Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kapteine: "Man šķiet, ka neviena no viņām neuzdrošinājās pajautāt manu kreklu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zviedrijas kapteine: "Man šķiet, ka neviena no viņām neuzdrošinājās pajautāt manu kreklu"
Foto: Ģirts Gertsons, f64

Vakar notikušajā 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pārsteidza Latvijas sieviešu futbola izlase, kas izvirzījās vadībā, tomēr beigās ar 1:4 piekāpās Zviedrijai – komandai, kas šovasar tika kronēta par trešo spēcīgāko pasaulē. Zviedrietes atzina, ka bijis grūti spēlēt pret šāda stila komandu.

"Apsolīju, ka pēc spēles atdošu abus savus kreklus. Jā, viņas priecājās, bet nevarēju saprast – tas bija par sniegumu vai par mūsu krekliem. Viņas tomēr aizvadīja lielisku spēli," teica uzbrucēja Kosovare Asllani, kura rezultatīvi piespēlēja trijos no četriem vārtu guvumiem. "Domāju, ka sievietes, kuras spēlē futbolu, lai kādā līmenī tas būtu, vasarā skatījās Pasaules kausu, un mums gāja ļoti labi. Varēja redzēt, ka viņas bija skatījušās mūsu spēles, un tas ir tikai patīkami."

Savukārt Zviedrijas valstsvienības kapteine Karolīne Segere atzina, ka viņa ar krekliem nav mainījusies. "Man šķiet, ka neviena no viņām neuzdrošinājās pajautāt. Nebiju noskaņojumā, lai gribētos ar kādu aprunāties," skaidroja 34 gadus vecā pussardze. Viņa Zviedrijas izlasē aizvadījusi 200 spēles, divas reizes Pasaules kausā tikusi pie trešās vietas, bet klubu līmenī viņa pirms diviem gadiem triumfēja Čempionu līgā.

Segere bija sašutusi par epizodi, kurā viņai kājās ielidoja Karlīna Miksone, Latvijas futbolistei nesaņemot pat brīdinājumu. "Viņa rīkojās traki un nepareizi. Priecājos, ka nenotika nekas nopietns. Ķermenis aizgāja vienā virzienā, bet ceļgals... es pat nezinu, uz kuru pusi aizgāja ceļgals. Pirmā sajūta bija, ka man tā vairs nav. Priecājos, ka viss ir kārtībā." Zviedrijas kapteine arī atzina, ka nav bijis patīkami spēlēt pret komandu, kura tikai aizsargājās. "Cienu to, kā viņas spēlē un cīnās, bet šāds futbols baudu nesagādā."

Tikmēr Madelēna Janogi, kura laukumā nāca uz maiņu 57. minūtē, aizvadīja spilgtu spēli. Viņa palīdzēja Zviedrijai nopelnīt 11 metru soda sitienu, bet desmit minūtes pirms beigām pati bija tuvu vārtu guvumam. Pēc Janogi tālsitiena glāba Marija Ibragimova, bet atkārtojumā redzams, ka bumba paguva mazliet šķērsot vārtu līniju. "Šķita, ka bumba ir vārtos. Jau biju gatava svinēt, bet neviena cita nereaģēja, tāpēc arī es turpināju spēlēt."

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-04 10:19, pirms 5 gadiem
Pa buķisko ielidoja kātos.

     [+] [-]

, 2019-09-04 11:25, pirms 5 gadiem
Nespēlēja futbolu, bet atsitās.

     [+] [-]

, 2019-09-04 11:47, pirms 5 gadiem
Iedomīgi komentāri, zviedri nedaudz sadomājušies un ne tikai šajā gadījumā!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-04 17:04, pirms 5 gadiem
Atslēgas vārdi - šāds futbols baudu nesagādā. Un zviedrietei var tikai piekrist.