Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Slovākija uz Latviju brauks bez savas superzvaigznes Hamšīka

Agris Suveizda

Slovākija uz Latviju brauks bez savas superzvaigznes Hamšīka
Mareks Hamšīks (nr. 17) atzīmē vārtus pret Latviju
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas futbola izlases galvenais treneris Jāns Kozāks paziņojis 23 spēlētājus, kas ir iekļauti kandidātu sarakstā drīzumā gaidāmajām Pasaules kausa atlases cikla spēlēm Grieķijā un Latvijā. Kozāks uz izlasi neizsauca vienu no lielākajām zvaigznēm Mareku Hamšīku, kuram ir veselības problēmas.

Slovākijas izlase atlases cikla noslēgumā viesosies Grieķijā un Latvijā, taču tai vairs nav pat teorētisku izredžu uz izkļūšanu no grupas. Līdz ar to valstsvienības galvenais treneris Jāns Kozāks nolēma pietaupīt slovāku lielāko zvaigzni Mareku Hamšīku: "Ceturtdien runāju ar Mareku. Viņam jau septembrī spēlēs pret Bosniju un Hercegovinu bija veselības problēmas, un viņš toreiz spēlēja caur sāpēm. Pēc atgriešanās Itālijā sāpes saasinājās. Pēc sarunas nonācu pie secinājuma, ka viņam ir nepieciešamas divas nedēļas laika, lai savestu kārtībā veselību."

26 gadus vecais uzbrūkošais pussargs Hamšīks kopš 2007.gada pārstāv "Napoli", kas par uzbrūkošā pussarga iegādi šķīrās no piecarpus miljoniem eiro. Visās sezonās Hamšīks "Napoli" rindās Itālijas A Sērijā ir guvis vismaz deviņus vārtus un pagājušajā sezonā 38 spēlēs izdarīja 11 precīzus sitienus un 14 rezultatīvas piespēles. Šosezon Hamšīks Itālijas vicelīderes labā piecos mačos ir guvis jau četrus vārtus.

Toties Kozāks izsauca citu Slovākijas zvaigzni centra aizsargu Martinu Škrtelu, kurš ikdienā pārstāv "Liverpool" un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem savā ampluā Anglijas Premjerlīgā. Pēc kāda pārtraukuma valstsvienībā atgriezies arī malējais pussargs Miroslavs Stohs, kurš pēc neveiksmīgas sezonas Stambulas "Fenerbahce" šosezon ir izīrēts Saloniku PAOK. Kozāks atzina, ka nekad nebija šaubījies par nepilnus 24 gadus vecā spēlētāja spējām. Starp kandidātiem ir arī bijušais Rīgas "Skonto" aizsargs Jozefs Piačeks un Vladimira Kameša komandas biedrs Martins Jakubko.

Slovākija ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu un no abām līderēm Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas atpaliek par septiņiem punktiem. Kozāks gan uzsver, ka motivācijas netrūks arī gaidāmajām cīņām: "Jau esmu teicis, ka katra starptautiskā spēle, jo īpaši, ja tā ir kvalifikācijas turnīrā, ir ļoti svarīga. Tāpēc domāju, ka spēlētāji būs ļoti labi sagatavojušies spēlēm. Mūs gaida ļoti sarežģītas spēles, un ceru, ka varēsim turpināt rādīt tikpat labu sniegumu kā abos mačos [1:0, 1:2] pret bosniešiem."

Pirmajā aplī Latvijas izlase Slovākijā ar rezultātu 1:2 atzina pretinieku pārākumu. Latvija ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs ir piektajā pozīcijā, bet starp Slovākiju un Latviju ar astoņiem punktiem ir iespraukusies Lietuva.

PozīcijaSpēlētājsKlubsPozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsJāns MuhaKrylya SovetovPussargsSamuels ŠtefāniksNEC Nijmegen
VārtsargsMatūšs KozāčiksViktoria PlzenPussargsJurajs KuckaGenoa
VārtsargsMartins DūbravkaŽilinaPussargsTomāšs KoņaGenoa
AizsargsPeters PekarīksHerthaPussargsStanislavs ŠestāksBursaspor
AizsargsMartins ŠkrtelsLiverpoolPussargsMiroslavs StohsPAOK
AizsargsJāns DjuricaLokomotivPussargsVladimīrs VeissOlympiakos
AizsargsDušans ŠventoRed BullUzbrucējsMihals DjurišsViktoria Plzen
AizsargsKornels SalātaTom TomskUzbrucējsMareks BakošsViktoria Plzen
AizsargsTomāšs HubočansZenitUzbrucējsMartins JakubkoAmkar
AizsargsJozefs PiačeksŽilinaUzbrucējsEriks JendrišeksEnergie Cottbus
PussargsViktors PečovskisŽilinaUzbrucējsAdams ŅemecsUnion Berlin
PussargsKarims GedēFreiburg

Izmantotie resursi:
futbalszf.sk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 17:15, pirms 11 gadiem
Žēl. Tā kā Latvija cīnās tikai par prestižu, tad gribējās redzēt laukumā kādu zvaigzni!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-01 17:19, pirms 11 gadiem
nee, gribēju braukt uz spēli lielā mērā Hamšika dēļ
Nekas tāpat braukšu, arī Škrtels ir ok, un arī Gorkšs, Maksimenko, Vaņins un visi pārējie ir ok

     [+] [-]

, 2013-10-01 17:37, pirms 11 gadiem
Tāpat sastāvs ir vairāk nekā iespaidīgs. Arī bez Hamšīka būs ko redzēt Skonto stadionā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 18:55, pirms 11 gadiem
ar vai bez, vairak par punktu svk nedabus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja