Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF seko līdzi, taču lielas cerības pagaidām nelolo: "Cirkina prioritāte ir Anglija"

Agris Suveizda

LFF seko līdzi, taču lielas cerības pagaidām nelolo: "Cirkina prioritāte ir Anglija"
Deniss Cirkins. Foto: themediahq.com

Īrijā dzimušais Latvijas izcelsmes Angliju pārstāvošais futbolists Deniss Cirkins novembra izskaņā ar Premjerlīgas klubu "Tottenham" parakstīja savu pirmo profesionālo līgumu. Kamēr viņš nebūs izgājis laukumā kvalifikācijas vai finālturnīra spēlē pieaugušo izlasē, Cirkins drīkstēs mainīt un izvēlēties starp vismaz trim futbola pilsonībām, taču Latvijas Futbola federācijā pašlaik īpaši nelolo cerības, ka viņš tuvākajā laikā varētu pielaikot Latvijas kreklu.

"Kontakts ir bijis, un mēs par viņu zinājām jau agrāk – viņš ir piedalījies vienā no mūsu pasākumiem, tiekot uzaicināts uz LFF akadēmijas programmas U13 komandu. Tas bija 2016. gada nogalē, un viņš Austrijā un Slovākijā aizvadīja divas spēles," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Latvijas Futbola federācijas sporta direktors un U21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. "Pēc tam pirms diviem gadiem vairākkārt bija kontakts saistībā ar viņa iespējamo spēlēšanu U17 izlasē. Treneris Igors Stepanovs komunicēja gan ar viņu, gan vecākiem. Taču no viņa puses bija skaidrs, ka bija diezgan reāls variants spēlēt Anglijas jaunatnes izlasēs, un pie tā mēs arī palikām."

"Tādos gadījumos situācija parasti ir tāda, ka mēs sakām: "Okay, tā ir tava izvēle, nav problēmu. Gadījumā, ja situācija mainīsies, mēs būsim gatavi runāt." Piemēri jau ir bijuši. Tas pats Igors Rejs, kurš spēlēja Francijas U17 izlasē, bet pēc tam U21 izlasē spēlēja pie Latvijas," Kazakevičs turpināja. "Pēdējais kontakts ar Cirkina pusi ir bijis 2018. gadā, un viņi deva skaidru signālu, ka tobrīd bija izsaukums uz Anglijas U16 izlasi, ka viņi ir ieinteresēti spēlēt Anglijas izlasē un ka tēma par spēlēšanu Latvijas jaunatnes izlasēs pašlaik nav aktuāla. Mēs sekojam līdzi un skatāmies, kā situācija attīstīsies."

Lai arī viņa vecāki esot no Daugavpils, pats Cirkins piedzima Dublinā un dažu gadu vecumā nokļuva Anglijā. Cirkins pats gan neesot Latvijas pilsonis, tādēļ futbola pilsonības maiņas gadījumā būtu jāiegūst arī Latvijas pilsonība: "Viņam bija Īrijas pase, taču bija arī ļoti reāla situācija, ka viņš varēja tikt arī pie Latvijas pases: tobrīd, kad runājām, tas jau bija konkrētas darbības jautājums. Taču šobrīd fiziski viņam Latvijas pases nav."

Cirkins ir dzimis 2002. gadā, un tieši šā gada vai jaunāki spēlētāji drīkstēja piedalīties vasarā notikušajā Eiropas U17 čempionāta finālturnīrā, kurā no grupas neizkļuva nedz Anglija, nedz mājiniece Īrija. Cirkins šajā ciklā nepiedalījās. Nākamvasar U19 finālturnīrā Ziemeļīrijā spēlēs 2001. gadā un vēlāk dzimuši spēlētāji (Latvija Elites kārtā ielozēta vienā grupā ar Angliju, Ukrainu un Dāniju), bet 2002. gadā vai vēlāk dzimuši spēlētāji drīkstēs piedalīties 2021. gada Eiropas čempionātā, kā atlase sāksies nākamā gada rudenī.

Pēdējo gadu laikā Latvijas jaunatnes izlasēs spēlējuši vairāki ārzemju latvieši. Kazakevičs šogad uz U21 izlasi vairākkārt ir izsaucis Anglijas kluba "Brentford" sistēmā spēlējošo Deividu Titovu, kura māte ir no Latvijas, bet tēvs – no Etiopijas. Mājas spēlē pret Bulgāriju (0:0) sākumsastāvā izgāja Liepājā dzimušais Dāvis Sandis Sprūds, kurš kopā ar ģimeni aptuveni desmit gadu vecumā pārcēlās uz Vāciju. Viņa brālis joprojām futbola zinības apgūst Vācijā, bet Dāvis ir pamatsastāva spēlētājs Luksemburgas augstākās līgas klubā "Victoria Rosport". U21 izlases redzeslokā ir arī Čebrails Makreckis, kura tēvs ir turks, no Vācijas Reģionālās jeb 4. līgas.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-03 15:04, pirms 4 gadiem
Jābūt īpaši ar prātu neapveltītam, lai piekristu spēlēt Latvijas izlasē, ja tev ir iespēja pārstāvēt Angliju..jo īpaši Čirkina gadījumā.

  +6 [+] [-]

, 2019-12-03 15:08, pirms 4 gadiem
Nebrīnīšos, ka nebūs gana labs, lai tiktu Anglijas izlasē. Kad nonāks līdz šim slēdzienam (kā Ontužāns), tad arī uzvilks Latvijas kreklu.
Autor, pārlasi rakstu. Ja iekavas tiek atvērtas, tad tās arī kādā brīdī jāaizver.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-03 15:10, pirms 4 gadiem
rihardilio rakstīja: Nebrīnīšos, ka nebūs gana labs, lai tiktu Anglijas izlasē. Kad nonāks līdz šim slēdzienam (kā Ontužāns), tad arī uzvilks Latvijas kreklu.
Autor, pārlasi rakstu. Ja iekavas tiek atvērtas, tad tās arī kādā brīdī jāaizver.
Problēma būs, ja viņš jauns perspektīvs būdams tiks iespēlēts kādā draudzības spēlē. Ja nemaldos, tad arī draudzības spēle pie lielās komandas ir pieraksts, pēc kura nevar mainīt vairs pārstāvēto izlasi? Pēctam var pat nebūt tuvumā anglijas izlasei, bet pie mums tāpat nevarēs spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 15:24, pirms 4 gadiem
Kā futbolā vispār noteikumi ir ar tām pilsonībām? jauniešos sanāk vari spēlēt kur gribi? bet tikko esi iespēlēts lielajā izlasē , tā neko manīt nevar?
cik sapratu arī pilsoņa pasei jābūt, lai spēlētu izlasē?

     [+] [-]

, 2019-12-03 15:27, pirms 4 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 15:33, pirms 4 gadiem
Kur Rejs palicis?

     [+] [-]

, 2019-12-03 15:36, pirms 4 gadiem
rihardilio rakstīja: Nebrīnīšos, ka nebūs gana labs, lai tiktu Anglijas izlasē. Kad nonāks līdz šim slēdzienam (kā Ontužāns), tad arī uzvilks Latvijas kreklu.
Autor, pārlasi rakstu. Ja iekavas tiek atvērtas, tad tās arī kādā brīdī jāaizver.
twiterī lasīju, ka šis kadrs esot top5 prospekts uz LB pozīciju Anglijā, U18 vecuma grupā.. tā kā, iespējams, jau tuvākajos gados tiks pie iespējām pārbaudīties.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-03 15:58, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Jābūt īpaši ar prātu neapveltītam, lai piekristu spēlēt Latvijas izlasē, ja tev ir iespēja pārstāvēt Angliju..jo īpaši Čirkina gadījumā.
diez vai ka viņš tiktu britu izlasē...

  -2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:10, pirms 4 gadiem
Forši sekot līdzi gataviem produktiem, ja Chirkins būtu palicis Latvijā, visticamāk būtu viduvējs Lv līmeņa furbilists

     [+] [-]

, 2019-12-03 16:14, pirms 4 gadiem
Ļurba rakstīja: diez vai ka viņš tiktu britu izlasē...
Britu izlasē?
Vai tad, futbolā ir britu izlase

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:34, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Problēma būs, ja viņš jauns perspektīvs būdams tiks iespēlēts kādā draudzības spēlē. Ja nemaldos, tad arī draudzības spēle pie lielās komandas ir pieraksts, pēc kura nevar mainīt vairs pārstāvēto izlasi? Pēctam var pat nebūt tuvumā anglijas izlasei, bet pie mums tāpat nevarēs spēlēt.
Var mainīt izlasi, ja esi nospēlējis draudzības spēles tikai. Viens piemērs ir Djēgu Kosta, kurš nospēlēja pāris draudzības spēles Brazīlijas izlasē un pēc tam izdomāja spēlēt Spānijas izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:35, pirms 4 gadiem
Robis87 rakstīja: Britu izlasē?
Vai tad, futbolā ir britu izlase
Ir, tā piedalās Olimpiskajās spēlēs, bet visādi citādi ir Anglija, Velsa, Skotija.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-03 16:54, pirms 4 gadiem
Ja ir tāds nazis, lai spēlē savā Anglijā vesels. Bet pagaidām viņš nav pat Spurs, uz laukuma. Atkal ažiotāža par ko, par neko. Vai tad nebūtu vairāk jēgas par to runāt pēc pirmās sekmīgās, stabilās sezonas Premjerlīgā? Nesaprotu šo tendenci spēlētājus, kuri smakas attālumā nokļuvuši kaut kam lielākam, uzreiz ierakstīt visās izlasēs un slavas zālēs uz priekšu.

Ja tas patiešām piepildītos, tad mums Brugge (vismaz Brugge) būtu Šabala, Metz (kā minimums) būtu Ikaunieks, Celtic būtu Kurakins, Ascoli būtu Gauračs, Parmā būtu Zommers un tā tālāk. Bet tā nenotiek.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 17:21, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Jābūt īpaši ar prātu neapveltītam, lai piekristu spēlēt Latvijas izlasē, ja tev ir iespēja pārstāvēt Angliju..jo īpaši Čirkina gadījumā.
par "U" izlasēm skaidrs...
bet, lai tiktu spēlēt Anglijas pieaugušo izlasē... tad tiešām ir jābūt ļoti labam...
vai viņš būs pasaules līmeņa futbolists... laiks parādīs...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 17:22, pirms 4 gadiem
Robis87 rakstīja: Britu izlasē?
Vai tad, futbolā ir britu izlase
Olimpiādē bija

  +1 [+] [-]

, 2019-12-03 17:23, pirms 4 gadiem
esprets rakstīja: Var mainīt izlasi, ja esi nospēlējis draudzības spēles tikai. Viens piemērs ir Djēgu Kosta, kurš nospēlēja pāris draudzības spēles Brazīlijas izlasē un pēc tam izdomāja spēlēt Spānijas izlasē.
Paldies! Paskatījos, ka tā arī ir - FIFA regulations currently permit players with more than one nationality to represent a second country if, like Costa, he had only represented his first country in friendly matches

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 12:27, pirms 4 gadiem
Ja nesanāks ar Angliju tad nākošais variants visdrīzāk būs Īrija