Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šveices treneris Petkovičs: "Latvijai ir smaga fāze, bet apzināmies, ka tā kādreiz beigsies"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šveices treneris Petkovičs: "Latvijai ir smaga fāze, bet apzināmies, ka tā kādreiz beigsies"
Vladimirs Petkovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien "Skonto" hallē risinājās Šveices futbola izlases galvenā trenera Vladimira Petkoviča preses konference pirms rītvakar gaidāmā Latvijas un Šveices valstsvienību dueļa "Skonto" stadionā PK2018 kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Latvijas mediju pārstāvjiem tika atvēlēti pirmie trīs jautājumi, bet pēc tam vārds tika dots daudzskaitlīgajai Šveices žurnālisti "armijai". Preses konferencē, atskaitot Petkoviču, piedalījās arī futbolisti Johans Džurū un Rikardo Rodrigess.

Latvijas mediju pārstāvju jautājumi

Kad Šveices un Latvijas izlases tikās iepriekšējā reizē, Latvijai bija cits treneris. Ko no Latvijas izlases sagaidāt tagad?
Petkovičs: "Nav komandas, kas vienmēr tikai uzvar vai zaudē. Patlaban Latvijas izlasei ir grūta fāze, bet mēs rēķināmies, ka kaut kad tas arī beigsies. Mēs respektējam katru pretinieku. Mēs zinām, ka mēs esam spēcīgi, zinām, ka mēs varētu būt stiprāki nekā Latvija, taču mums nāksies to pierādīt visu 90 minūšu garumā. Mēs to arī grasāmies darīt."

Latvijas izlase šobrīd spēlē ar pieciem aizsargiem. Vai tas kaut ko maina attiecībā uz Šveices gatavošanos tieši uzbrūkošajās darbībās?
Petkovičs: "Nē, tas mūsu taktikā nemaina neko. Mūsu spēles stils tomēr ir daudzveidīgs. Mēs raugāmies uz pretinieku spēcīgajām un vājajām pusēm un, protams, ņemam to vērā, taču rītvakar plānojam spēlēt savu spēli."

Pret Andoru pirms dažām dienām jūs spēlējāt ļoti lietainos apstākļos - būtībā lietus futbolu. Šodien Rīgā arī pamatīgi līst. Ņemot vērā, ka nu jau esat pieraduši spēlēt tādos apstākļos, varbūt jūs labprāt arī rītvakar spēlētu lietū?
Petkovičs: [Atbild ar smaidu un humoru] "Jā, lietus var būt laba iespēja mūsu komandai - spēlēsim ar garām piespēlēm un mēģināsim savākt atlēkušās bumbas. Spēlēsim šāda veida futbolu."

Šveices mediju pārstāvju jautājumi

Tev bija sarežģīts laiks "Hamburger" SV [Džurū tagad pārcēlies uz Turcijas Superlīgas klubu "Antalyaspor" - aut.]. Vai tagad tas ir mainījies un kā tas ir ietekmējis tavu sniegumu izlasē?
Džurū: "Izlasei izdodas spēlēt labi un es vienmēr ar lielāko prieku spēlēju izlasē. Ceru, ka arī klubu karjerā man tagad veiksies labāk."

Tagad izlasē ienāk jaunie spēlētāji. Vai viņi rada asu konkurenci, tostarp uz tavu pozīciju.
Džurū: "Jā, bet tā tam arī ir jābūt, konkurence komandā ir vajadzīga. Neviens nevar spēlēt izlasē līdz 50 gadu vecumam."

Varbūt tev pašam laiks beigt [jautājums ar humoru - aut.]?
Džurū: "Man vēl ir tikai 30 gadi. Prese par mani un manu spēli ir rakstījuši šo un to, bet es laukumā vienmēr cenšos rādīt labāko sniegumu."

Ko par to treneris domā - vai Džurū karjera izlasē neiet uz beigām?
Petkovičs: "Vienmēr cenšos atbalstīt visus spēlētājus - ne tikai tos 23, kuri ir izsaukti vai kuri, piemēram, šobrīd ir šeit, Latvijā. Taču Džurū noteikti joprojām ir viens no mūsu komandas līderiem."

Vai Kasami [šobrīd nav izlasē - aut.] konsultējās ar jums, pārceļoties uz "Sion"?
Petkovičs: "Jā, bet mēs šā vai tā regulāri komunicējam un sazvanāmies arī citās reizēs. Ceru, "Sion" viņam būs lielāks spēles laiks un vairāk iespēju sevi pierādīt. Tad varbūt kādu dienu viņam parādīsies iespēja atgriezties Šveices izlasē."

Kā Šveices izlases pamatsastāvs varētu mainīties, salīdzinot ar neseno maču pret Andoru? Vai pamatsastāvā būs Džurū?
Petkovičs: "Lēmumu pieņemšu rīt pusdienlaikā, šobrīd to nekomentēšu. Šeit nozīme būs arī tam, kā kurš spēlētājs sevi parādīs treniņā."

Kādu spēli sagaidi pret Latviju un vai pats būsi pamatsastāvā?
Rodrigess: "Par manu spēlēšanu jāvaicā trenerim, es to nezinu. Sagaidu, ka Latvija spēlēs no stabilas aizsardzības. Nebūs viegli, taču mūsu komanda ir spēcīga. Ja parādīsim savu ierasto sniegumu, tad izdosies uzvarēt."

Vai piekrīti, ka Šveice pēdējā laikā spēlē labi, turklāt spēj sasniegt rezultātu visdažādākajos apstākļos? Piemēram, trešdien izdevās uzveikt Andoru smagā lietū. Tāpat ir izdevies uzvarēt no iedzinēju lomas, tāpat izdodas uzvarēt dažādos sastāvos. Tagad Šveice ir spēcīga jebkādos apstākļos?
Džurū: "Jā, esam kļuvuši elastīgāki, un šeit ir arī trenera Petkoviča darba nopelns. Tāds bija arī viņa mērķis, uzsākot šo kopdarbu - esam kopā auguši."

Cik milānieša [Rodrigess nupat pārcēlies uz "Milan" - aut.] tevī jau ir? Kā jūties, nomainot klubu?
Rodrigess: "Šobrīd nevēlos to komentēt, jo rīt ir atbildīga spēle un tagad mēs visi koncentrējamies tikai uz to. Par "Milan" varat man pavaicāt pēc spēles ar Latviju."

Pēc preses konferences noslēguma šo rindu autors aprunājās ar Šveices televīzijas futbola komentētāju. Lai gan Petkovičs atteicās komentēt iespējamās sastāva izmaiņas, Šveices komentētājs pastāstīja, ka pēdējās divas spēles Šveice aizvadījusi ar pundurvalstiņām Fēru salām un Andoru, tāpēc Petkovičs veicis rotāciju. Savukārt pret Latviju spēlēs visi spēcīgākie. Salīdzinājumā ar trešdienas maču pret Andoru varētu būt trīs izmaiņas - aizsardzības centrā Džurū aizvietos Manuelu Akandži, bet vidējā līnijā Valons Behrami (pirms tam bija neliels savainojums) un Blerims Džemaili varētu spēlēt Stīvena Cūbera un Rēmo Froilera vietā.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 17:56, pirms 7 gadiem
Cerams, ka kādu punktu pret šveiciešiem paņems.

  -3 [+] [-]

, 2017-09-02 17:59, pirms 7 gadiem
Kad izlasē netiks vilkti kolesovi, vardanjani, kazacoki, indrāni, šabalas, tad arī izlase spēlēs labāk

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 18:15, pirms 7 gadiem
Respektēs uzvarot ar 2:0 nevis 4:0?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 18:37, pirms 7 gadiem
Amatieriskākie amatieri pret Futbolistiem!
0:4 - bez variantiem!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-02 19:02, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Kad izlasē netiks vilkti kolesovi, vardanjani, kazacoki, indrāni, šabalas, tad arī izlase spēlēs labāk
un kas būtu vietā jāņem?

     [+] [-]

, 2017-09-02 19:14, pirms 7 gadiem
Beigsies, ja tiks spēlētas draudzības spēles ar Mjanmu un Fidži

  +2 [+] [-]

, 2017-09-02 19:38, pirms 7 gadiem
Pieklājīgās standartfrāzes, tikmēr mūsējie '' Ronaldu dabūs trūkties!!''



Domāju būs standarta 0-3

     [+] [-]

, 2017-09-02 19:38, pirms 7 gadiem
Ir bijis neizšķirts, ir bijuši minimāli zaudējumi.
Citādākas pussargu līnijas iespējas un citādāka spēle.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 20:12, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: un kas būtu vietā jāņem?
kozlovs, fertovs, kovalovs, e. višņakovs, gauračs, toress, kara, dubra+ šobrīd traumētie un rudņevs

  +1 [+] [-]

, 2017-09-02 20:53, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: kozlovs, fertovs, kovalovs, e. višņakovs, gauračs, toress, kara, dubra+ šobrīd traumētie un rudņevs
interesanti kā šobrīd traumētie var pastiprināt šī brīža sastāvu? pusklibi spēlējot?
par Kozlovu, Gauraču un Karašausku piekrītu, Torress varētu palīdzēt ja kaut vienu spēli varētu aizvadīt no zvana līdz zvanam, nevis labi ja uz 60 min, Dubra ir izsaukts. pārējie nosauktie, manuprāt, virslīgā ar neko īpašu nav izcēlušies, lai dabūtu izsaukumu. kur nu vēl Rudņevs, kurš pats atsakās pārstāvēt izlasi.

     [+] [-]

, 2017-09-02 21:11, pirms 7 gadiem
Tur jau tā lieta ir,pretinieku spēles stils ir daudzveidīgs,mūsējo primitīvs,un treneris šo uzdevumu nebūs spējīgs risināt.Ar vienu skraidīšanu un cīņassparu būs par maz,jāieslēdz arī smadzenes.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-02 21:16, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: interesanti kā šobrīd traumētie var pastiprināt šī brīža sastāvu? pusklibi spēlējot?
par Kozlovu, Gauraču un Karašausku piekrītu, Torress varētu palīdzēt ja kaut vienu spēli varētu aizvadīt no zvana līdz zvanam, nevis labi ja uz 60 min, Dubra ir izsaukts. pārējie nosauktie, manuprāt, virslīgā ar neko īpašu nav izcēlušies, lai dabūtu izsaukumu. kur nu vēl Rudņevs, kurš pats atsakās pārstāvēt izlasi.
minot traumētos gribēju uzsvērt, ka pašreizējais izlases modelis ir ļoti tālu no optimālā
Toress iepriekšējā virslīgas spēlē nospēlēja 90 minūtes un Pertija teica, ka viņš būtu gatavs spēlēt izlasē
Dubra ir jāliek sastāvā, jo Gorkšs kopā ar Kolesovu izskatījās traģiski
Divās virslīgas kārtās man ļoti patika Eduards Višņakovs, kurš noteikti būtu labāks par nekādu Šabalu
Diemžēl daudzi svētdienas skatītāji domā, ka šis izlases modelis ir Latvijas griesti. Lai gan Latvija var izlikt 4 šādus un krietni labākus virknējumus

     [+] [-]

, 2017-09-02 21:43, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: minot traumētos gribēju uzsvērt, ka pašreizējais izlases modelis ir ļoti tālu no optimālā
Toress iepriekšējā virslīgas spēlē nospēlēja 90 minūtes un Pertija teica, ka viņš būtu gatavs spēlēt izlasē
Dubra ir jāliek sastāvā, jo Gorkšs kopā ar Kolesovu izskatījās traģiski
Divās virslīgas kārtās man ļoti patika Eduards Višņakovs, kurš noteikti būtu labāks par nekādu Šabalu
Diemžēl daudzi svētdienas skatītāji domā, ka šis izlases modelis ir Latvijas griesti. Lai gan Latvija var izlikt 4 šādus un krietni labākus virknējumus
kaut kā grūti ticēt tam ko Pertija saka attiecībā uz saviem spēlētājiem, viņam raksturīgi celt savējos debesīs. viss jau var būt, ka Torress ir gatavs fiziski, lai gan tā pēdējā spēle virslīgā ir pirmā sezonā kurā viņš nospēlējis pilnu spēli.
par Dubru piekrītu, bet tur vecā izlases problēma, ka kapteini par katru cenu tur laukumā gan iepriekšējais, gan esošais treneris.
jaunākais Višņakovs ir uzbrucējs, kuram jādod iespējas soda laukuma tuvumā, bet tas īsti nav izlases modelis, kur mūsu uzbrucēji vairāk "ganās" citās zonās, cerot uz pretuzbrukumiem. var gan piekrist, ka Šabala dotajā brīdī nerāda diez ko labāku spēli, bet tā atkal ir trenera izvēle likt viņu sastāvā nevis kādu no citiem uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2017-09-02 22:29, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: kaut kā grūti ticēt tam ko Pertija saka attiecībā uz saviem spēlētājiem, viņam raksturīgi celt savējos debesīs. viss jau var būt, ka Torress ir gatavs fiziski, lai gan tā pēdējā spēle virslīgā ir pirmā sezonā kurā viņš nospēlējis pilnu spēli.
par Dubru piekrītu, bet tur vecā izlases problēma, ka kapteini par katru cenu tur laukumā gan iepriekšējais, gan esošais treneris.
jaunākais Višņakovs ir uzbrucējs, kuram jādod iespējas soda laukuma tuvumā, bet tas īsti nav izlases modelis, kur mūsu uzbrucēji vairāk "ganās" citās zonās, cerot uz pretuzbrukumiem. var gan piekrist, ka Šabala dotajā brīdī nerāda diez ko labāku spēli, bet tā atkal ir trenera izvēle likt viņu sastāvā nevis kādu no citiem uzbrucējiem.
Pag. virslīgas spēlē Eduards Višņakovs izveidoja vairākus momentus bumbu saņemot arī diezgan tālu no soda laukuma. Viņš ir gan fiziski spēcīgs, bet arī pietiekami meistarīgs apspēlējot pretspēlētājus un ievelkot bumbu soda laukumā
Pretuzbrukumu taktikā kā zivs ūdenī jūtas Kara. Bet trenerim jau iekšējā nepatika ir lielāka par izlases interesēm. Smieklīgi ir dzirdēt, ka Šabala it kā ir labāks par Karu, un tāpēc ir izlasē. Vai tiešām Starkovs domā, ka skatītājs ir muļķis?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 08:43, pirms 7 gadiem
Tas tika pateikts aiz pieklājības, Latvijā nekad nebūs futbolā konkurēt spējīga, amatieru līmeņa sētas futbola parodija.

     [+] [-]

, 2017-09-03 22:58, pirms 7 gadiem
Musejie ir pieslegti pie nulles nevis fazes!