Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gorkšs: "Grupā nav daudz zvaigžņu un nāciju, kurās futbols ir reliģijas vietā"

Gorkšs: "Grupā nav daudz zvaigžņu un nāciju, kurās futbols ir reliģijas vietā"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs sociālo tīklu vietnē Facebook komentējis Īrijas galvaspilsētā Dublinā notikušo izlozi, kas Latvijai "Euro 2020" kvalifikācijā pretī deva Poliju, Austriju, Izraēlu, Slovēniju un Maķedoniju.

"Pirms izlozes man vēlēja veiksmi. Vai šī ir veiksme vai neveiksme - grūti teikt. Cerēt, ka kvalificēsimies automātiski izlozes rezultātā, būtu tāpat kā izstumt pavasarī traktoru lauka malā un uzskatīt, ka lauks jau uzarts. Šī ir grupa, kurā spēlētāju prātus pārlieku nenodarbinās dilemma, ar kuru spēlētāju pēc spēles mainīties ar krekliem. Nav daudz zvaigžņu, nav nāciju, kur futbols ir reliģijas vietā," rakstīts Gorkša profilā.

"Šis būs liels izaicinājums mums visiem. Mums - organizējot spēles un cenšoties piepildīt tribīnes, jo to mūsu vietā neizdarīs skaļi pretinieku komandu uzvārdi un viņu sasniegumi. Līdzjutējiem - ierodoties stadionos, lai atbalstītu Latvijas izlasi. Tieši Latvijas izlasi, nevis kādu pretinieku komandā spēlējošu superzvaigzni ar cerību, ka tā viņiem uzsmaidīs. Un visbeidzot - pašiem spēlētajiem, izejot laukumā, kur motivācija atdot visus spēkus Latvijas izlases labā slēpsies nevis pretinieku komandā, bet gan lepnumā par iespēju pārstāvēt savu valsti futbola laukumā. Šī grupa mums palīdzēs fokusēties uz pašu galveno - uz futbolu.

Mūsos visos ir vieta futbolam. Esmu par to pārliecināts. Es gribu, lai cilvēki Latvijā iemīl šo pašu skaistāko spēli. Es gribu, lai cilvēki nāk un atbalsta mūsu izlasi stadionos. Es gribu, lai mēs visi lepotos ar mūsu nacionālo izlasi nevis rezultātu dēļ, bet gan dēļ attieksmes un vērtībām, kuras mēs parādam un popularizējam ikdienā un laukumā. Un, visbeidzot, es gribu, lai katrs, kurš iziet laukumā Latvijas izlases kreklā, saprot, kāda privilēģija un atbildība gulstas uz viņa pleciem, pārstāvot savu valsti visas pasaules priekšā.

Tāpēc es uzskatu, ka mums ir paveicies. Paveicies, ka mums ir iespēja nodarboties ar lietu, kuru mēs visvairāk mīlam. Kur futbols mums piedāvā tik daudz un dažādas iespējas, kā realizēt sevi. Izloze tā ir bērnišķa spēle. Maza adrenalīna deva, kur uz mirkli liekas, ka bumbiņas stikla traukā izdarīs kaut ko mūsu vietā. Adrenalīns pāriet ātri, bet jādara būs mums. Kopā. #11vilki"

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/futbolafed...


, 2018-12-02 18:54, pirms 5 gadiem
Jā, bet mēs pat Andoru nevaram uzvarēt.
, 2018-12-02 19:24, pirms 5 gadiem
Gan Polijā, gan Slovēnijā, gan Austrijā ir zvaigznes. Ko Kaspars lieto?
, 2018-12-02 20:23, pirms 5 gadiem
girgersons rakstīja: Jā, bet mēs pat Andoru nevaram uzvarēt.
Andorā futbols ir reliģija un mākslīgais zālājs ir templis!
, 2018-12-02 20:30, pirms 5 gadiem
Kaspar, beidz nodarboties ar populismu! Šī nav futbolā galvenā cilvēka runa,tas ir ūdens - politiķa runa. Runā par lietu! Futbols - tas ir sports. Mūs izglābs reāli mērķi un reāli darbi. Citādi mēs pārvērtīsimies par sētas futbola nāciju.
, 2018-12-02 21:54, pirms 5 gadiem
Rai4a rakstīja: Gan Polijā, gan Slovēnijā, gan Austrijā ir zvaigznes. Ko Kaspars lieto?
Lasi kārtīgāk - Kaspars saka, ka nav daudz zvaigžņu, nevis, ka vispār nav. Levandovskis, Alaba utt., protams, bet nu ne ar spāņiem, frančiem, angļiem vai vāciešiem nesalīdzināsi.
, 2018-12-02 22:11, pirms 5 gadiem
Valērijs Šabala!!
, 2018-12-02 23:12, pirms 5 gadiem
Rai4a rakstīja: Gan Polijā, gan Slovēnijā, gan Austrijā ir zvaigznes. Ko Kaspars lieto?
Nav DAUDZ zvaigžņu.
, 2018-12-03 09:59, pirms 5 gadiem
No vienas puses es Kasparu saprotu. Ko tad viņam citu teikt?
Visi saprot, ka mūsu izlase ir ''beigusies''. Viņš tā vnk nedrīkst teikt.
Nu kādi fani stadionā? Čupa ar fanātiskiem RFS faniem, kuri būs zilos kreklus nomainījuši uz sarkaniem. Tēvi, kuri atveduši savus mazos dēlus, lai parādītu puikām kā futbols izksatās dzīvē. Grupa ar skolniekiem, kuriem skolā un sporta skolās izdalītas bezmaksas biļetes? jā, tie tiešām tribīnēs sēdēs!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.