Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Otro reizi pusgada laikā futbolistēm mačs ar Jordāniju

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Otro reizi pusgada laikā futbolistēm mačs ar Jordāniju
Karlīna Miksone spēlē pret Meksiku
Foto: Evima Sport

Svētdien nacionālā sieviešu izlase aizvadīs savu trešo spēli Turkish Women’s Cup – Alanya 2018 turnīrā. Didža Matīsa vadītā komanda dosies revanša meklējumos pret jordānietēm.

Spēlēm bagāto 2017. gadu Latvijas sieviešu izlase noslēdza ar dueli "Arkādijas" stadionā pret eksotisko Jordānijas komandu. Lienes Vācietes atvadu mačā Latvijai piederēja pārsvars bumbas kontrolē un izveidotajos momentos, taču neveiksmīga epizode pašā izskaņā atnesa uzvaru viešņām no Tuviem Austrumiem. Minētajā spēlē vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Sandra Voitāne.

"Rīgas Futbola skolas" uzbrukuma līderes gūtie vārti uz šo brīdi ir pēdējie Latvijas valstsvienības izpildījumā, jo divās Turcijas turnīra spēlēs nācās piedzīvot divus sausos zaudējumus pret pasaules Top 30 izlasēm Meksiku un Poliju. Septiņi ielaistie vārti šobrīd ierindo latvietes pēdējā pozīcijā A grupā. Kā pozitīvo šajās spēlēs var izcelt Paulas Lindas Liniņas un Lauras Sondores debiju izlases rindās, kā arī Viktorijas Zaičikovas tikšanu starta vienpadsmitniekā mačā pret Poliju [līdz šim Viktorija laukumā devās tikai uz maiņu]. Savu iespēju joprojām gaida "Rīgas FS" otrās komandas vadošā spēlētāja Anna Marija Valaka.

Latvija kopā ar Jordāniju, Kosovu un Kazahstānu līdz šim nav tikušas pie punktiem, kamēr Meksika, Polija un Francijas otrā komanda var lepoties ar perfektu bilanci [visas komandas aizvadījušas divas spēles]. Ar aktuālo situāciju grupu turnīrā var iepazīties Evima Sport lapā, taču joprojām nav izziņots, pēc kāda principa tiks sastādīti pāri noslēdzošajā spēļu dienā. Varam tikai izteikt versiju, ka visu grupu spēļu rezultāti tiks skaitīti kopā. Līdz ar to Latvija neveiksmes gadījumā pret Jordāniju, otrdien spēlēs mačā par 9. vietu, kamēr uzvara var dot iespēju piedalīties spēlē par 5. vietu.

Rudenī jau rakstījām, ka Jordānijas sieviešu izlases ambīcijas ir piedalīties 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Šī mērķa dēļ no privātu investoru puses tiek ieguldīti ievērojami finansiālie līdzekļi, kas palīdz jordānietēm regulāri rīkot treniņnometnes Eiropā un ASV. Tā, piemēram, neilgi pirms Turcijas turnīra Jordānijas izlase devās uz Madridi, kur aizvadīja trīs spēles ar Spānijas augstākās līgas komandām. Mačā ar La Liga līdervienību Madrides "Atletico" jordānietes piedzīvoja smagu sakāvi ar 1:6, kamēr spēlē pret "Rayo Vallecano" izdevās tikt pie neizšķirta 2:2. Vēl viens interesants fakts: Jordānijas izlases galvenā trenera amerikāņa Maika Dikeja sieva ir latviete.

Spēle starp Latvijas un Jordānijas izlasēm sāksies ap plkst. 12:00 pēc Latvijas laika. Pastāv varbūtība, ka mača tiešraidi būs iespēja redzēt Evima Football Youtube kanālā.

Otrās spēļu dienas rezultāti

SpēleRezultāts
Latvija - Polija0:2
Kazahstāna - Francija B0:6
Rumānija - Ziemeļīrija1:1
Kosova - Ukraina0:2
Meksika - Jordānija5:1

Latvijas izlases spēles Turcijā

DatumsLaiksPretiniecesRezultāts
28.0217:20Meksika0:5
02.0312:00Polija0:2
04.0312:00Jordānija
06.03

Latvijas un Jordānijas izlašu mačs 2017. gada 26. septembrī

Latvijas nacionālās sieviešu izlases sastāvs

SpēlētājaPozīcijaVecumsKlubs
Marija IbragimovaVārtsargs21+Stade Brestois 29 (Francija)
Nora Silvija ĀboliņaVārtsargs26Kif Örebro (Zviedrija)
Anna PropošinaAizsargs27+Liepāja
Elīza SpruntuleAizsargs25Rīgas Futbola skola
Anna KrūmiņaAizsargs19Rīgas Futbola skola
Anastasija RočāneAizsargs25+Rīgas Futbola skola
Ieva BidermanePussargs32+SV Lichtenberg 47 (Vācija)
Rebeka TīlePussargs23+Liepāja
Paula Linda LiniņaPussargs16+Preiļu BJSS
Karlīna MiksonePussargs17+Liepāja
Anna Marija ValakaPussargs18+Rīgas Futbola skola-2
Laura SondorePussargs18+Rēzeknes BJSS/SK Progress
Viktorija ZaičikovaPussargs17+Rīgas Futbola skola
Olga ŠevcovaPussargs25+Rīgas Futbola skola
Kristīne GirždaUzbrucējs25Rīgas Futbola skola
Tatjana BaličevaUzbrucējs19+Riga United
Sandra VoitāneUzbrucējs18+Rīgas Futbola skola
Anastasija FjodorovaUzbrucējs18+Rēzeknes BJSS/SK Progress