Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Vēstules no Turcijas: spēle ar Latviju kā ieskriešanās pirms Nīderlandes

Vēstules no Turcijas: spēle ar Latviju kā ieskriešanās pirms Nīderlandes
Serdars Azizs pret Nīderlandes izlasi
Foti: AP/Scanpix

Jau ceturtdien Latvijas futbola izlase "Euro2016" kvalifikācijas turnīra ietvaros aizvadīs izbraukuma spēli pret Turcijas valstsvienību. Turcijas latvietis Daniels Ozkaja turpina iepazīstināt ar Turcijā valdošo noskaņojumu pirms svarīgā mača.

Šodien turku medijos par Latviju jau bija vairāk informācijas. Vietējie žurnālisti savus komentāros lielākoties uzsver, ka Latvija nav spēcīga komanda un futbola līmenis tajā ir ļoti jūtami kritis, salīdzinot ar 2003.gada komandu, kas pārspēja Turciju "play-off". Būtībā turku žurnālisti uzskata, ka spēle pret Latviju būs gluži kā pārbaudes spēle, tāda kā iesildīšanās pirms īstā mača - pret Nīderlandi.

Turcijas izlases galvenais treneris Fātihs Terims šodien turku presei sacīja: "Spēle pret Latviju ir ļoti svarīga. Ja mēs uzvarēsim Latviju, tad ne tikai iegūsim trīs punktus, bet arī būsim daudz stiprāki psiholoģiskajā ziņā pirms spēles ar Nīderlandi. Domāju, ka mēs esam pietiekami spēcīgi, lai pārspētu Latviju. Mēs cīņai esam gatavojušies ļoti labi, un es ticu saviem futbolistiem. Domāju, viņi izpildīs uzdevumus. Par mača norises vietu Konju izvēlējos tāpēc, ka ļoti ticu šejienes līdzjutējiem un tam, ka viņi mums stipri palīdzēs uzvarēt. Ticu gan faniem, gan spēlētājiem. Kopā ar faniem mēs esam daudz stiprāki."

Šodien notika arī oficiālā pirmsspēles preses konference, kurā no spēlētājiem piedalījās Ouzhans Ezjakups un Serdars Azizs. Ezjakups komentēja pirmo tikšanos ar Latviju Rīgā, kas noslēdzās neizšķirti 1:1 - viņš uzsvēra, ka toreiz Turcija neizmantoja savas iespējas. Azizs par Latvijas izlasi izteicās plašāk - viņš slavēja Latviju par cīņassparu pirmajā spēlē un nosauca to par izlasi, kas katrā spēlē cīnās līdz pēdējam.

Terims arī komentēja pirmo spēli un atzina, ka toreiz Turcija nespēlēja labi, kaut gan tāpat ieguva daudz iespēju gūt vārtus, kas palikušas neizmantotas. Terims turpināja domu ar frāzi, ka futbolā viss var gadīties un Latvijai esot bijusi iespēja pat uzvarēt (Kaspara Dubras epizode pēdējā minūtē). Terims: "Šoreiz mums noteikti vajag uzvarēt Latviju, ja vien mēs gribam pret Nīderlandi aizvadīt "visu vai neko spēli". Tāpat Terims un abi futbolisti komentēja jaunās pilsētas Konjas un stadiona izvēli. Visi ļoti atzinīgi izteicās par Konjas faniem un akcentēja, ka tic - rītdienas spēlē atmosfēra būs lieliska.

Sveicieni no Stambulas, Daniels.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.