Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Koliņko: "Latvijas jaunie futbolisti vairs neprot krievu valodu? Iemācīsim!"

Koliņko: "Latvijas jaunie futbolisti vairs neprot krievu valodu? Iemācīsim!"
Aleksandrs Koliņko
Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koliņko LFF žurnālā "Latvijas futbols" publicētajā intervijā ar Ivaru Āboliņu dalījies viedoklī latviešu valodas apguves jautājumā, pastāstīja par maču sarunāšanas skandāliem Krievijā, kā arī izteica pārsteigumu par iegūto Latvijas gada futbolista balvu.

"Godīgi sakot, nemaz nezināju, ka esmu nominēts," Aleksandrs Koliņko izteicās par Latvijas gada futbolista balvu, ko saņēma aizvadītā gada izskaņā. "Latvijas presi tikpat kā nelasu, un par šo nomināciju uzzināju burtiski trīs dienas pirms balvas pasniegšanas, man to pastāstīja Artūrs Zjuzins. Kad saņēmu balvu, biju šokā. No vienas puses, protams, patīkami, ka manu spēli novērtēja. No otras puses - ja par labāko atzīst vārtsargu, laikam jau kaut kas nav kārtībā. Gribētos, lai par labāko kļūst kāds uzbrūkošāka tipa spēlētājs."

Koliņko arī atzina, ka viņam nav īpaša mērķa aizvadīt 100 spēles izlasē un par to pārtraucis domāt jau labu laiciņu iepriekš: "Man ir mērķis nospēlēt labi tos mačus, kuros man dota iespēja. Ja man būtu jāizvēlas, vai aizvadīt septiņus mačus izlasē un visos zaudēt ar 0:6 vai aizvadīt vienu maču un uzvarēt kaut ko lielu - kaut vai to pašu Nīderlandi vai Čehiju - nedomājot izvēlētos otro." Tiesa, Māris Verpakovskis pirms spēles pet Ukrainas izlasi ukraiņu medijiem norādīja, ka Koliņko ir izvirzījis sev šādu uzdevumu un ka treneris Marians Pahars to palīdz piepildīt.

Koliņko intervijā atcerējās gan laikus Anglijas "Crystal Palace", gan Krievijas klubos, kur savulaik ticis turēts aizdomāts par maču sarunāšanu. "Krievijā ir ļoti populāras dažādas sazvērestības teorijas. Tiek uzskatīts, ka spēlētājs nevar kļūdīties. Bet, ja kļūdās - viņš atdod spēli. Kā man teica - aizdomās toreiz turēja visu aizsardzības līniju, līdz ar to arī mani kā vārtsargu. Vai atdevu mačus? Nekad. Man tas vienmēr bijis tabu jautājums. Es saņēmu labu algu, kāpēc man atdot spēles un riskēt? Man tas nekad nav bijis vajadzīgs. Tagad domāju, ka toreiz kļūdījos. Vajadzēja pieiet pie trenera un pateikt, ja neuzticaties, tad nelieciet vārtos. Es diemžēl toreiz tā neizdarīju."

Koliņko vēlreiz uzsvēra iepriekš portālam Sportacentrs.com pausto viedokli, ka Latvijas un Armēnijas spēlē līdzjutēji rīkojušies nepareizi, izkliedzot pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstus saukļus, jo šādām lietām neesot vietas futbola spēlē, kurā turklāt Krievija nemaz nepiedalās.

"Vai es runāju latviski? Nerunāju. Vai saprotu? Teiksim tā - šajā ziņā nekad neesmu izjutis problēmas vai diskomfortu. Ja ar mani runā latviski, es parasti visu saprotu un atbildu krieviski. Ja nevaram saprasties, pārejam uz angļu valodu. Pēdējos 15 gadus nedzīvoju Latvijā, man nav iespējas komunicēt latviski. Kad spēlēju "Skonto", bija tur puiši, kas runāja latviski, un es šo valodu dzirdēju ikdienā. Tagad vairs ne, līdz ar to nav iespēju patrenēties."

Koliņko atklāja, ka ir ieguvis trenera A licenci, taču uz žurnālista norādi, ka, strādājot par treneri Latvijā, valoda tomēr būs nepieciešama, jo daudzi jaunie puiši vairs krieviski nerunā, viņš atbildēja šādi: "Iemācīsim! Šobrīd izlasē latvieši un krievi ir puse uz pusi. Un visi latvieši saprot krieviski, nedomāju, ka tā ir problēma. Turklāt spēlētājs jau var runāt latviski, es viņam atbildēšu krieviski. Ja kāds no mums kaut ko nesapratīs, mēs pārprasīsim. Nav nekāds kauns pajautāt, ja kaut ko nesaproti. Vienam otru ir jāciena un jāspēj atrast kopēja valoda."

Intervija pilnā apjomā lasāma LFF mājaslapā žurnālā "Latvijas Futbols".


, 2015-04-03 18:03, pirms 9 gadiem
Putin huilo!
, 2015-04-03 18:03, pirms 9 gadiem
Tūliņ tevi ar samazgām noliesim !
, 2015-04-03 18:05, pirms 9 gadiem
Dziesma, kas vienmēr vienos abas puses. https://www.youtube.com/watch?v=naP...
, 2015-04-03 18:05, pirms 9 gadiem
Gods un slava A-Europai!
, 2015-04-03 18:07, pirms 9 gadiem
zbis, lūk jums Krievijas maigā vara....
, 2015-04-03 18:08, pirms 9 gadiem
Nekas jauns. Koļinko vienmēr ir un būs homo soveticos. Pats labākais ir tad kad šādi savācas tribīnēs, kad spēlē Latvija Krievija un un varat minēt trīs reizes par ko fano.
, 2015-04-03 18:08, pirms 9 gadiem
Tieši tā, ir jāspēj visiem atrast viena, kopēja valoda un LATVIJAS izlasē tā ir latviešu valoda!
Ko tas huilietis vispār te iedomājies.
, 2015-04-03 18:09, pirms 9 gadiem
haha! Ja strādās par treneri LV, valodas inspekcija atnāks ciemos! kauns par tādu vārtsargu...
, 2015-04-03 18:10, pirms 9 gadiem
Lēnām pienāk laiks, kad ļoti liela daļa jaunatnes pilnībā nesaprot krievu valodu, futbolā varbūt tā nav, jo tur ir daudz krievu, bet kopumā krieviem drīz tā būs milzīga problēma sazināties ar jaunatni.
, 2015-04-03 18:10, pirms 9 gadiem
billyfromspace rakstīja: haha! Ja strādās par treneri LV, valodas inspekcija atnāks ciemos! kauns par tādu vārtsargu...
Valodas inspekcija LV futbolā? 90% jauniešu un bērnu futbola klubos Rīgā treniņi notiek krievu valodā.
, 2015-04-03 18:10, pirms 9 gadiem
Pretigi lasit, blaviens varbut iemacisim latviesu valodu? Labi saprotu, kapec Kolinko nesaprot, bet ja gribes trenet Latvijaa, tad vajadzes iemacities, nevis macit krieviski latviesu jauniesus, taa butu takaa vinu izveele, vai grib zinat krievu valodu, sii ir Latvija
, 2015-04-03 18:13, pirms 9 gadiem
Jā, ir jāsaprotas. Bet tas gorilla par vienīgo sapratnes veidu uzskata ka latvietim jāmācās krieviski, nevis pašam piepūlēt savu mazo smadzeni un pacensties apgūt valsts valodu
, 2015-04-03 18:13, pirms 9 gadiem
Iemācīsim. Kaut kā šovinistiski skan. Pats lai iemācās, te tomēr Latvija. Lielākoties visi jaunie krievu futbolisti runā latviski. Tā ka mācīsies kā mīļais.
, 2015-04-03 18:14, pirms 9 gadiem
Vina attieksme skaidra - kam man latviesu valoda, kam man Latvija? Ja kads nesaprot pats vainigs un valoda kas visus vieno vinaprat ir krievu valoda.

Kaadreiz kad 2004 vilka izlasi visi bija staraa, bet tagad uz vecumu chalim galigi shirmis brauc ciet. Paldies par speli izlasee un lai pazuud uz Putinlandi.
, 2015-04-03 18:17, pirms 9 gadiem
Un istenibaa ta ir galvenaa LV futbola problema - krievu valoda un PSRS pigmenti visapkaart. Pats ari kkados 8 gados gaju uz futenes treniniem Liepajaa, biju shokaa ka visapkart krievi, viss process pa 80% notika krievu valodaa. Pats kaa jau tirs latvietis neko taja vecuma krieviski nesapratu, bija gruti visu uztvert un ari tie krieveli sava starpaa peraas un norobezojas tapec ar nepatiku paris menesus tur gaju un viss. Tapec jau daudzi sikie negrib iet uz treniniem futene jo viniem savos 5-8 gados tas vispar ir kkas svesh. Bet ja shadi kadri te bus un planos ieviest savas korekcijas tad nekas te nemainisies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-03 18:18, pirms 9 gadiem
"Turklāt spēlētājs jau var runāt latviski, es viņam atbildēšu krieviski." Sanāk, ka viņš nemaz negrib mācīties runāt latviski. Būtu labi ja latvietis pa pusei runā krieviski un Koļinko ari pa pusei latviski. Tā būtu savstarpēja kopīga valoda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-03 18:20, pirms 9 gadiem
fanotājs a rakstīja: kas tas Koļinko ir,ekipējuma meneģeris?
Komandas kopejas valodas radeejs, dazadu tautu vienotaajs. Halturee ari par tulku.
, 2015-04-03 18:20, pirms 9 gadiem
ļoti labi,jo latviskāka komanda,jo labāk!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-03 18:22, pirms 9 gadiem
Aj tak viss kārtībā.. Latviešiem basketbols, krieviem futbols.. hokejs abiem... Tā tas ir iegājies Latvijā, to nu neviens nedrīkst apstrīdēt. Protams pa gadās jau izņēmumi, bet reti..
Es savu dēliņu arī sūtīšu basītī, tāpat kā pats arī bērnībā trenējos.
Kaut arī Ķengaraga stadions man rokas stiepiena attālumā un tur futbola treniņi cauru dienu.. bet protams tikai un vienīgi krievu valodā, nu ko es tak pat treneri nesaprastu, kur nu vel mazais
Slēpts komentārs: Robis87
, 2015-04-03 18:23, pirms 9 gadiem
Koļinko daudz kas sāk nepatikt, ar nepatika, kā līdzjūtēji vienā draudzības spēlē bļāva Putin Huilo! Tad vēl viņam nepatīk latviešu valoda un cenšas uzspiest lai jaunie mācās krievu valodu.
, 2015-04-03 18:24, pirms 9 gadiem
...labi ka pateica, ka Latvijas presi nelasa , tātad šo visu nelasīs...lai nospēlē 100.spēli izlasē !
Putin huilo !
, 2015-04-03 18:26, pirms 9 gadiem
Un jā.. Putin huilo!
, 2015-04-03 18:26, pirms 9 gadiem
Nerunā latviski un vajadzības gadījumā var pāriet uz angļu valodu. Afigeķ.

Par laimi drīz šitā kadra vairs izlasē nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-03 18:27, pirms 9 gadiem
nu tas ir pizģets, šitā pateikt!
, 2015-04-03 18:29, pirms 9 gadiem
Man šāds vārtsargs izlasē nav vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-03 18:30, pirms 9 gadiem
Diemžēl... Vai kādam ir vēlme atbalstīt Latvijas izlasi, kurā spēlē spēlētāji, kuri nemāk latviski un neciena latvešu valodu? Lidz ar to netiek cieniti Latvijs lidzjuteji. Dažs labs uzskata, ka basītis - letiņiem, hokejs - abiem, bet futbols - krieviem. Nepiekritu. Hokeja praktiski visi runa latviski, it ipaši ja runa ir par jauno paaudzi. Bet futbola vnk jamaina vadibu, valstij jaieviesh stingraki noteikumi un viss bus sakartots. Tas ir tikai laika jautajums. Kad trenerim darbaa ar futbolistiem bus brivi japarzina latvieshu valoda, tad viss mainisies. Te japastada valstij!
, 2015-04-03 18:31, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: krievu valoda ir jāzina katram latvietim
Tā pat kā katram latvietim jāfano par M.City??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.