Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas Iekšlietu ministrs nolēmis piedalīties LFF prezidenta vēlēšanās

Latvijas Iekšlietu ministrs nolēmis piedalīties LFF prezidenta vēlēšanās
Sandis Ģirģens. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) nolēmis piedalīties Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanās, aģentūrai LETA apliecināja ministra padomniece Beata Jonite.

Ministrs ar Jonites starpniecību aģentūrai LETA skaidroja, ka nekad nav "tiecies pēc amatiem amata pēc", turklāt LFF prezidents nav algots amats.Ministrs atgādināja, ka vēlas mainīt tās lietas, ar kurām sabiedrība nevarot sadzīvot ikdienā, proti, formālismu, korupciju, naudas līdzekļu izšķērdēšanu.

"Man rūp Latvijas bērnu nākotne. Kādā Latvijā viņiem būs jādzīvo. Korumpētā, organizētas noziedzības pārņemtā valstī? Vai tomēr labāk būtu dzīvot Latvijā ar sakārtotu izglītības, veselības, sporta un drošības sistēmu," savu argumentāciju startēt vēlēšanās skaidroja ministrs.

Ģirģens arī norādīja, ka ASV, Austrālijā, Vācijā, un citās valstīs vispār nebūtu jautājumu par faktu, ka izglītība, sports, veselība un iekļaujoša, iecietīga sabiedrība arī pret personām ar veselības traucējumiem, ir pamats valsts attīstībai. "Sports ir nācijas DNS," piebilda ministrs.

Ministrs uzsvēra, ka Eiropas un it sevišķi Latvijā pastāv problēma ar organizēto noziedzību, spēļu manipulācijām, jauniešu iesaistīšanos organizētās noziedzības shēmās un totalizatoros.

"Kāpēc šo gadu laikā valstiskā līmenī nav atrisināts jautājums par bērnu un jauniešu slikto fizisko stāvokli un bērnu ar veselības problēmām integrāciju sabiedrībā un sporta sistēmā? Vēl ir virkne jautājumu, kas gadiem nav risināti, ko es vēlos mainīt," norādīja ministrs.

Ģirģens nobeigumā uzsvēra, ka nevienam sabiedrībā nav liegts nākt, pieteikties, kandidēt un mainīt lietas uz labo pusi. Ņemot vērā minētos viņš aicina sabiedrību kopumā atbalstīt jebkuru cilvēku, kas vēlas mainīt lietas un Latviju uz labo pusi.

Ģirģens jau pagājušā gada novembrī aģentūrai LETA skaidroja, ka ir noteikta procedūra, kādā var pretendēt uz LFF prezidenta amatu, proti, amata pretendentu var nominēt LFF biedri.

"Ja LFF biedri parakstīs oficiālu vēstuli, mani virzot Futbola federācijas prezidenta amatam, tad es piedalīšos vēlēšanās. Ja LFF biedri būs kopā ar mani un uzskatīs, ka jāapkaro shēmas, lai finanšu plūsma būtu caurredzama, lai sakārtotu bērnu un jauniešu futbolu, tad es iešu," lēmumu kandidēt uz LFF prezidenta amatu pamatoja ministrs.

Aicināts komentēt iespējamību savienot iekšlietu ministra un LFF prezidenta amatu, Ģirģens toreiz norādīja, ka Iekšlietu ministrija vienmēr bijusi sasaistīta ar sportu. "Es neuzskatu par pareizu, ka tiek veikti necaurskatāmi darījumi, iespējama totalizatoru spēlēšana dažādos klubos, tas nav pieļaujams," pauda ministrs.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka Ģirģenam ir plašs un izaicinājumiem pilns darbs iekšlietu ministra amatā, turklāt premjeram nav saprotams, kā būtu iespējams savienot ministra darbu ar sporta federācijas vadītāja amatu.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts aizpērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Indriksonu. Nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2020.gadā, līdz ar to līdz aprīlim organizācija strādā bez prezidenta, bet paraksta tiesības ir LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam.

Pieteikumi LFF vēlēšanām oficiāli jāiesniedz līdz 25. martam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-03-03 17:07, pirms 4 gadiem
Ou mai fakin gād... Kāda būs izvēle - Hujirģens, Hujašenko, Hujaviņš?
, 2020-03-03 17:14, pirms 4 gadiem
Labi, ka laicīgi izvirza kandidatūru un sabiedrība var izdiskutēt, bet šajā gadījumā - paldies, nē. Indriksona smaķelis te atkal jūtams.
, 2020-03-03 17:42, pirms 4 gadiem
Dievs, pasargi Latvijas futbolu no populistiem.
, 2020-03-03 18:08, pirms 4 gadiem
YES.+++
, 2020-03-03 18:09, pirms 4 gadiem
Kas tie sporta funkcionāru amati ar medu nosmērēti ,ka visi tā laužas tikt pie vadības.
, 2020-03-03 18:12, pirms 4 gadiem
Ar ko šis būtu labāks par kkādu Štālbergu basī, kas atkāpās, tika izmests no LBS? Kāds viņam vispār sakars ar futeni? Pie futenes lielā piķa grib tikt?
, 2020-03-03 18:15, pirms 4 gadiem
Tieši kādu pienesumu viņš var dot Latvijas futbolam? Nedos Gorkšam krēslu, ja nu kas? Čalis jūt, ka politiskā karjera tūlīt beigsies, jo nav ne zināšanu, ne sapratnes par tēmu, ne harizmas. Atpakaļ “pie darbagalda” ļooooti negribas, tādēļ jāatrod kāda silta vietiņa , kur arī, tipa, var gudri muldēt , neko nedarīt un saņemt 2-3000€ mēnesī. Nožēlojami!
, 2020-03-03 18:29, pirms 4 gadiem
Neko vēl nav paveicis esošajā amatā, bet jau tīko pēc cita.
, 2020-03-03 18:31, pirms 4 gadiem
Varēja jau arī LBS vēlēšanās arī. Tur bija viss. Gan aizkulišu cīņas, gan konkurentu nomelnošana, gan personīgā labuma dēļ pāradresētas balsis.. Pilna bukete. Žēl, ka tikai tagad to visu saprot... Bet jāsāk ir ar priekšvēlēšanu kompaņu spēlēm, tikai tad varēs saprast, kas notiek vēlēšanās.
, 2020-03-03 18:43, pirms 4 gadiem
kreesls rakstīja: Kas tie sporta funkcionāru amati ar medu nosmērēti ,ka visi tā laužas tikt pie vadības.
Jā, UEFA medus.
, 2020-03-03 18:52, pirms 4 gadiem
Manis pēc viņš varētu arī tur pastrādāt, un tad jau mēs redzētu - ir lietaskoks vai nav.

Mani vairāk uztrauc, kā viņš šo amatu apvienos ar ministra darbu? Strādās 16h dienā?
, 2020-03-03 18:59, pirms 4 gadiem
Ja viņš uzvar, tad sistēma būs kā hokejā, kur reālais valdītājs ir cits un Kalvītis daļēja izkārtne. Kurš tas būs futbolā?
, 2020-03-03 19:21, pirms 4 gadiem
Katastrofa. Nekādu variantu šim politiskajam neprašam. Ko viņš ir izdarījis? Neko!
, 2020-03-03 19:32, pirms 4 gadiem
Kā noriebušies šie politiskie " iznireļi un plikadīdas" kas pēc katras Saeimas vēlēšanām sajūtot lodāmuru savā ānusā uz nākamo periodu lien kā utis visur kur var
, 2020-03-03 19:53, pirms 4 gadiem
Calvin rakstīja: Tieši kādu pienesumu viņš var dot Latvijas futbolam? Nedos Gorkšam krēslu, ja nu kas? Čalis jūt, ka politiskā karjera tūlīt beigsies, jo nav ne zināšanu, ne sapratnes par tēmu, ne harizmas. Atpakaļ “pie darbagalda” ļooooti negribas, tādēļ jāatrod kāda silta vietiņa , kur arī, tipa, var gudri muldēt , neko nedarīt un saņemt 2-3000€ mēnesī. Nožēlojami!
No Iekšlietu ministriem liekas viszinošākais, iepriekš bija tādi auni kā Kozlovskis, Mūrniece, Godmanis , Jēkabsons. Bet nu futbolā gan nevajadzēja līst.
, 2020-03-03 19:55, pirms 4 gadiem
Apskatījos izlozi. Vari jau sākt apkāpties.
, 2020-03-03 20:12, pirms 4 gadiem
Šis čalītis neformāli esot ticies ar Indriksonu. Ja varētu uzlikt likmes- dotu 100%, ka viņš arī kļūs par LFF prezidentu. Līdzīgi kā ar Vējoni. Bīdīs pelēko kardinālu shēmas.
, 2020-03-03 20:45, pirms 4 gadiem
Kasparens rakstīja: Šis čalītis neformāli esot ticies ar Indriksonu. Ja varētu uzlikt likmes- dotu 100%, ka viņš arī kļūs par LFF prezidentu. Līdzīgi kā ar Vējoni. Bīdīs pelēko kardinālu shēmas.
Indriksonam sen jau ietekme zudusi. Tikai kkāds rēgs klejo. Biedri nenobalsos par šo tukšumu.
, 2020-03-03 21:56, pirms 4 gadiem
Neesmu tik liels eksperts kaa 80% seit esosie, BET 2004 gadaa EC finaalturniiraa speeleeja Latvijas izlase!!!!Kaa 2 -raa no visas bijusaas PSRS...ne Gruzija, ne Ukraina ar saviem Dinamo, Sahtar un tt. BET Latvija! Tiesi Indriksona SKONTO bija baazes klubs kurs izaudzinaaja lielu dalu dotaas izlases speeleetaajus. + Liepaaja.Tas ir fakts! Par to Indriksonam - Paldies!
, 2020-03-03 22:02, pirms 4 gadiem
Zudusi līdz galam nav , bet pases dati un gadi dara savu, ir jaunāki ar stiprāku sakodienu kas mēģinās panākt savu...
mrPO rakstīja: Indriksonam sen jau ietekme zudusi. Tikai kkāds rēgs klejo. Biedri nenobalsos par šo tukšumu.
, 2020-03-03 23:54, pirms 4 gadiem
Kas notiek ar Latvijas sportu? Ko tie politiķi sportā lien? tiešām naudas ir tik daudz? Agrāk taču mums bija sports augstā līmenī, bet tagad viss iet tikai uz leju. Basketbols, hokejs, futbols. Varbūt lai sporta valdes un savienības valdes locekļi strādā bez maksas, tā teikt ar patriotismu. Tad gan redzētu cik tie expolitiķi rautos par sporta funkcionāriem.
, 2020-03-04 10:15, pirms 4 gadiem
Progres2015 rakstīja: Kas notiek ar Latvijas sportu? Ko tie politiķi sportā lien? tiešām naudas ir tik daudz? Agrāk taču mums bija sports augstā līmenī, bet tagad viss iet tikai uz leju. Basketbols, hokejs, futbols. Varbūt lai sporta valdes un savienības valdes locekļi strādā bez maksas, tā teikt ar patriotismu. Tad gan redzētu cik tie expolitiķi rautos par sporta funkcionāriem.
Paldies šahistei par nodokļu reformām.Šīs ir tikai sekas.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.