Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pirmajā Artura Vaidera kausā uzvar Lietuvas žurnālisti, latvieši seko

Pirmajā Artura Vaidera kausā uzvar Lietuvas žurnālisti, latvieši seko
Artura Vaidera kausa dalībnieki
Foto: LFF

Ceturtdien, 3. augustā, Engurē norisinājās Latvijā pirmais starptautiskais mediju futbola turnīrs Artura Vaidera kauss, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sporta žurnālistu komandas, kā arī Engures labāko futbolistu vienība, kurai palīdzēja izcilie futbolisti Māris Verpakovskis un Kaspars Gorkšs. Pirmajā futbola turnīrā veiksme bija labvēlīga Lietuvas komandai, kura guva uzvaru visās trijās turnīra spēlēs un tika pie galvenās balvas - Artura Vaidera kausa.

Otro un trešo vietu turnīrā sadalīja Latvijas un Engures komandas. Lai gan abas bija uzvarējušas pa vienai spēlei un vienu nospēlējušas neizšķirti, izšķirošo lomu vietu sadalījumā nospēlēja gūto vārtu daudzums. Diemžēl šoreiz neveicās mūsu ziemeļu kaimiņiem - igauņiem. Viņi ieņēma ceturto vietu kopvērtējumā. Igaunijas komanda mediju turnīrā piedalījās pirmo reizi, taču pēc spēlēm tās dalībnieki bija pārliecināti, ka pēc gada būs daudz labāk sagatavojušies un kļūs par nopietnu konkurentu pārējām komandām.

Ar neslēptu aizrautību un ļoti nopietnu pieeju spēlei izcēlās jaunie engurnieki. Spēlējot vienā komandā ar mūsu futbola zvaigznēm Māri Verpakovski un Kasparu Gorkšu, puiši rādīja savas prasmes un iemaņas spēlē. Iespējams, kāds no viņiem nākotnē kļūs par izcilu futbolistu, kurš nesīs Latvijas vārdu pasaulē.

Kaspars Gorkšs, Latvijas futbola valstsvienības un Engures komandas kapteinis: “Vēlos izteikt pateicību Engurei, kas šī turnīra ietvaros mūs ir draudzīgi uzņēmusi. Liels paldies visām komandām, kas piedalījās. Vislielākais paldies sakāms arī Artura Vaidera ģimenei par šī turnīra organizēšanu, kas tādējādi turpina Artura aizsāktās tradīcijas futbola popularizēšanā. Paldies arī Latvijas Futbola federācijai par atbalstu. Futbols un žurnālistika mūsdienās iet roku rokā. Mediji ir liels futbola popularizēšanas ierocis. Arī pašmāju līdzjutējiem tieši žurnālisti ir tie, kas rada priekšstatu par futbolu. Paldies katram no jums, kas piedalījās. Es ceru, ka šī pasākuma laikā visi dalībnieki ieguva tik pa daudz pozitīvas emocijas, cik mēs. Cerams, ka mēs visi kopā Artura Vaidera kausa izcīņā nākotnē tiksimies atkal.”

Inese Vaidere, Artura Vaidera fonda dibinātāja: “Ar gandarījumu varu teikt, ka pirmais mūsu valstī rīkotais žurnālistu futbola turnīrs Artura Vaidera kauss tiešām izdevās. Gan Latvijas Futbola federācija, gan Artura Vaidera fonds, kā arī Engures iedzīvotāji ieguldīja daudz laika un darba tā organizēšanā, taču katra minūte bija tā vērta, īpaši, kad redzējām, cik daudz prieka tas sniedz ne vien žurnālistiem, bet arī engurniekiem, īpaši mazajiem puikām, kuri cītīgi centās turēt līdzi lielajiem spēlētājiem, un ja netika uz laukuma, tad tur pat blakus trenējās sist bumbu vārtos. Kad redzēju, ka vienkopus sēž un savā starpā aizrautīgi debatē žurnālisti Latvijas, Igaunijas un Lietuvas komandu krekliņos, varu droši teikt - turnīra mērķi ir sasniegti. Tāpēc, manuprāt, turnīram ir visas iespējas kļūt par ikgadēju tradīciju. Esmu arī pateicīga visiem, kas palīdzēja šī turnīra organizēšanā, un tiem, kas tajā piedalījās.”

Turnīra galvenais mērķis bija dot iespēju Baltijas valstu sporta žurnālistiem tikties, veidot kontaktus, apmainīties pieredzē un vienkārši labi pavadīt laiku, spēlējot futbolu. Neapšaubāmi, uz laukuma valdīja sacensību gars un katra komanda vēlējās tikt pie turnīra galvenās trofejas, savukārt ārpus tā draudzīgā atmosfērā žurnālisti risināja sarunas par sportu, dalījās savos iespaidos par aizvadītajiem mačiem un prognozēja tuvāko sporta notikumu norisi un iespējamos rezultātus. Visi turnīra dalībnieki uzsvēra, ka Artura Vaidera kauss ir lieliska iespēja žurnālistiem tikties ar kaimiņvalstu kolēģiem un cilvēkiem, kuriem sports ir tuvs sirdij.

Turnīra noslēgumā notika arī svinīgā apbalvošanas ceremonija, kuras ietvaros tika izrādīta arī īsfilma par Arturu Vaideru. Turnīra organizatori bija parūpējušies par bagātību dāvanu klāstu visiem turnīra dalībniekiem un viesiem. Vienlaikus Latvijas nacionālās futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs uzaicināja Engures komandas pārstāvjus šī gada 10. oktobrī klātienē apmeklēt 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēli Rīgā starp Latviju un Andoru.

Informāciju sagatavoja:
Viktors Sopirins
Latvijas Futbola federācija
Latvijas nacionālo futbola izlašu preses sekretārs


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-04 20:47, pirms 7 gadiem
Suveizda ar piedalījās.
, 2017-08-05 10:09, pirms 7 gadiem
Kuri Latvijas žurnālisti bija laukumā?
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.