Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pātelainens: "Šis ir tikai sākums, jāiet uz priekšu!"

Rolands Eliņš

Pātelainens: "Šis ir tikai sākums, jāiet uz priekšu!"
Miksu Pātelainens
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēc savas pirmās spēles un reizē arī pirmās uzvaras Latvijas futbola izlasē galvenais treneris Miksu Pātelainens izteica prieku par rezultātu un parādīto spēli, īpaši uzslavēja izlases malējos aizsargus, kā arī pastāstīja, ka Dāvja Ikaunieka un Vladislava Gutkovska traumu dēļ izlasei pievienojies Roberts Uldriķis.

„Spēlētāji šodien parādīja apbrīnojamu disciplīnu, pirmajā puslaikā labi saspēlējāmies, kontrolējām spēli,” pēc mača izteicās Miksu Pātelainens. „Otrajā puslaikā Igaunija veica maiņas, pastiprināja spēli. Esmu priecīgs, bet šis ir tikai sākums, mums jāiet uz priekšu! Jūtos lieliski, Latvijai pēdējā laikā nav bijis daudz uzvaru. Biju nedaudz pārsteigts, ka puiši tik labi saspēlējās, tas parāda, ka viņiem ir potenciāls.”

„”Tomēr negaidiet par daudz, mums vēl priekšā ir garš ceļš,” brīdināja somu speciālists. „Ļoti reti dominē visas 90 minūtes. Ja dominē vienu puslaiku, vari būt priecīgs. Arī šodien spēle bija kā pa viļņiem, bet otrajā puslaikā iesitām vārtus un tas arī nemaz nebija tik slikts. Gabovs un Maksimenko nospēlēja labi, šajā sistēmā malējie aizsargi ir ļoti svarīgi, viņi abi ir pieredzējuši.”

„Dāvis Ikaunieks un Gutkovskis traumas guva vēl klubos,” tika paskaidrots par pēkšņajiem iztrūkumiem Latvijas izlases uzbrucēju rindās. „Iepriekš cerējām, ka nākamajiem diviem mačiem viņi būs gatavi, bet pēc papildus pārbaudēm atklājās, ka tomēr nebūs. Mēs labprāt redzētu viņus sastāvā, bet šis pavērsiens dos iespējas citiem. Mums pievienojies Uldriķis, jo būtu grūti aizvadīt trīs mačus ar diviem uzbrucējiem. Roberts regulāri gūst vārtus līgā un viņš ir pelnījis iespēju.”

„Vēl nezinu, kāds Lietuvā būs sastāvs. Ļaujiet mums atzīmēt šodienas uzvaru, un rīt sāksim gatavoties nākamajai spēlei. Izmaiņas būs, jo gribu dot spēlētājiem iespējas. Arī pret Lietuvu noteikti cīnīsimies par uzvaru. Jā, ar neizšķirtu pietiktu kausa iegūšanai, bet domāsim par uzvaru. Lietuva ir spēcīga komanda, tai ir ātri, tehniski uzbrucēji, negaidām vieglu spēli. Šīs trīs spēles izmantošu, lai redzētu, ko spēlētāji var izdarīt, pēc tam izlemšu ar kādu taktiku spēlēsim,” pastāstīja Pātelainens.

Tikmēr Igaunijas izlases galvenais Martins Reims izteicās šādi: „Latvijas izlase šodien bija nedaudz labāka - svaigāka un izsalkušāka. Redzēju, ka daudziem mūsu spēlētājiem šodien bija fiziski ļoti smagi, nebija iespēja daudz mainīt spēlētājus, it īpaši priekšgalā.”

  +2 [+] [-]

, 2018-06-03 20:41, pirms 6 gadiem
Knapa uzvara pār Igaunijas otro sastāvu un visi laimīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-04 00:01, pirms 6 gadiem
saulainaespania rakstīja: Knapa uzvara pār Igaunijas otro sastāvu un visi laimīgi.
kāda tev otrā izlase,divi spēlētāji tikai šiem nebija un mums arī trūka ikaunieks un vēl kāds

     [+] [-]

, 2018-06-04 12:25, pirms 6 gadiem
Kā tik tā būtu. Pahars sākumā arī vinnēja Baltijas kausu.

     [+] [-]

, 2018-06-04 13:03, pirms 6 gadiem
saulainaespania rakstīja: Knapa uzvara pār Igaunijas otro sastāvu un visi laimīgi.
Tad, kad Latvija zaud - slikti. Tad kad Latvija uzvar - atkal slikti..