Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas U17 meiteņu izlase Rīgā ielaiž sešus vārtus pret Vāciju

Latvijas U17 meiteņu izlase Rīgā ielaiž sešus vārtus pret Vāciju
Foto: LFF.lv

Romāna Kvačova vadītā Latvijas U17 meiteņu izlase Hanzas vidusskolas laukumā Rīgā ar zaudējumu Vācijai (0:6) sāka 2017. gada Eiropas čempionāta atlases turnīru.

Latvijas U17 izlases pamatsastāvā devās sešas 2000. gadā un piecas 2001. gadā dzimušas spēlētājas, kamēr vācietēm sāka tikai divas 2001. gadā dzimušas futbolistes. Lielākā pārstāvniecība – trīs spēlētājas – pamatsastāvā bija "Liepājai", pa divām futbolistēm bija no "Daugavpils", RFS un "Preiļiem", bet pa vienai – no "Ludzas" un "Talsiem".

Vācietes jau trešajā minūtē atklāja rezultātu un dominēja visos statistikas rādītājos. Viešņas izdarīja 39 sitienus, no kuriem 20 bija vārtu rāmī, kamēr Latvijas komanda ne reizi nesita pa pretinieču vārtiem. Savukārt stūra sitienos Vācijas pārsvars bija astoņi pret nulli.

Grupas pirmajā spēlē Velsa piecas minūtes līdz pamatlaika beigām izrāva uzvaru pret Turciju (2:1). Latvija nākamo spēli aizvadīs parīt, kad plkst. 16:00 uzņems Turciju, bet 7. oktobrī plkst. 12:00 spēlēs pret velsietēm. Visas spēles notiks Hanzas vidusskolā, izņemot 7. oktobra paralēlo maču starp Turciju un Vāciju, kas notiks Ogrē. Spēļu tiešraides piedāvā portāls Sportacentrs.com.

Eiropas U17 čempionāta finālturnīrs nākamā gada maijā notiks Čehijā, bet atlases cikls tiek iedalīts divos posmos – kvalifikācijas un elites kārtās. Automātisku vietu Elites kārtā ieguva Spānija, bet pārējās 44 komandas kvalifikācijas pirmajā posmā ir sadalītas 11 grupās pa četrām vienībām.

Pēc viena apļa turnīra cīņu par finālturnīru turpinās katras grupas divas labākās izlases, kā arī viena labākā trešās vietas ieguvēja, nerēķinot rezultātu pret ceturto vietu. Pašreizējā Eiropas čempione U17 vecuma grupā ir tieši Vācija, kas šogad finālā pendelēs pārspēja Spāniju (0:0, 3:2).

Vācijas U17 – Latvijas U17 6:0 (3:0)
Vārti: Anjomi 3', 22', Uebaha 40', Rīpla 43', Gudorfa 55', Rakova 60'
Brīdinājumi: Miksone, Skribina
Latvija: Ņesterova, Skribina, Miksone, Gudkova, Zaičikova, Ločmele, Tarasova, Kovaļova, Brigmane, Liniņa (Kazlauska 52'), Kuzmina (Krasnova 63')

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2016-10-02 18:09, pirms 8 gadiem
laikam, jāsaka kā Semiram Gerkānam-"nekādas nākotnes"
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.