Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kazakevičs: "U-23 izlase ir iespēja spēlētājiem nepazust no izlases treneru redzesloka"

Kazakevičs: "U-23 izlase ir iespēja spēlētājiem nepazust no izlases treneru redzesloka"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kamēr "Ķeizarmeža" sporta bāzē pirmo treniņu pirms piektdien gaidāmās spēles pret Bosniju un Hercegovinu aizvadīja Latvijas lielā izlase, blakus laukumā trenējās arī jaunizveidotā U-23 izlase, kas rīt Valgā tiksies ar Igaunijas vienaudžiem. U-23 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, kurš jau kādu laiku ir Latvijas Futbola federācijas sporta direktora amatā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com sīkāk pastāstīja par šīs izlases izveidošanas iemesliem un nepieciešamību.

"Pirms apmēram divarpus trijiem mēnešiem no Anglijas Futbola asociācijas pienāca piedāvājums. U-23 izlasēm notiek tā saucamais "Challange Trophy" turnīrs, kurā divu gadu laikā no astoņām līdz 12 Eiropas komandām vispirms izspēlē vienu riņķi apakšgrupu turnīrā un pēc tam aizvada pusfinālus un finālspēles. Bet no šāda piedāvājuma atteicāmies, jo šobrīd ne finansiāli, ne tīri organizatoriski neesam gatavi piedalīties tāda līmeņa turnīrā - tajā spēlē arī tādas Eiropas futbola lielvalstis kā Itālija, Anglija. Kaut gan, ja nemaldos, pagājušajā un arī šajā gadā tajā spēlēja arī Igaunijas izlase," Dainis Kazakevičs skaidroja U-23 izlases idejas pirmsākumus.

"Bet bijām nolēmuši, ka šādu izlasi veidosim, jo ļoti būtisks ir tas posms, kad jaunie spēlētāji beidz spēlēt U-21 izlasē - visbiežāk nav tā, ka ļoti liels skaits no viņiem tiek nacionālajā izlasē. Tā kā tas spēlētāju skaits mums vispār nav liels un mums ir jācenšas saglabāt katru daudz maz kvalificētu spēlētāju, tad šajā divu gadu posmā nolēmām veidot izlasi, kas savāksies ik pa laikam - divas trīs reizes gadā, aizvadīs draudzības spēles. Oficiālos turnīros izlase nespēlēs, taču tas atļaus palikt redzeslokā šobrīd tieši 1990. un 1991.gadā dzimušajiem spēlētājiem. Un esmu pārliecināts, ka kādam no viņiem tādā veidā tas palīdzēs krāt starptautisko spēļu pieredzi un būs iespēja "iekrist acīs" lielās izlases trenerim," Kazakevičs turpināja.

"Trešdienas spēle bija Igaunijas iniciatīva. Viņi nāca pie mums ar piedāvājumu, un tad sapratām, ka tas tieši ir īstais laiks, lai šo izlasi vāktu. Mums jau iepriekš bija ideja, ka mums to vajag - tāpat kā domājām un apsvērām arī par U-20 izlasi, kas ir starpposms starp U-21 un U-19 izlasēm," Kazakevičs sacīja, ka draudzības mača iniciatore bija Igaunija. Tāpat Dainis, kura asistents U-23 izlasē ir Sergejs Golubevs, viņa kādreizējais palīgs arī "Jelgavā", teica, ka arī turpmāk U-23 izlase plānot spēlēt tieši pret citu valstu U-23 izlasēm - pret klubu komandām tiks spēlēts tikai ārkārtas gadījumos.

"Sastāva veidošana bija ļoti vienkārša - aicinājām labākos spēlētājus, kas mums ir no 1990. un 1991.gadā dzimušajiem. 1992.gadus neaicinājām, jo viņi būs U-21 izlases rīcībā un viņiem ir jāgatavojas spēlei pret Lihtenšteinu. No tā sastāva, ko varējām uzaicināt, uzskatu, ka tas ir gandrīz optimāls. Neizdevās uzaicināt Artūru Zjuzinu, kurš bija savainots un netika izsaukts uz nevienu no izlasēm, kā arī [Vitāliju] Maksimenko un [Alanu] Sineļņikovu, kuri tika izsaukti uz lielo izlasi, kas noteikti ir prioritāte. Līdz ar to tā būs iespēja pārējiem čaļiem sevi apliecināt," Kazakevičs noliedza, ka šoreiz un turpmāk sastāva veidošanā tiks iekļauts arī reģionālais princips.

No izsauktajiem futbolistiem ir arī viens leģionārs - Eduards Višņakovs, kurš jau gandrīz gadu spēlē Kazahstānas klubā "Shakhter". "Tas ir ļoti būtiski, ka uz šādām spēlēm izsaucam arī šos spēlētājus [kuri spēlē ārzemēs] un ka viņi ir mūsu redzeslokā, jo izlases treneriem diezin vai ir iespēja viņu redzēt Kazahstānas čempionātā," teica Kazakevičs. "Šobrīd šajā vecumā mums nav pārāk daudz spēlētāju ārzemju klubos, bet noteikti sekosim viņiem līdzi arī turpmāk. Kā jau teicu, diez vai būs tā, ka šī izlase savāksies katrā starptautiskajā logā, bet divreiz trīsreiz gadā, un noteikti izvērtēsim visus spēlētājus - īpaši arī tos, kas spēlē ārzemēs, lai izlases treneriem būtu papildus iespēja viņus apskatīt."

"Man šo amatu piedāvāja ģenerālsekretārs [Jānis Mežeckis]. Tā kā šis pasākums nav tik regulārs, nebija jēgas ņemt vēl vienu atsevišķu treneri tieši šai izlasei," Dainis pastāstīja par iemesliem, kādēļ U-23 izlase uzticēta tieši viņam. "Tā kā šobrīd esmu federācijas štatā kā sporta direktors, arī labprāt atsaucos, jo man praktizējošā trenera darbs rada lielu gandarījumu un ar lielu baudu strādāju ar čaļiem. Tā kā tas no ģenerālsekretāra puses bija loģisks piedāvājums neaicināt cilvēkus no malas, jo darba apjoms nav tik liels. Savukārt man bija lieliska iespēja turpināt papraktizēt."


, 2013-06-04 12:33, pirms 11 gadiem
tāpat kā domājām un apsvērām arī par U-20 izlasi, kas ir starpposms starp U-21 un U-19 izlasēm

U-20 jau eksistēja pirms 6 gadiem. Lūk: raksts Mihails Koņevs - U-20 galvenais treneris
LFF: Latvijas U-21 un Latvijas U-20 izlases... (tur arī sastāvs)
, 2013-06-04 13:43, pirms 11 gadiem
Manuprāt, ļoti laba doma veidot šādu izlasi. Tas Challenge turnīrs arī izklausās visnotaļ interesants pasākums, bet, spriežot pēc tā, ka pat lielā izlase pārbaudes spēles aizvada tikai ar tiem, kas samaksā par organizēšanu un uzturēšanos, tad nav brīnums, ka arī jaunākām izlasēm naudas nav.
, 2013-06-04 14:01, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: tāpat kā domājām un apsvērām arī par U-20 izlasi, kas ir starpposms starp U-21 un U-19 izlasēm

U-20 jau eksistēja pirms 6 gadiem. Lūk: raksts Mihails Koņevs - U-20 galvenais treneris
LFF: Latvijas U-21 un Latvijas U-20 izlases... (tur arī sastāvs)
droši vien krīzes gados likvidēja
, 2013-06-04 14:15, pirms 11 gadiem
ļoti laba un apsveicama iniciatīva. Tas noderēs jebkurā gadījumā.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.