Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dānija gāž no troņa Vāciju, debitante Austrija rāda brīnumus, Anglija pārspēj Franciju

Dānija gāž no troņa Vāciju, debitante Austrija rāda brīnumus, Anglija pārspēj Franciju
Dānietes pamatīgi sarūgtināja Vāciju
Foto: AFP/Scanpix

Šodien tika izspēlētas atlikušās 1/4 fināla spēles Eiropas čempionātā futbolā Dāmām. Agrajā un pārceltajā mačā Dānija uzvarēja astoņkārtējo Eiropas čempioni Vāciju 2:1. Vakara mačos savukārt turnīra debitante Austrija 11 metru sitienos pārspēja Spāniju 5:3, bet principiālajā Anglijas-Francijas spēlē minimālu uzvaru 1:0 svinēja anglietes.

Šīs dienas pirmajā spēlē cīnījās Vācijas un Dānijas izlases. Spēle bija jāaizvada vakar, taču tā tika pārcelta, jo pirms spēles gāza pamatīgs lietus, kas appludināja laukumu. Attiecīgi mačs tika pārcelts uz šodienu.

Dānijas Eiropas čempionātu bagāža nav slikta. Dānietes kopš 1984. gada izlaidušas tikai trīs čempionātus no 12 un piecas reizes iekļuvušas pusfinālā, kas ir labākais sasniegums. Tomēr tas vienalga ir nesalīdzināmi ar Vācijas panākumiem. Vācietes jau ilgus gadus ir dominējošais spēks dāmu futbolā.

Vācija pirmo reizi EČ kvalificējās 1989. gadā un kopš tā laika bija uzvarējusi visos turnīros, izņemot vienu 1993. gadā, kad vācietes palika ceturtajā vietā. Līdz šim turnīra Vācija bija uzvarējusi sešos pēc kārtas, aizvadītajā gadā futbola lielvalsts triumfēja olimpiskajās spēlēs, bet 2015. gadā ieguva ceturto vietu Pasaules kausā.

Vācija, protams, bija nepārprotama favorīte un spēlē pret Dāniju panāca pārsvaru jau trešajā minūtē. Izabella Keržovska vienā no pirmajiem uzbrukumiem veica bīstamu tālsitienu, pārspējot Dānijas vārtsardzi, kura bumbu gandrīz atvairīja – 1:0. Pirmajā puslaikā rezultāts nemainīgs, tomēr otrā puslaika sākumā viss sagriezās kājām gaisā.

Kādā no Dānijas uzbrukumiem pēc centrējuma fantastiski augstu uzlēca Nadja Nadima un iesita bumbu vārtos ar galvu, izraujot neizšķirtu 1:1. Spēle atkal kļuva visai nervoza un rezultāts bija slidens. Spēles pulkstenis sita 80. minūti un šķita, ka abas komandas jau gatavojas papildlaikam, tomēr nekā tamlīdzīga.

Dānija atkal bumbu novirzīja uz labo flangu, taču šoreiz Frederikei Tēgersenai, kura izpildīja centrējumu un soda laukumā ienira Tērēza Nīlsena, kura savukārt raidīja bumbu vārtos ar galvu un pamatīgi šokēja Vāciju – 2:1! Šāds rezultāts saglabājās līdz ar finālsvilpi un Vācija pirmo reizi vēsturē neiekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā.

Eiropas čempionātu debitante Austrija sagādāja pārsteigumu, uzvarot C grupā un aiz sevis atstājot spēcīgo Franciju. Šodienas pretiniece Austrijai bija pieticīgā Spānija, kas noteikti bija daudz ērtāks pretinieks kā Anglija, kas D grupā ieņēma pirmo vietu un ir dāmu futbola lielvalsts.

Mača pamatlaikā bija vērojama spraiga cīņa, tomēr pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem. Mača liktenis tika izšķirts 11 metru sitienu sērijā, kurā pārākas bija austrietes. Pirmajos divos sitienos precīzas bija abas izlases, bet trešajā spāniete Silvija Mesegvēra neguva vārtus. Austrijas futbolistes atlikušos sitienus realizēja un turpināja rakstīt vēsturi, savā debijas čempionātā iekļūstot 1/2 finālā.

Anglijas izlase vēlajā mačā cīnījās ar savu principiālo pretinieci Franciju. Lai arī abas komandas pēdējos gados uzskatāmas par vienām no spēcīgākajām sieviešu izlasēm, tomēr abu vēsture nav ļoti spoža. Anglijas labākais panākums Eiropas čempionātos ir otrā vieta 2009. gadā, bet Francijas augstākais sasniegums ir ceturtdaļfināls 2013. gadā.

Anglijas izlase Franciju līdz šai dienai oficiālās spēlēs nebija uzvarējusi jau kopš 1974. gada. Šis fakts Anglijas uzvaru šovakar padarīja divreiz saldāku. Vienīgos vārtus anglietes guva otrajā puslaikā, kad ātrā uzbrukumā Džoudija Teilore izpildīja spēcīgu sitienu tālajā stūrī un guva uzvaras vārtus. Francietēm gan bija nesliktas izdevības, lai rezultātu izlīdzinātu, tomēr spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

EČ dāmām, 1/4 fināli

SpēleRez./LaiksVārtu guvējas
Nīderlande – Zviedrija2:0 (0:0)Martensa 33' Mīdema 64'
Vācija – Dānija1:2 (1:0)Keržovska 3' – Nadima 49' Nīlsena 83'
Austrija – Spānija0:011m sērijā 5:3
Anglija – Francija1:0 (0:0)Teilore 60'

Austrijas izlases prieki pēc vēsturiskās uzvaras

  -1 [+] [-]

, 2017-07-31 00:19, pirms 7 gadiem
Vācietes pašas sevi nogāza, nevis Dānija... protams, Dānija nedaudz piepalīdzēja.. vācietes uz spēli iznāca nenoskaņojušās, kamēr dānietes bija 100% gatavas un nerespektēja pretinieka titulus... nemācēšu daudz izteikties, cik liela bija treneres vaina (kura, ja var ticēt nostāstiem, amatu dabūja pa blatu), bet vienu lietu gan viņa būtu varējusi mainīt, bet spītīgi nemainīja... Uzbrucējai A. Mittagai nekas šajā čempionātā nepadevās, bet viņa spītīgi tika turēta laukumā katru spēli (ja nemaldos no 1. - pēdējai minūtei)... nu nevar kādu turēt laukumā tikai tāpēc, ka kādreiz šim spēlētājam veicās labāk... to varēja redzēt, ka viņa it nemaz neuzlaboja komandas spēli... bet galvenā problēma tomēr bija nenoskaņošanās/pretinieka nenovērtēšana...

Par Angliju un Austriju prieks - abām konkrētajās spēlēs jutu līdzi

  -2 [+] [-]

, 2017-07-31 00:48, pirms 7 gadiem
Interesanti ka favorītes izkrita veselā rindā - Norvēģija jau grupu turnīrā, tagad Vācija, Spānija, Francija. Interesanti.

     [+] [-]

, 2017-07-31 10:43, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Interesanti ka favorītes izkrita veselā rindā - Norvēģija jau grupu turnīrā, tagad Vācija, Spānija, Francija. Interesanti.
Aizmirsi Zviedriju... Francijas izkrišana pat nav nekāds baigais pārsteigums, jo viņas tomēr tikās ar sava līmeņa pretinieci Anglijas izskatā, kamēr pārējās tomēr bija favorītes savos dueļos/ grupās...

     [+] [-]

, 2017-07-31 10:46, pirms 7 gadiem
Vācietes visa čempionāta laikā guva 5 vārtus, no kuriem neviens nebija loģiskas kombinācijas rezultāts. Pret Itāliju pirmie vārti - vārtsardze izlaida bumbu no rokām. Otrie pret Itāliju kā arī divi pret Krieviju - pendeles. Dāņu vārtsardze pati iemeta savos vārtos. Ar to es gribu teikt ka šī konkrētā Vācijas izlase vienkārši ir vāja komanda salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Ļoti iespējams trenere ir pie vainas.

Absolūti nebija tā ka Vācija dominēja mačā ar Dāniju un zaudēja tikai neveiksmes dēļ. Dānijai bija daudz momentu, nekā tikai tie divi ko viņas realizēja. Vācija bija labāka pirmajā puslaikā, bet Dānija dominēja otro, radīja vairāk momentus un pelnīti uzvarēja. Nadīma ir šī EČ labākā spēlētāja un vienkārši plosīja Vācijas aizsardzību.

     [+] [-]

, 2017-07-31 10:50, pirms 7 gadiem
Spānija izskatījās briesmīgi. 3 mačus pēc kārtas, jeb vairāk par 5 stundām, nevar no spēles gūt vārtus. Apkaunojoši.