Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Starkovs: "Jaunajiem spēlētājiem ir jāizmanto savas iespējas"

Starkovs: "Jaunajiem spēlētājiem ir jāizmanto savas iespējas"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pirms sestdien, 5.jūnijā paredzētās draudzības spēles pret Ganas izlasi, Latvijas Nacionālās izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs stāsta par komandas uzdevumiem šajā spēlē, izsauktajiem futbolistiem un nepieciešamo motivāciju jaunajiem spēlētājiem būt gataviem spēlēt valsts izlasē vienmēr.

"Uzreiz jāsaka, ka no galvenā principa – spēlē spēcīgākie - Nacionālajā izlasē treneru kolektīvs neatsakās. Katra izlases spēle – tas ir notikums, tā ir atbildība un izaicinājums, kas jāizmanto. Esmu izsaucis 18 uz doto brīdi spēcīgākos pieejamos futbolistus," skaidro Starkovs.

Galvenais uzdevums ir sagatavoties gaidāmajai Baltijas Kausa izcīņai, kā arī rudenī paredzētajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. "Pēc iepriekšējā kvalifikācijas cikla pēdējās spēles pret Moldovu esam aizvadījuši draudzības spēles ar dažādām komandām. Šajos mačos rezultāts uz tablo varbūt nebija primārais priekš mums, svarīgāk bija iespēlēt jaunus spēlētājus. Baltijas Kausa izcīņā jau būs svarīgs tieši rezultāts," atzīst Starkovs.

Uz jautājumu vai bija vēl kādi spēlētāji, kurus treneri gribēja izsaukt uz šo spēli, Starkovs atbildēja apstiprinoši. "Protams, izlases treneru redzeslokā ir vēl vairāki kandidāti, kurus jebkurā brīdī varam izsaukt. Galvenie kritēriji, pēc kādiem mēs izvēlamies – pirmkārt, tas ir spēlētāja meistarības līmenis, otrkārt, vēlme spēlēt izlasē vienmēr neatkarīgi no tā, kādā sportiskā formā viņš atrodas, un neskatoties uz to, ka varbūt klubam ir citas intereses. Katras futbolistam, kas tiek izsaukts uz izlasi, jāizmanto sev dotā iespēja. Jo dzīvē notiek visādi, kāds no pamatsastāva spēlētājiem var dabūt traumu vai vēl kādas citas problēmas. Pārējiem jābūt gataviem viņus aizstāt. Šodien iespēja sevi pierādīt ir 18 izsauktajiem spēlētājiem."

"Mūsu uzdevums spēlē pret Ganu ir parādīt maksimumu savu iespēju un cienīgi nospēlēt savā līmenī. Protams, mēs apzinamies, ka pretiniekam tā būs pēdējā spēlē pirms Pasaules čempionāta, tāpēc jācenšās iztikt arī bez traumām. Atceros, ka savulaik arī mēs pirms 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīra pēdējo pārbaudes spēli aizvadījām pret kādu no Portugāles zemāko līgu klubiem. Varbūt kāds šaubīsies par šīs spēles nozīmību, tomēr varu atgādināt, ka viens no spēlētājiem pēc šī mača zaudēja vietu komandas pamatsastāvā. Tas nozīmē, ka katrai spēli jāpieiet nopietni un jāspēlē ar maksimālo atdevi," atzīst Starkovs.

"Ganas izlasē ir sapulcēti individuāli fiziski spēcīgi, taktiski labi sagatavoti spēlētāji. Tā ir augsta līmeņa komanda, kas piedalīsies Pasaules čempionāta finālturnīrā. Viņiem ir augstas klases treneris no Serbijas – Milovans Rajevacs. Spēle pret Ganu gan mums, gan komandai noteikti dos daudz vērtīgu atziņu," rezumēja Aleksandrs Starkovs.

Latvijas izlase Ķeizarmeža sporta bāzē kopā sanāks 2.jūnija vakarā, ceturtdien, 3.jūnijā izlase trenēsies un piedalīsies bērnu futbola turnīra atklāšanā plkst 13:00. Uz Londonu komanda izlidos piektdien, 4.jūnijā plkst 11:35 ar reisu no Rīgas uz Londonu. Londonā mūsu komanda ielidos plkst 12:25, pēc tam dosies ar autobusu uz Miltonkeinsu, kas atrodas aptuveni 70 kilometru attālumā. Piektdienas vakarā izlasei paredzēts treniņš Milton Keynes stadionā.

Spēle pret Pasaules kausa finālturnīra dalībnieci Ganu notiks sestdien, 5.jūnijā plkst 17:00 (pēc Latvijas laika) un to tiešraidē translēs "Viasat Sport Baltic".

Izmantotie resursi:
lff.lv


, 2010-06-02 10:24, pirms 14 gadiem
Gribētu rezēt kā spēlē Rakels, bet viņš laikam nebūs
, 2010-06-02 10:42, pirms 14 gadiem
Jankuks rakstīja: Gribētu rezēt kā spēlē Rakels, bet viņš laikam nebūs
Es jau ceru, ka Starkovs dos iespēju viņam un ne tikai šim jauneklim!
, 2010-06-02 10:48, pirms 14 gadiem
Ir "stiprāki" par Karašausku
, 2010-06-02 10:53, pirms 14 gadiem
visu teikto var saprast, bet tad KĀDA VELNA PĒC IR IZSAUKTS PEREPĻOTKINS?kuram kritērijam viņš atbilst?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 11:59, pirms 14 gadiem
a vecajiem nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-06-02 15:45, pirms 14 gadiem
BIEDRINS1 rakstīja: Shie jauni speletaji speles tikai tad kad shie veeci zirgi beigs karjeru
Un tas ir slikti? Lai jaunie konkurē ar vecajiem, ar kuriem mēs esam sasnieguši labus rezultātus. Starkovs zinās labāk
, 2010-06-02 20:12, pirms 14 gadiem
Starkovs ir labākais treneris Latvijā un Baltijā - sakiet, ko gribat!
, 2010-06-03 11:03, pirms 14 gadiem
Labākais jauno futbolistu virzītājs uz profesionālo līmeni!! Madoniets
, 2010-06-03 11:04, pirms 14 gadiem
domāju, ka Rudņovs varētu kādu pārīti ielikt
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.