Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LFF lūdz KNAB izvērtēt "Staiceles" futbola bāzes bijušo amatpersonu darbību

LFF lūdz KNAB izvērtēt "Staiceles" futbola bāzes bijušo amatpersonu darbību
Kaspars Gorkšs
Foto: Māris Liepiņš

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar iesniegumu izvērtēt, vai bijušās mācību un treniņu centra (MTC) Staicele amatpersonas nav izdarījušas noziedzīgus nodarījumus, par kuriem paredzēta atbildība Krimināllikumā, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

"Mēs iestājamies par tīru futbolu, par pārskatāmām finanšu plūsmām, par atbildīgi pārvaldītiem federācijas īpašumiem, citiem vārdiem sakot, par godīgu spēli laukumā un ārpus tā," uzsver LFF prezidents.

Tieši tādēļ pēc pērnā gada nogalē veiktajā auditā atklātajām iespējamajām nelikumībām MTC Staicele tika pieņemts lēmums ierosināt KNAB veikt pārbaudi par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikumā. Iesniegums KNAB iesniegts 4. februārī.

MTC Staicele audita rezultāti atklāja virkni nepilnību un neskaidrību, tostarp pakalpojumu sniegšanu zem to pašizmaksas, kā rezultātā bāze ilgstoši strādājusi ar būtiskiem zaudējumiem, sazarotu nodibinājumu tīklu ar neskaidriem mērķiem, kuriem MTC Staicele ir nodevusi vai apņēmusies nodot vairākus savus īpašumus, kuru atgūšana var būt juridiski sarežģīta, kā arī normatīvo aktu prasībām un MTC Staicele dalībnieku interesēm neatbilstošu rīcību ar nekustamajiem īpašumiem.

Pēc LFF iniciatīvas veiktais audits bija daļa no LFF valdes īstenotās projektu lietderības izvērtēšanas. Tā ļāva sagatavot daudz kvalitatīvāku 2019. gada LFF budžetu, kurā tika ņemtas vērā visu Latvijas futbola segmentu vajadzības un intereses. Budžets tika apstiprināts 18. janvārī.

Iepriekš ziņots, ka LFF valde saņēmusi iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā plānots izteikt neuzticību prezidentam Gorkšam. Gorkšs informē, ka no 141 federācijas biedra iesniegumu parakstījuši 20, un saista to ar uzsākto cīņu pret koruptīvām shēmām un netīriem darījumiem.

2009. gadā dibinātās SIA Mācību un treniņu centrs "Staicele" īpašnieki ir Latvijas Futbola federācija ar 77% daļu un Alojas novads ar 23% daļu. Tās pamatkapitāls ir 860 900 eiro.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11524/lff-ludz...


, 2019-02-04 18:33, pirms 5 gadiem
Gorkšs ir uz pareizā ceļa, tie kuri kliedz, ka viņš neko nedara ir vai nu idioti, vai troļļi
Slēpts komentārs: futbolaeksperts
, 2019-02-04 22:38, pirms 5 gadiem
Jau pirms gadiem 5, kad Bakmanis zīmēja baigos plānus ap Staiceles bāzi-Unikālu profesionālo videni, kur varētu apgūt tikai 2 profesijas, ar max 25 mācīties gribošiem skolēniem, rehabilitācijas centru ex sportistiem; likās, ka vainu viņam nav pilns rublis kko tādu veidot vietā, kur ir milzīgs depopulācijas līmenis, vai arīi viņš jau sen bija izplānojis savu shēmu kā "apgūt" LFF, pašvaldības un Eiropas naudu.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.