Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U21 kapteinis Černomordijs: "Cīnīsimies, lai pret angļiem dabūtu kaut punktu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U21 kapteinis Černomordijs: "Cīnīsimies, lai pret angļiem dabūtu kaut punktu"
Antonijs Černomordijs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas U-21 futbola izlasei 2019. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla septembra spēlēs ir iespējas pacīnīties par punktiem vai pat kādu sensacionālu uzvaru, sarunā ar aģentūru LETA pauda valstsvienības kapteinis Antonijs Černomordijs.

Latvijas U-21 futbola izlase 7.septembrī izbraukumā cīnīsies ar Ukrainu, bet četras dienas vēlāk Zemgales Olimpiskā centra stadionā Jelgavā uzņems Angliju.

"Man un pārējiem komandas biedriem būs gods pārstāvēt Latviju pret vienu no Eiropas labākajām komandām - Angliju. Viņiem ir daudzi kandidāti, kuri jau tikuši pie iespējas spēlēt Anglijas Premjerlīgā. Mēs U-21 izlasē pārsvarā esam Virslīgas vai dublieru turnīra spēlētāji. Vispirms būs svarīga spēle ar Ukrainu, kurā nepieciešama uzvara, lai sajustu panākumu garšu šajā ciklā," stāstīja Černomordijs.

Latvijas jaunie futbolisti šajā ciklā sešās spēlēs trīs reizes spēlējuši neizšķirti un cietuši trīs zaudējumus, kamēr angļiem ir piecas uzvaras un viens neizšķirts.

"Cīnīsimies, lai iegūtu kaut punktu. Ceram, ka līdzjutēji dzīs mūs uz priekšu, lai mēs tiktu pie trim punktiem. Tā būtu grandioza uzvar, kas nav nereāla. Arī iepriekšējā ciklā uzvarējām beļģus, lai gan neviens no mums to negaidīja," teica aizsargs.

Iepriekšējo spēli šajā ciklā Latvijas U-21 futbolisti aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad cīnījās 1:1 ar Skotijas vienaudžiem, kuri neizšķirtu izrāva vien pēc kompensācijas laikā piešķirtas strīdīgas "pendeles".

"Pirmais puslaiks bija viens no labākajiem U-21 izlasē. Kontrolējām spēles gaitu, iesitām vārtus un mums bija vēl vairāki momenti. Izskatījās, ka Skotijas pat nebija uz laukuma. Otrajā puslaikā pēc noraidījuma 67.minūtē Ingars Sarmis Stuglis saņēma sarkano kartīti viss izmainījās. Kad palikām ar desmit spēlētājiem, bija ļoti grūti. Gandrīz nosargājām uzvaru, bet bija negaidīts 11 metru soda sitiens. Pat skoti negaidīja, ka iedos "pendeli", bet tiesnesis tā lēma," atcerējās Černomordijs.

Iepriekšējo spēli Černomordijs aizvadīja sestdien, kad viņa pārstāvētā "Riga" virslīgas mačā ar 3:0 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Lai gan laukumā tikās turnīra tabulas pretpolos esošās komandas, valmierieši pirmajā puslaikā izrādīja cienījamu pretestību un vairākas reizes apdraudēja favorītes "Riga" vārtus.

"Pret komandām, kuras ir turnīra apakšdaļā, vienmēr ir grūti spēlēt. Noskaņojāmies tā, kā spēlētu pret līderiem, jo nekad šādi mači nav viegli. Nav tā, ka ar vienu elpas vilcienu varētu izcīnīt uzvaru. Pirmais puslaiks bija smags un arī veiksme nebija mūsu pusē. Otrajā puslaikā savācāmies, pārņēmām kontroli un guvām pirmos vārtus," skaidroja Černomordijs.

Pirmajā puslaikā "Riga" aizsargiem grūtības sagādāja viesu uzbrucēji Ēriks Rikardo Pēšons-Grejs un Alvis Jaunzems.

"Pirmajā puslaikā mums bija problēmas, jo viņi pie pirmās iespējas sita bumbu uz priekšu. Bieži sanāca spēlēt diviem aizsargiem pret diviem uzbrucējiem. Dažos momentos bija problēmas, kad viņi ar piespēli nokļuva mums aiz muguras un nācās skriet pakaļ. Pāris momenti viņiem bija, taču vārtsargs [Roberts Ozols] nosargāja, un otrajā puslaikā viss bija kārtībā," atzīmēja Černomordijs.

"Riga" futbolisti virslīgā svinējuši 11 uzvara pēc kārtas un kļuvuši par kopvērtējuma līderiem, turklāt šajā uzvaru sērijā nepārspēts palicis vārtsargs Ozols.

"Tas ir liels sasniegums komandai. Mums ir ļoti labs, jauns un perspektīvs vārtsargs. Arī visa komanda spēlē aizsardzībā un palīdzam viens otram. Tāpēc arī 11 virslīgas spēles esam uz nulles," secināja aizsargs.

Galvaspilsētas komanda vasaras pāreju perioda pastiprināja sastāvu ar vairākiem Latvijas izlases futbolistiem, turklāt pirms diviem mēnešiem pie "Riga" stūres stājās ukraiņu speciālists Viktors Skripņiks, kurš karjeras laikā vadījis Vācijas bundeslīgas vienību Brēmenes "Werder".

""Riga" komandai vienmēr ir ambīcijas uzvarēt. Pagājušajā gadā neizdevās, šogad iesim līdz galam un cīnīsimies. Virslīgas pirmie mēneši bija smagi, bet vasaras sākumā sajutām savu spēli un pēc tam tikai esam gājuši uz augšu. Arī Latvijas kausā uzdevums ir uzvarēt. Esam zaudējuši divus finālus pēc kārtas, tāpēc atdosim visus spēkus, lai uzvarētu arī kausā," uzsvēra Černomordijs.

Latvijas U-21 futbola izlase kvalifikācijas cikla noslēgumā oktobrī būs mači ar Nīderlandi un Andoru.

D apakšgrupā līderpozīcijā ar 16 punktiem sešās spēlēs atrodas Anglija, bet 11 punkti ir Nīderlandei, kamēr pa astoņiem guvušas Ukraina un Skotija. Latvija ar trim punktiem ir piektā, bet turnīra tabulu ar diviem punktiem noslēdz Andora.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-09-04 17:40, pirms 6 gadiem
Par Lielām uzvarām un Labu Futbolu !!! Lai izdodas !!!

     [+] [-]

, 2018-09-04 18:35, pirms 6 gadiem
es-sportists rakstīja: Par Lielām uzvarām un Labu Futbolu !!! Lai izdodas !!!
Domā, ar Kazakeviču pie stūres tas ir iespējams? Protams, pievienojies laba vēlējumiem.

     [+] [-]

, 2018-09-04 23:49, pirms 6 gadiem
Pret Angliju bieži futbolu nesanāk uzspēlēt.