 2019-10-04 12:33, pirms 5 gadiem
Ļoti žēl, ka neviena cikla spēle nav paredzēta Rīgā
, 2019-10-04 12:40, pirms 5 gadiem
Nez Latvijas sieviešu klubos spēlētājam arī kaut ko maksā?
, 2019-10-04 13:17, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Nez Latvijas sieviešu klubos spēlētājam arī kaut ko maksā?
Maksā
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.