Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Zaičikova: "Pret Zviedriju svarīgi būs nesalūzt"

Zaičikova: "Pret Zviedriju svarīgi būs nesalūzt"
Viktorija Zaičikova spēlē pret Igauniju / Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Otrdienas vakarā Liepājā Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret pasaules trešo spēcīgāko komandu Zviedriju. Pirms gaidāmā mača uz sarunu aicinājām vienu no jaunākajām Latvijas izlases pamatsastāva futbolistēm Viktoriju Zaičikovu, kura ikdienā pārstāv "Rīgas Futbola skolas" rindas.

Kāds noskaņojums komandā šīs īpašās treniņnometnes sākumā?
Noskaņojums visiem ir labs. Katrai spēlētājai ir izaicinājums nospēlēt pret tik spēcīgu pretinieku. Tā būs vērtīga pieredze. Mūsu komandā ir vairākas jaunas spēlētājas, kurām gaidāmā spēle būs kaut kas neaizmirstams. Ir jābūt psiholoģiski gatavām šai sarežģītai spēlei. Svarīgi būs nesalūzt.

Vai vasarā skatījies Pasaules kausa izcīņu? Cik daudz redzēji Zviedrijas spēles?
Redzēju dažas izšķirošās spēles. Pusfinālus un finālu. Zviedrijas izlasē nevarēšu kādu futbolisti izcelt, jo šī izlase ir spēcīga kā komanda. Ļoti patīk, kā spēlē zviedrietes. Viss ir organizēti. Futbolistes izcili izpilda treneru štāba prasīto. Tas tāpēc, ka viņas ir profesionāles un spēlē augstākajā līmenī.

Latvijas izlase savas pretinieces uzņems Liepājā.
Es atceros, kā mēs spēlējām Latvijas kausa izcīņas spēli pret "Liepāju". Tā bija ļoti sarežģīta spēle ["Rīgas Futbola skola" pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 1:2, bet beigās izcīnīja uzvaru 4:2 - aut.], ko aizvadījām lielajā "Daugavas" stadionā. Tieši šis kausa fināls ir mana galvenā asociācija ar Liepāju, jo uz šejieni līdz šim braucu tikai uz sacensībām. Man patīk vietējais stadions. Ceru, ka mūs atnāks atbalstīt daudz līdzjutēju.

2018. gada Latvijas kausa fināls "Daugavas" stadionā Liepājā.

Vai izlasei un tev pašai ir kādi mērķi Eiropas čempionāta kvalifikācijā?
Visas futbolistes vēlas nospēlēt cienīgi. Sakrāt pēc iespējas vairāk punktus un parādīt savu labāko spēli. Galvenais nepadoties un cīnīties līdz galam.

Pastāsti par sevi futbolā! Kā spēri pirmos soļus zaļajā laukumā?
Tas notika vidusskolā. Tika savākta puišu komanda, kurai man arī sagribējās pievienoties. Pirmos treniņus aizvadīju kopā ar puišiem. Pēc tam sāka veidoties meiteņu komanda UVS. Tajā komandā es biju viena no jaunākajām. Pēc tam mani sāka aicināt spēlēt pie Talsu un Tukuma meitenēm, ar kurām piedalījos Latvijas mēroga sacensībās. Vienā no turnīriem pienācu klāt "Rīgas Futbola skolas" trenerei un painteresējos, vai es varu trenēties Rīgas klubā. Sākumā trenējos ar 1. līgas [dublieru] komandu, bet pēc kāda laika mani uzaicināja trenēties kopā ar "Rīgas Futbola skolas" galveno komandu, kur guvu vērtīgu pieredzi no pieredzējušām futbolistēm.

Kurās pozīcijās bērnībā spēlēji?
Vienmēr laukuma vidū. Man ļoti patīk spēlēt ar bumbu. Man ar bumbu īpašas attiecības (smaida). Vienmēr centos meklēt pozīcijas, prasīju piespēli. Gaidīju, kad atkal tikšu pie bumbas. Šobrīd ir tas pats, taču lielajā futbolā ir vairāk jāspēlē uz komandu.

Spēlēji visās Latvijas jaunatnes izlasēs. Ko tev nozīmē uzvilkt Latvijas izlases kreklu?
Pirmo reizi uzvilku kreklu 13 gadu vecumā, kad debitēju U15 izlasē. No tām spēlēm gan ļoti maz ko atceros. Kad mana gada meitenes pirmo reizi sasauca U17 izlasē, es sapratu, ka tas ir kaut kas patiešām nopietns. Man ir liels gods pārstāvēt Latvijas izlasi, kur ir labākās meitenes no visas valsts. Es izeju laukumā pārstāvēt valsts godu, kopā ar meitenēm dziedu valsts himnu. Tās ir neaprakstāmas sajūtas.

Biji Latvijas U17 izlasē, kas gandrīz iekļuva Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites raundā...
Mums pietrūka vieni vai divi vārti. Piemēram, Kazahstānā [2015. gadā - aut.] pēdējo spēli aizvadījām pret vietējo izlasi. Mums vajadzēja iesist tos vārtus... Tiešām bijām ļoti tuvu [panākumam].

Divus gadus esi viena no līderēm "Rīgas Futbola skolā" un nacionālajā izlasē. Kā tev tas izdevās un vai nav pārāk liela atbildība šādā vecumā?
Manuprāt, tas ir tāpēc, ka sakrāju lielu pieredzi vēl pirms atnākt uz "Rīgas Futbola skolu". Ļoti ātri progresēju, jo visu laiku spēlēju ar meitenēm, kuras bija vecākas un meistarīgākas. Guvu no viņām pieredzi. Kad sasniedzu to spēlētāju līmeni, vēlējos spert nākamo soli.

Ir kāda Latvijas spēlētāja, kas tev ir kā paraugs?
Neslēpšu, ka man ļoti patīk Olgas Ševcovas spēle. Centos līdzināties viņai. Sezonās, kad kopā spēlējām laukuma vidū, man bija parocīgi spēlēt. Vēlos līdzināties viņai, bet pie reizes uzskatu, ka man pašai ir savas unikālas prasmes.

Šoziem Ševcova un vairākas citas "Rīgas Futbola skolas" meitenes pārgāja uz "Dinamo". Zinu, ka tobrīd ļoti pārdzīvoji. Pastāsti par šo periodu!
Nebija tas patīkamākais laiks. Var teikt, ka komandas kodols pajuka. Taču mēs ["Rīgas Futbola skolas" spēlētājas - aut.] nepadevāmies. Faktiski izveidojām jaunu kolektīvu. Nepazaudējām komandas garu un cerējām sasniegt labus rezultātus. Turpinām cīnīties čempionātā [četras spēles līdz sezonas beigām "Rīgas Futbola skola" atpaliek no "Dinamo" par sešiem punktiem - aut.]. Jā, kāds teiks, ka mūsu komanda palikusi vājāka. Mēs cenšamies, turam augstu spēles tempu un tiekamies uz augstāko līmeni.

Kāpēc izvēlējies palikt? Nešaubos, ka arī tevi "Dinamo" vēlētos redzēt savās rindās...
Pašā sākumā pieņēmu lēmumu palikt. Vienkārši gribējās pierādīt. Vairākas meitenes teica, ka "Rīgas Futbola skolā" nav patīkama atmosfēra... Taču es vienmēr ticēju, ka viss ir labi. Jā, gadās konflikti, taču tiekam tiem pāri. Šobrīd ir uzlabojies treniņu process. Trenējamies trīs-četras reizes nedēļā. Viss kārtībā arī pašā organizācijā. Futbolistēm vienmēr tiek sniegts atbalsts.

Šovasar absolvēji 12. klasi. Kas tālāk?
Esmu iestājusies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā [LSPA]. Kopā ar Karlīnu [Miksoni]. LSPA mācās arī vairākas citas futbolistes. Visas kopā studēsim!

Vai tev bijuši piedāvājumi no ārzemēm?
Nē, nav bijuši. Protams, vēlētos šos piedāvājumus saņemt un izmēģināt savus spēkus ārzemēs. Līmenis tur ir augstāks. Tur ir konkurence, bez kuras nav iespējams progresēt. Ja visu laiku spēlēsi vienā līmenī, nekas nesanāks.

Ja šodien pēkšņi atnāktu konkrēts piedāvājums, tu būtu gatava visu šeit pamest un doties projām?
Es būtu! Ir jāmēģina. Tā būtu iespēja un nekad nezināsi, ko tā tālāk atnestu. Šobrīd ir vēlme visu pamēģināt.

Latvijas un Zviedrijas sieviešu izlašu maču skaties rītvakar plkst. 19:00 Sportacentrs.com TV kanālā.


, 2019-09-02 10:54, pirms 5 gadiem
Kā minimums 0-5, sportacentrs.com mēģina popularizēt Latvijas sieviešu futbolu, good luck, kā visiem sen ir zināms, nav rezultātu nav intereses pie tam, tās spēles ir tādas ka vispār gribās aizmirst ka Latvijā, sievietes spēlē futbolu starptautiskos turnīros
, 2019-09-02 11:27, pirms 5 gadiem
Panems prieksa,ka minimums ar 0:10,ta ari skaitisies nesaluzsana? kalekas!!!!
, 2019-09-02 11:28, pirms 5 gadiem
Vispar sitam vajajam izlasem vajadzetu taisit savu ligu,nevis spelet ar monstriem un ierit vairak pa 10 + vartiem
, 2019-09-02 11:42, pirms 5 gadiem
Arkādij, šajā gadījumā vārds "nesalūzt" ir nenoteiksmē., jāraksta ar z. Ja būtu "Latvijas izlase nesalūst Zviedrijas priekšā" (tagadnē), tad gan būtu ar s.
, 2019-09-02 11:44, pirms 5 gadiem
Ja par spēli, tad šeit minētais 0:5 būtu ļoti labs rezultāts. Jebkas, kas mazāks par 0:10, būtu jāvērtē pozitīvi.
, 2019-09-02 11:54, pirms 5 gadiem
noparkot busu pie vārtiem un dauzīt zviedrietes ...citu variantu nav...
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2019-09-02 12:26, pirms 5 gadiem
Andi rakstīja: Arkādij, šajā gadījumā vārds "nesalūzt" ir nenoteiksmē., jāraksta ar z. Ja būtu "Latvijas izlase nesalūst Zviedrijas priekšā" (tagadnē), tad gan būtu ar s.
Eu, latviešu valodas guru, nav tāda vārda nesalūst, tas iziet no vārda lūza, vienmēr raksta "Z".
, 2019-09-02 12:30, pirms 5 gadiem
Te būs tik pamatīgs izdrāziens, kas uz tā foma Latvijas izlases pilnīgs nolūziens tāds sīkums vien liksies... Kāda mārrutka pēc namu pārvaldes līmeņa turnīru izlasi vispār likt vienā grupā ar nenoliedzami vienu no pasaules spēcīgākajām valstsvienībām dāmu futbolā. Ja zviedrietes spēlētu ar mūsu "vilkiem", vēl nevarētu zināt, kurš kuru...
, 2019-09-02 12:36, pirms 5 gadiem
Tas, ka SC daudz raksta par Latvijas sieviešu futbolu un gaidāmo spēli ar Zviedriju, ir labi. Derētu arī kāds raksts par pārējām kvalifikācijas spēlēm, kas šajās dienās notikušas. Igaunietes neslikti 0:7 pret Nīderlandi nospēlējušas. Ja mūsējām izdosies kaut vai tāpat, būs normāli. Veiksmi Latvijas izlasei, lai izdodas izrādīt pretestību vienai no pasaules labākajam komandām!
, 2019-09-02 12:54, pirms 5 gadiem
Lai arī būs 0:10, sieviešu futbolu ir interesantāk skatīties, nekā kādu Dinamo R.
, 2019-09-02 13:05, pirms 5 gadiem
Edison rakstīja: Eu, latviešu valodas guru, nav tāda vārda nesalūst, tas iziet no vārda lūza, vienmēr raksta "Z".
Kurš "guru" tev to iemācīja? Jo te tu kļūdies. Palasi šo, un daudz kas taps skaidrāks. https://www.letonika.lv/groups/defa...
, 2019-09-02 13:20, pirms 5 gadiem
Viņai taisnība. Svarīgākais ir nesalūst pat pēc piecpadsmitajiem zaudētajiem vārtiem.
, 2019-09-02 13:39, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Te būs tik pamatīgs izdrāziens, kas uz tā foma Latvijas izlases pilnīgs nolūziens tāds sīkums vien liksies... Kāda mārrutka pēc namu pārvaldes līmeņa turnīru izlasi vispār likt vienā grupā ar nenoliedzami vienu no pasaules spēcīgākajām valstsvienībām dāmu futbolā. Ja zviedrietes spēlētu ar mūsu "vilkiem", vēl nevarētu zināt, kurš kuru...
Vīriešu futenē kvaļos spēlē, piemēram, Sanmarīno, Andora, Gibraltārs pret Vāciju, Spāniju, Angliju. Un?
, 2019-09-02 17:52, pirms 5 gadiem
Ko tad šodien pasaulē nevar? Visu var! Jautājums - vai to vajag...
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.