Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ļašenko noliedz Indriksona runas par RFS lobēšanu: "Nekad neesmu lobējis RFS"

Ļašenko noliedz Indriksona runas par RFS lobēšanu: "Nekad neesmu lobējis RFS"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Jau rīt plkst. 12:00 sāksies Latvijas Futbola federācijas kongress, kā nagla būs prezidenta vēlēšanas. Viens no prezidenta krēsla tīkotājiem Vadims Ļašenko vakar rīkoja preses konferenci, kurā klāt bija arī visi viņa komandas locekļi, kuri arī kandidē uz amatiem valdē - Sergejs Kovaļovs, Olafs Pulks, Jānis Engelis, Jānis Apse, Nauris Mackevičs, Viktorija Mihaļčuka, Andis Rozītis un Emīls Latkovskis. Otrs prezidenta amata kandidāts ir Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, uz viceprezidenta amatu kandidē arī Vladimirs Šteinbergs, bet uz valdes locekļu amatiem pieteikušies arī Guntars Indriksons un Anastasija Kučinska.

Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidentam tika uzdoti vairāki jautājumi saistībā ar iespējamiem interešu konfliktiem un iespējamām aizmugures spēlītēm. Kādreizējais federācijas prezidents Guntis Indriksons portālam Delfi apgalvoja, ka Ļašenko ar viņu ticies un vēlējies panākt tiesnešu labvēlīgu nozīmēšanu RFS spēlei. "Kad pieņēmu lēmumu kandidēt uz šo augsto amatu, tikos ar Indriksonu, jo vēlējos noskaidrot viņa domas – viņš tobrīd bija prezidents, viņam ir liela pieredze. Un mūsu pirmajā tikšanās reizē viņš man sacīja, ka viņam pret mani nekā neesot, bet viņš mani neatbalstīs un publiski būs pret mani. Taču par tiesnešiem man nekad tādas sarunas, protams, nav bijis un nebūs," Indriksona sacīto noliedza Ļašenko.

Tāpat Ļašenko komentēja Delfu publicēto sarunas atšifrējumu starp Ļašenko un Klubu sacensību komitejas locekli un pašreizējo viceprezidenta amata kandidātu Vladimiru Šteinbergu, kurā viņš, iespējams, RFS labā centies lobēt leģionāru limita jautājumu: "Esmu ļoti priecīgs, ka kāds ir ļoti augstu novērtējis manu personu un nolēmis ierakstīt šo sarunu. Nekad neesmu lobējis RFS. Kad nolēmu kandidāt, pametu RFS viceprezidenta amatu. Nelobēju nevienu klubu, un publicētajā sarunā ir rakstīts "mēs", bet iekavās pielikts RFS – tā ir jūsu interpretācija." Ļašenko arī apgalvoja, ka negrasās iet uz tiesu nedz par to, ka kāds bez viņa atļaujas ierakstījis privātu sarunu, nedz par kādiem citiem jautājumiem. Tas gan bija vēl pirms Delfu publikācijas, kurā Indriksons apgalvojis, ka viņam piedāvāti divi miljoni eiro, lai atbalstītu Ļašenko kandidatūru.

Infrastruktūra Latvijas sportā allaž bijusi ļoti sāpīga tēma, un Ļašenko savā programmā paredz septiņu piepūšamo haļļu būvniecību – Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Rīgā, Valmierā, Rēzeknē un Daugavpilī. Vaicāts, ar cik pilsētu pašvaldībām ir reāli runāts par šādiem projektiem, Ļašenko atklāja vienīgi Rēzekni, kuras mērs Aleksandrs Bartaševičs šādu projektu atbalstot. Pēc papildu tincināšanas Ļašenko nosauca arī Rīgu, kur esot ticies ar kādu pašvaldības pārstāvi, kuru vārdā nenosauca, un piebilda, ka jāgaida domes vēlēšanas: "Līdz 15. augustam izstrādāsim infrastruktūras nolikumu un katram šādas halles projektam paredzam LFF līdzdotāciju 200-300 tūkstošu apmērā."

Pašreizējais LFF viceprezidents Sergejs Kovaļovs, kurš uz šo amatu kandidē arī tagad, piebilda, ka nacionālais stadions un izlases bāze tiktu plānota vienuviet, nevis divās atsevišķās vietās. Tukuma sporta skolas direktors sacīja, ka ir apzinātas divas vietas Rīgā, kuras varētu kandidēt uz šāda "Futbola māju" projekta īstenošanu, bet nevēlējās atklāt, par kurām vietām ir runa. "Tas noteikti nebūs centrā," teica Kovaļovs. Vairums valdes kandidātu kā savas potenciālās atbildības sfēras minēja reģionus, jaunatni, treneru izglītību un infrastruktūru, bet cits viceprezidenta kandidāts Olafs Pulks kā savu specializāciju minēja sadarbības veicināšanu ar biedriem, pašvaldībām un valdību.

Savukārt Viktorija Mihaļčuka solīja izstrādāt un ieviest komunikācijas stratēģiju, kontroles mehānismu un struktūrvienību auditu, kā vienu no galvenajām federācijas problēmām uzsverot komunikāciju dažādās sfērās. Nauris Mackevičs uzsvēra, ka federācijai vajadzētu stimulēt jauniešus palikt futbolā, realizējot ko līdzīgu kā stipendiju programma Igaunijā. Tāpat "Daugavpils" ģenerāldirektors piebilda, ka federācijai nevajadzētu aizmirst arī par dabīgajiem laukumiem, pašlaik pārāk lielu uzsvaru liekot uz mākslīgajiem, un tiesnešu segmenta reorganizāciju: "Paldies Dievam, ka viens cilvēks jau ir prom – Snodijs, pie kura tiesnešu nozīmēšana bija briesmīga. Ja dublieru čempionātā uz Liepāju kā ceturto tiesnesi varēja nozīmēt daugavpilieti, tas liecināja par finanšu izšķiešanu.

Uz jautājumu, vai viņa komandā ir kāda persona, kura ir atrodama "Čekas maisos", Ļašenko atbildēja, ka viņam tādas informācijas neesot. Latvijas futbola sabiedrībā gan ir labi zināms, ka tajos atradās Vidzemes Futbola centra direktors Andis Rozītis, kurš pārtrauca Ļašenko un atbildēja viņa vietā: "Visi to zina, un tas nav noslēpums. Jūs to varbūt uzzinājāt tikai ziemā, bet es to uzzināju jau 1995. gadā, kad pirmoreiz startēju Smiltenes domes vēlēšanās. Latvijas Republikas Augstākā tiesa mani atzina par nevainīgu. Tiesas lēmums man ir, un, ja nepieciešams, varu to parādīt. Jā, būdams nepilngadīgs, tiku uzņemts šajā organizācijā, bet drīz vien tiku no tās izslēgts."

Ziemā daudz jautājumu radīja Treneru asociācijas rekomendācija kā arguments valdes balsojumam par Daiņa Kazakeviča iecelšanu Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Kopš tā laika jau četri no vienpadsmit asociācijas locekļiem ir tikuši pie jauniem amatiem – Kazakevičs kā izlases treneris, Marians Pahars kā izlases asistents, Aleksandrs Starkovs kā izlašu direktors un Jurijs Andrejevs kā sporta direktors. Liela daļa Ļašenko komandas teica, ka Treneru asociācijas viedoklis viņiem būs svarīgs, ja izlases treneri vajadzēs vēlēt atkal. Rozītis un Mihaļčuka gan piebilda, ka būtiska ir viedokļu daudzveidība, un Mihaļčuka uzskata, ka domas būtu jāprasa arī izlases kapteinim un citiem komandas līderiem. Taujāts par federācijas līguma parakstīšanu ar Andrejevu trīs dienas pirms vēlēšanām, Ļašenko teica, ka tas nav pareizi, un piebilda, ka, ja valde tā vēlēsies un ja tas būs nepieciešams, jebkuru cilvēku var arī atbrīvot no amata. Preses konferenci savā dzimšanas dienā vadīja Askolds Uldriķis, kuram amats LFF pagaidām neesot apsolīts.


, 2020-07-02 14:48, pirms 4 gadiem
Lašenko iespējas runā taisnību un viņš nelobēja RFS. RFS lobēja viņu....., bet no saskaitāmo kārtības summa nemainās.
, 2020-07-02 15:30, pirms 4 gadiem
Vai man vienīgajam šķiet, ka Ļašenko ir viens kārtīgs korumpēts sūda gabals ??? Ir taču bezkaunībai arī kāds limits ...
, 2020-07-02 16:19, pirms 4 gadiem
chilli rakstīja: Vai man vienīgajam šķiet, ka Ļašenko ir viens kārtīgs korumpēts sūda gabals ??? Ir taču bezkaunībai arī kāds limits ...
Urla piedzima, Urla paliek..
, 2020-07-02 16:29, pirms 4 gadiem
Futbola sabiedrība, kas piedalīsies vēlēšanās ir < 0 ???
, 2020-07-02 16:37, pirms 4 gadiem
Ko ļaška var noliegt, ja ir ieraksts? Kopumā jau nu baigais pārkāpums - lobēt kāda intereses, visi zinām ka tādas lietas notiek. Indriksons skonto intereses jau nu protams nelobēja.
, 2020-07-02 16:38, pirms 4 gadiem
Nedaudz skumji par tām piepūšamajām hallēm - sasolījas clet reģionos bet runājis tikai ar Rēzekni. WTF. Jelgavā vieta ir un plāni arī ir, bet tur pie varas Zemnieki un nez kāpēc kašķējas ar FK Jelgavu.
, 2020-07-02 16:56, pirms 4 gadiem
man jau gan liekas,ka jaievel zagligais vana,nevis duraks girgels-pirmo kadreiz varbut tiesas,bet duraku nekas neizlabos-tiltu verejs...
, 2020-07-02 20:32, pirms 4 gadiem
Tad iznāk, ka Askolds arī pārdevies kā lēta mauķele., Bet cieņa pret tavu dēlu bija Askold un ceru, ka būs vēl joprojām, jo viņš ir tikpat kā vienīgais, tāpat kā Tu, kas nebaidījās Slavišam teikt taisnību acīs. nu nekas tad skatīsimies, kas ko ievēlēs. Rozītis arī labs ..irsējs. intresanti, ka kopš čekas maisi atvērās vēl neviens nav atzinis savu vainu. visi tur nokļuvuši gluži nejauši. nu ļoti ticami. Ak jel zeme atveries, ja rīt mūsu sabiedrība ievēlēs žīdeli par lff vadītāju
, 2020-07-03 00:59, pirms 4 gadiem
zaglis
, 2020-07-03 10:28, pirms 4 gadiem
Kur tad ņemsi tos godīgos? No Zviedrijas ,no Somijas importēsi pamatiedzīvotājus? 50 pad.paradīzes gados genofonds ir sataisīts tāds , kāds ir. Faktiski visur bijušās kgb struktūras un finansu gupējumi ,dažkārt pat savā starpā konkurējoši. Tapēc valsts 30 gadus agonē un nespēj attīstīties. Neviens nesaprot kas notiek. Vai tad futbols ir izņēmums?Bezpartejisko naivo Antiņu izperdelēja ārā ,ne 2 gadi nepagāja. Nav nekādas starpības - Ļaška būs ,vai Ģirģis.Vienīgi 2.gadījumā komunikācija vairāk būs "pa latviski".Tas arī viss.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.