Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Neesam apmierināti ar rezultātu Sadraudzības kausa izcīņā"

Rolands Eliņš

Kazakevičs: "Neesam apmierināti ar rezultātu Sadraudzības kausa izcīņā"
Dainis Kazakevičs
Foto: Com-cup.com

Dainis Kazakevičs, Latvijas U21 izlases galvenais treneris, intervijā LFF mājaslapā atskatījies uz Sadraudzības kausa izcīņu un iegūto desmito vietu.

"Mēs noteikti neesam apmierināti ar kopējo rezultātu! Vēl jo vairāk, ņemot vērā to spēles kvalitāti, ko mums izdevās demonstrēt šajā turnīrā..." sacīja Dainis Kazakevičs. "Mūsu pienākums bija izcīnīt vietu vismaz starp 12 komandām kopvērtējuma vidusdaļā – no 5. līdz 6.vietai. Reāli skatoties, tas mums bija pa spēkam... Protams, mums labvēlīgāku apstākļu sakritības rezultātā vieta kopvērtējumā varēja būt vēl labāka."

"Vilšanās vēl stiprāka ir arī tamdēļ, ka lielākajā vairumā spēļu mums izdevās demonstrēt pietiekoši saturīgu sniegumu atšķirībā no pagājušā gada, kad tomēr komandai padevās labs grupu turnīrs, tomēr spēles kvalitātes ziņā pagājušā gada rezultāts vairāk bija balstīts uz maksimālu pašatdevi, lielu disciplīnu aizsardzībā un milzīgu cīņas sparu."

"Šogad noteikti var atzīmēt to, ka spēles kvalitāte un tehniskais izpildījums bija augstākā līmenī nekā pagājušā gadā. Fakts ir tāds, ka pēc statistikas datiem no piecām spēlēm septiņos puslaikos mums bija pārsvars bumbas kontrolē. Pat vēl vairāk – šajās divās spēlēs ar Moldovu gan grupu turnīrā, gan cīņā par vietām kopvērtējumā šis pārsvars bija 60 procenti. Bez bumbas kontroles tāda pati situācija bija arī vārtu gūšanas momentos. Protams, līdz ar to mēs neesam apmierināti, ka neizdevās izcīnīt vairāk uzvaras."

"Mēs ieņēmām 10. vietu ar vienu uzvaru, lai gan kopējā vārtu attiecība bija pozitīva. Šajā gadījumā lielākais rūgtums ir par to, ka pie samērā kvalitatīvas spēles mums neizdevās panākt vajadzīgo rezultātu. Lielākais iemesls tam – mums neizdevās pietiekami efektīvi realizēt savus izveidotos momentus un rezultatīvi noslēgt uzbrukumus, kas ir būtiskākais futbolā."

Uz jautājumu, vai bija jūtama vairāku traumēto futbolistu nespēlēšana, Kazakevičs atbildēja, ka noteikti viņu atgriešanās pastiprinās komanda, taču tas nebija izšķirošais: "Bet šādas sastāva problēmas bija visām komandām šajā turnīrā, jo Sadraudzības kauss notiek tādā laikā, kad kāds futbolists ir traumēts, kāds ir savu pārstāvēto klubu treniņnometnēs ārzemēs... Mēs turnīra laikā ne mirkli nekoncentrējāmies uz tiem, kas trūkst. Mēs koncentrējāties uz tiem, kas bija pieejami. Un šie puiši kopumā attaisnoja uz viņiem liktās cerības. "

"Konkurence par vietu sastāvā kvalifikācijas ciklā būs ļoti nopietna, un tas ir vēl viens pluss, ko parādīja Sadraudzības kauss.Principā Sanktpēterburgā mums trūka vismaz pieci – seši spēlētāji, kas reāli varēja konkurēt par vietu sastāvā – Sergejs Vorobjovs, Dāvis Ikaunieks, Jevgēņijs Kazačoks, Deniss Bezuščonoks, Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs... Taču konkrēti uzvārdi te nav tik būtiski."

Intervijas noslēgumā kā izšķirošo spēli Sadraudzības kausā Kazakevičs minēja apakšgrupas maču ar Moldovu (1:1), kur uzvaras gadījumā komanda pie noteiktu apstākļu sakritības ieņemtu vēl augstāku vietu kopvērtējumā. "Sadraudzības kausa izcīņā piedalās daudz līdzvērtīgu komandu un katra spēle ir kā jauns pārbaudījums. Vienmēr var un vajag gribēt augstāku rezultātu! Šogad pie pietiekoši labas spēles mums tomēr neizdevās izcīnīt vairāk uzvaru. Mums šis apstāklis jāizanalizē un visiem kopā jāizdara pareizie secinājumi nākotnei!" piebilda Latvijas U-21 izlases galvenais treneris.

Dainis Kazakevičs vienlaikus uzskata, ka turnīra uzvarētāji Dienvidāfrikas futbolisti pelnīti bija pārāki pār visiem, savukārt no otrās līdz divpadsmitajai vietai komandas bija ļoti līdzvērtīgas spēles līmeņa ziņā, un rezultātu ar lielu vārtu starpību starp šīm komandām nebija. Tas nozīmē, ka arī turnīra kopvērtējuma apakšgala komandas tikpat labi varēja būt augšā un otrādi. Latvijas U21 izlasei nu jāgaida piektais februāris, kurā UEFA veikts Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupu izlozi. Latvija ir iekļauta piektajā grozā kopā ar Bulgāriju, Kipru, Maķedoniju, Lietuvu, Azerbaidžānu, Kazahstānu, Albāniju un Igauniju.

Intervija pilnā apjomā pieejama Latvijas Futbola federācijas mājaslapā

  +5 [+] [-]

, 2015-02-01 22:46, pirms 9 gadiem
Daini!
Atbrīvo vietu un lai kāds kas prot strādāt ar šāda vecuma čaļiem, nāk vietā!Esi tik labs!

     [+] [-]

, 2015-02-01 22:55, pirms 9 gadiem
Šoreiz jāpiekrīt demagogam piektajam Andrim.

  +5 [+] [-]

, 2015-02-01 22:57, pirms 9 gadiem
Ja jau zēni spēlēja pat labāk ka pērn,tad varbūt tomēr treneru kolektīvs nav kaut kur pietiekami nostrādājis.Varbūt paanalizēt un pameklēt kļūdas šeit.Lai turpmāk veicās labāk!

  -3 [+] [-]

, 2015-02-01 23:15, pirms 9 gadiem
Redzēju vairākas spēles un man mūsu komandas sniegums tiešām patika. Lai izdodas realizēt savus momentus kvalifikācijas spēlēs! Veiksmi komandai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-02 00:24, pirms 9 gadiem
Labi nospēlēja atsevišķi spēlētāji, visa komanda tikai vienā - divās spēlēs, un tā jau ir treneru štāba kompetence...

     [+] [-]

, 2015-02-02 10:30, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Ja jau zēni spēlēja pat labāk ka pērn,tad varbūt tomēr treneru kolektīvs nav kaut kur pietiekami nostrādājis.Varbūt paanalizēt un pameklēt kļūdas šeit.Lai turpmāk veicās labāk!
vai vērts ziemas vidū kaut kādā tur sadraudzības kausā baigās spēļu analīzes taisīt? l
ai puiki paspārda bumbu kā prot, nopietnāk vērtēt varēs pavasarī, kad visi skraidīs pa zaļu zālīti un būs vairāk vai mazāk formā!

  +2 [+] [-]

, 2015-02-02 16:31, pirms 9 gadiem
"Vilšanās vēl stiprāka ir arī tamdēļ, ka lielākajā vairumā spēļu mums izdevās demonstrēt pietiekoši saturīgu sniegumu"

Savukārt mana lielākā vilšanās ir tādēļ, ka Dainis lieto neesošu vārdu "tamdēļ", un vēl tādēļ, ka ar lieliem retumiem Latvijas futbolā par dārzniekiem ir salikti āži, šo pašu "TamdēļDaini" ieskaitot.