Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Portugāļu treneris pēc Kipras sagraušanas: "Pret Latviju būs pavisam cita spēle"

Agris Suveizda

Portugāļu treneris pēc Kipras sagraušanas: "Pret Latviju būs pavisam cita spēle"
Fernandu Santušs
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas čempione Portugāle pirms piektdien gaidāmās Pasaules kausa atlases spēles Latvijā vakar pārbaudes spēlē savā laukumā sagrāva Kipru (4:0). Galvenais treneris Fernandu Santušs gan atzina, ka Rīgā gaidāma pavisam cita cīņa.

"Man nepatika pirmās 20 minūtes," pēc spēles sacīja Fernandu Santušs. "Lai arī guvām agrus vārtus, nespējām ātri kontrolēt bumbu – spēlējām apātiski, ļoti daudz sitām uz priekšu. Pēc tam pamainījām spēli, un komanda sāka vairāk spēlēt pa zemi, un radījām trīs vai četras vārtu gūšanas situācijas. Otrajā puslaikā jau dominējām – spēlējām ātrāk, labāk un neļāvām tikt presingoti."

"Šai spēlei nebija nekāda sakara ar maču pret Latviju – tā jau būs pavisam citas grūtības un nozīmes cīņa," teica Santušs. "Šo spēli izmantojām, lai iedotu spēļu ritmu futbolistiem, kuri divas nedēļas nebija spēlējuši. Uzvara vienmēr ir pozitīva lieta, bet tagad mums ar pareizo attieksmi jāgatavojas Latvijai – tā mums būs svarīga spēle, nedrīkstam pazemināt savu līmeni."

Viens no futbolistiem, kuram bija nepieciešama spēļu prakse, bija "Monaco" pussargs Žuau Motinju, kurš pēdējo oficiālo spēli bija aizvadījis 20. maijā. 30 gadus vecais spēlētājs pirmajā puslaikā no praktiski viena un tā paša punkta atzīmējās ar diviem precīziem tiešajiem brīvsitieniem. "Nav nekāds noslēpums, ka treniņos allaž praktizējam šāda tipa tiešos brīvsitienus. Par laimi, man izdevās trāpīt vārtu rāmī. Nedaudz palīdzēja arī vējš, bet man izdevās trāpīt tur, kur vēlējos," sacīja pirmā puslaika varonis. "Bija patīkami uzvarēt – gan tādēļ, ka spēlējām pret sarežģītu pretinieku, gan tādēļ, ka uzlabojām noskaņojumu pirms spēles pret Latviju."

Dažādu iemeslu dēļ Portugāle gan nebija absolūti labākajā sastāvā un gatavībā – Krištianu Ronaldu un Pepe vakar triumēja UEFA Čempionu līgā, virkne spēlētāju izlasi papildināja vien pirms dažām dienām, bet Rikardu Kvarežma, kurš bija galvenais Latvijas kapracis pirmajā aplī, tika pietaupīts traumas dēļ. "Normāli viņam šobrīd nemaz nebūtu jābūt nometnē, jo "Besiktas" nedēļas nogalē vēl bija paredzēta Superlīgas pēdējā spēle un bija gaidāms, ka viņš ierastos tikai nākamajā nedēļā. Tomēr viņš iepriekšējā spēlē iedzīvojās nelielā savainojumā un lūdza "Besiktas" atļauju doties uz izlasi. Treniņos viņš atgriezīsies nākamnedēļ," iepriekš Kvarežmas situāciju komentēja Santušs.

Latvija savu pirmo treniņu aizvadīs rītvakar, un tā sākums "Arkādijas" stadionā paredzēts plkst. 18:00. Tikmēr Portugāles ierašanās Rīgā gaidāma trešdien.

Motinju pirmie vārti

Motinju otrie vārti

Izmantotie resursi:
abola.pt
abola.pt
abola.pt
Fernando Santos: "Este jogo serviu para...

     [+] [-]

, 2017-06-04 21:04, pirms 7 gadiem
Prieks, ka novērtē mūsējos, bet man ir nelabas aizdomas, ka rezultāts būs bēdīgs.. Bet lai veicas!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-04 21:05, pirms 7 gadiem
NJā būs Latvijas sagraušana atvainojiet bet skatamies reāli ne mums ir reāli normālas mājas Stadions ne mums vispār kautkas attīstast futbola ziņā

  +1 [+] [-]

, 2017-06-04 21:22, pirms 7 gadiem
Nu es negribu norakstīt mūsu puišus pāragri! gribētos teikt, ka pēdējā spēle pret Portugāli bija ļoti saturīga. Protams, esam krietni vājāki, tomēr neesam arī tādi, ka jādomā, ka būs sagrāve, jo pēdējās izlases spēles (izņemot spēle pret Gruziju) ir rādījušas, ka mūsējie ir saņēmušies un ir sākuši spēlēt krietni labāk, kā spēlēja iepriekš. Protams, tas bija pie Pahara, ka beidzot spēle uzlabojās, vai tā būs arī pie Starkova -manīsim.

     [+] [-]

, 2017-06-04 21:29, pirms 7 gadiem
Spēle spēlei nav līdzīga,bet mūs nekāda " laime" negaida.