Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA skandāls: bijušo ģenerālsekretāru soda ar 1,75 miljoniem, PSG prezidents attaisnots

Agris Suveizda

Šveices tiesa pieņēmusi lēmumu Pasaules kausa raidtiesību korupcijas lietā, kurā apsūdzības tika izvirzītas bijušajam FIFA ģenerālsekretāram Žeromam Valkam, kā arī Francijas futbola milža un Kataras Tenisa federācijas prezidentam, mediju grupas "beIN" vadītājam un Āzijas Tenisa federācijas viceprezidentam Naseram Al Helaifi.

60 gadus vecais francūzis Žeroms Valks tika attaisnots apsūdzībās par kukuļņemšanu un kriminālām darbībām no 2007. līdz 2015. gadam, kad bija FIFA ģenerālsekretāra amatā, taču viņš tika atzīts par vainīgu dokumentu viltošanā saistībā ar Pasaules kausa raidtiesībām Itālijā un Grieķijā. Apsūdzības puses prasītā trīs gadu cietumsoda vietā Valkam piespriests nosacīts 120 dienu cietumsods, un tāpat viņam FIFA ir jākompensē divi miljoni ASV dolāru jeb 1,75 miljoni eiro.

Tikmēr Al Helaifi attaisnots vienīgajā apsūdzībā, kas tika izvirzīta pret viņu. Kataras raidtiesību milža "beIN" vadītājs tika vainots Valka mudināšanā veikt kriminālas darbības – tika uzskatīts, ka pirms sešiem gadiem Valka atvaļinājuma māja Itālijā tika izmantota, lai ar "beIN" noslēgtu jaunus raidtiesību līgumus Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā.

"Šodienas verdikts ir pilnīga attaisnošana. Pēc četru gadu ilgiem bezjēdzīgiem pieņēmumiem, viltus apsūdzībām un manas reputācijas nepārtrauktas graušanas tas atjauno manu ticību likumam," ziņu aģentūra AP citē UEFA Izpildkomitejas un Kataras valdības pārstāvi Al Helaifi, kurš gan netika saistīts ar Valkam izvirzīto apsūdzību kukuļņemšanā. Attaisnots tika ari grieķu mārketinga aģentūras pārstāvis Dinoss Deris, kurš sākotnēji tika vainots korupcijā ar Valku.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/internat...