Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

LFF savu balsi FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanās apsola Platinī

Rolands Eliņš

LFF savu balsi FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanās apsola Platinī
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Futbola federācija pieņēmusi lēmumu FIFA prezidenta ārkārtas vēlēšanās atbalstīt pašreizējo UEFA prezidentu Mišelu Platinī, portālam Sportacentrs.com atklāja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Jau vakar nosūtījām oficiāli vēstuli FIFA, kurā paziņojām, ka atbalstām Mišela Platinī kandidatūru. Šajā ziņā mēs visi (LFF) bijām vienisprātis," pārliecināti norādīja Jānis Mežeckis. "Viennozīmīgi uzskatu viņu par galveno favorītu, domāju, ka visa Eiropa viņu atbalstīs. Platinī ir cienījams kandidāts, par kuru mēs noteikti balsosim. Cerēsim, ka arī citi balsos."

Pašreizējais FIFA prezidents Zeps Blaters ārkārtas vēlēšanas izziņojis FIFA nestabilās situācijas un iedragātās reputācijas dēļ. Plaši tiek pieprasīts organizācijas vadību nodot jauna līdera rokās, kurš spētu ieviest kardinālas pārmaiņas.

"Domāju, ka pārmaiņas noteikti būs un visai ievērojamas, turklāt tikai uz labu," sacīja LFF ģenerālsekretārs. "Mūsu priekšā ir UEFA piemērs, kurā varam redzēt, kā attīstījušās klubu sacensības un UEFA sadarbība ar klubiem, tāpat arī ieviestās vienotās mārketinga tiesības, kas ļoti palīdz tādām mazām valstīm kā mēs. Es Platinī kandidatūrā redzu lielu potenciālu un ļoti optimistiski raugos nākotnē."

Par Blatera gaidāmās aiziešanas katalizatoru kļuva neskaidrība un skandāli PK2022 sakarā, kurš piešķirts Katarai. Rīkošanas tiesību piešķiršanas balsojumu joprojām izmeklē Šveices prokuratūra, un tas izpelnījies Eiropas lielāko klubu un līgu nosodījumu, jo Kataras klimata dēļ pārcelts uz ziemas mēnešiem. Arī Platinī balsoja par Kataru, ko nekad nav slēpis, un arī šobrīd turpina aizstāvēt savu lēmumu.

"Kataras jautājumu man grūti komentēt... katram savs viedoklis, un FIFA Izpildkomitejas locekļi savu viedokli jau pateikuši," izteicās Mežeckis. "Es, piemēram, domāju, ka Katara nav tā labāka vieta, kur spēlēt futbolu, bet nu redzēsim, ar ko tas viss beigsies. Taču neuzskatu arī, ka tas varētu kļūt par iemeslu, kura dēļ Platinī varētu zaudēt vēlēšanās."

FIFA prezidenta vēlēšanas norisināsies nākamā gada 26. februārī, un Blaters paziņojis, ka tajās savu kandidatūru neizvirzīs. Iepriekšējās vēlēšanās viņam konkurenci sastādīja Jordānijas princis Ali, bijušais FIFA viceprezidents, un tiek paredzēts, ka viņs par futbola pasaules ietekmīgāko amatu cīnīsies arī februārī. LFF pirms iepriekšējām vēlēšanām nevēlējās atklāt, par kuru kandidātu balsos, un tikai vēlāk atzina, ka balsi atdevusi Blateram. Šobrīd vairākas Eiropas lielvalstis izteikušas savu atbalstu Platinī, lai arī visi kandidāti vēl nemaz nav zināmi. Kandidatūras izvirzīt iespējams līdz oktobrim.

  +4 [+] [-]

, 2015-07-31 22:34, pirms 9 gadiem
Kā tad citādi? Lietuvas prostitūtas apmierinātas.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-31 22:36, pirms 9 gadiem
Platinī ir labākais pagaidām iespējamais variants. Nevienu labāku neredzu. Šoreiz ir viena no nedaudzajām reizēm, kad piekrītu Mežeckim.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-31 22:43, pirms 9 gadiem
Platinī raujas tronī par katru cenu. Skaidrs, ka tā vietiņa ir ļoti iekārojama, un nedomāju, ka korupcijas skandāli beigsies, lai kas būtu ievēlēts. Milzīgie līdzekļi iet cauri. Viņam vajag to posteni, lai kontrolētu naudas plūsmu savā virzienā.

     [+] [-]

, 2015-07-31 22:58, pirms 9 gadiem
Ko tad Platīns piesolīja par balsi? Siļķes asti, vai galvu? Būtu viņam paprasījis naudu nacionālajam stadionam vismaz, lai atlikušajiem futbola cienītājiem Latvijā nav jākaunas par jūsu izvēlēto šķūni! Tāpat arī pārejai futbola sabiedrībai aiz kalniem un jūrām.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-01 00:10, pirms 9 gadiem
Un? Kāpēc vajag jaunu šķūni izlasei, ja varēja turpināt spēlēt esošā galvaspilsētas stadionā?
Ai, nu jā! Palika esošais stadions par mazgātuvi! Veikli apskrējāt kantorus un kabatas! Tur jau mākslu nevajag, ja uz ragiem sēž!
Pļāpas - https://m.youtube.com/watch?v=v3vpL...

     [+] [-]

, 2015-08-01 00:25, pirms 9 gadiem
Oi! Un Platīns tak lūdza atbalstīt pirms tam princi! Kapēc neatbalstījāt? Un tagad atbalstīsiet? Platīns kautko sola! Šķūni?

  -1 [+] [-]

, 2015-08-01 01:24, pirms 9 gadiem
Es varu noziedot naudu stadiona paplašināšanai? Nu teiksim līdz 20 000 vietām? Cik pietrūkst? Sasperjods piemetīs

  +3 [+] [-]

, 2015-08-01 01:40, pirms 9 gadiem
interesants fakts par Kataras turniiru,par kura pieskjirshanu daudzi paarmet Blateram,izraadaas ka Blaters balsojis par ASV variantu,bet tagad jaukais Platini savu balsi atdevis par Kataru,tas neko neizskjir,bet taapat interesanti
https://www.youtube.com/watch?v=QOJ...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-01 09:29, pirms 9 gadiem
Kā tā var? Vēl nesen taču ar putām uz lūpām par Blateru bija un tagad tāda nodevība!

  +2 [+] [-]

, 2015-08-01 11:20, pirms 9 gadiem
LFF griež kažoku kā izdevīgāk. Kuru tas pārsteidz?

     [+] [-]

, 2015-08-01 11:55, pirms 9 gadiem
Pandora rakstīja: LFF griež kažoku kā izdevīgāk. Kuru tas pārsteidz?
Riktígi ! Tik veikli párģérbás - ménesi atpakaļ dziedája citu dziesmiņu !
Ja blaters pēkšņi pārdomātu un kandidētu šajā farsā, tad LFF mudīgi sasauktu ārkārtas sēdi un balsi atdotu par zepu. Kaut ātŗk tas viss beigtos !

     [+] [-]

, 2015-08-01 14:40, pirms 9 gadiem
Agasi, par kādu nodevību Tu runā?...pirmoreiz balsoja par Blateru, tagad par Platini, kurš pirmajā reizē nepiedalījās un tagad savukārt nepiedalās Platini? ...tur nav nodevība, bet konsekvence atbalstīt reālāko kandidātu, kas politiski ir gudri...to jau neaizmirst

  +1 [+] [-]

, 2015-08-01 22:32, pirms 9 gadiem
Platinī veiksmīgi ir vadījis UEFA un pats ir bijis augstas klases futbolists -- divi faktori, kas runā viņam par labu.