Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U21 izlase katrā no puslaikiem gūst pa vārtiem un sakauj Igauniju

Krišs Upenieks

Latvijas U21 izlase katrā no puslaikiem gūst pa vārtiem un sakauj Igauniju
Foto: LFF

Šovakar Slokas stadionā Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas U21 izlase Baltijas kausa izcīņas ietvaros ar rezultātu 2:0 pieveica Igaunijas vienaudžus. Pa vārtiem guva ''Metta/LU" spēlētāji Vladislavs Fjodorovs un Rendijs Šibass.

Baltijas kausa izcīņas pirmajā spēlē savā starpā tikās Lietuva un Igaunija, un šajā spēlē katra no komandām guva pa vieniem vārtiem - 1:1.

Pret igauņiem Latvija jau ar spēles pirmajā minūtēm ieguva bumbas kontroli, taču pirmais bīstamais moments pēc centrējuma izveidojās pie mūsu vārtiem, tiesa, viesu futbolists ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem. 25. minūtē Latvija izvirzījās vadībā, ka no labās malas centrējumu soda laukumā veica Andrejs Cigaņiks, un vārtu priekšā veiksmīgi bumbu vārtos pārvirzīja Vladislavs Fjodorovs (1:0). Puslaika otrajā daļā bīstams soda sitiens padevās Krišam Kārkliņam, taču rezultāts uz tablo pirmajā puslaikā vairs nemainījās.

Otrā puslaika sākumā ar bumbu vairāk darbojās Igaunija, taču bez ļoti bīstamiem momentiem. Savukārt 60. minūtē pēc Cigaņika piespēles no soda laukuma robežām pa vārtu stabu bumbu trāpīja Roberts Uldriķis. Igauņi puslaika gaitā aktīvi veica spēlētāju maiņas, kamēr mūsējiem pirmā maiņa tikai 76. minūtē, kad Andra Krušatina vietā laukumā devās Vladislavs Soloveičiks.

81. minūtē atkal bijām tuvu tam, lai dubultotu rezultāta starpību - kvalitatīvs Cigaņika centrējums, pēc kura no labas pozīcijas ar galvu sita Ņikita Koļesovs, bet bumbu atsitās pret vārtu pārliktni. 84. minūtē divas minūtes pēc došanās laukumā vārtus guva Rendijs Šibass - kopīgiem spēkiem izcīnījām bumbu kreisajā malā, Vladislavs Sorokins izpildīja centrējumu, un Šibass ar galvu raidīja bumbu pret zemi un mirkli vēlāk tā ielidoja tālajā stūrī (2:0).

Latvijas U21 izlase ir pašreizējā Baltijas čempione, jo pirms diviem gadiem izdevās ar 2:0 apspēlēt lietuviešus, kamēr duelī ar Igaunijas valstsvienību tika fiksēts bezvārtu neizšķirts. Triumfs ļāva pārtraukt astoņus gadus ilgušo sausuma periodu, jo pirms tam futbola jaunā paaudze Baltijas kausā nebija uzvarējusi kopš 2008. gada.

Ar Lietuvas futbolistiem Latvijai jātiekas 4. jūnijā pretinieku laukumā. 18:00 spēle sāksies Lietuvas pilsētas Garždai laukumā.

Baltijas kauss U21 izlasēm

Latvija - Igaunija 2:0 (1:0)
Vārti: Fjodorovs 25' Šibass 84'
Latvija: Kurakins, Litvinskis, Černomordijs, Koļesovs, Sorokins, Kārkliņš, Emsis, Krušatins (Soloveičiks 76'), Fjodorovs (Šibass 82'), Cigaņiks (Grīnbergs 89'), Uldriķis

  +1 [+] [-]

, 2018-06-01 20:41, pirms 6 gadiem
Nesaprotu tad igauniju vai lietuvu vinnēja? 1:0 vai 2:0?

     [+] [-]

, 2018-06-01 21:07, pirms 6 gadiem
Krišs Upenieks arī nesaprot. Neko darīt.....Žurnālisti.......

     [+] [-]

, 2018-06-02 19:24, pirms 6 gadiem
Atkal mēs redzam "treneru štāba" ideju trūkumu,un,to,ka spēlētāji iznāk un spēlē kā māk un prot, kā saprot futbolu. Komandu vada nekompetents cilvēks, kurš gadījuma pēc nokļuvis lielajā futbolā. Tādi paši ir arī viņa palīgi - tāds pats gadījuma cilvēks, kā pats, Golubevs. Paldies Dievam, ka laukumā neiznāk viņi. Tādēļ atliek cerēt tikai uz puišiem un lielu veiksmi.