Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kapello turpinās vadīt Krievijas izlasi un apgalvo, ka vietējie mediji melo

Rolands Eliņš

Kapello turpinās vadīt Krievijas izlasi un apgalvo, ka vietējie mediji melo
Fabio Kapello
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Itālijas futbola speciālists Fabio Kapello pēc šodien notikušās sapulces ar Krievijas Futbola federācijas vadību paziņojis, ka turpinās trenēt šīs valsts futbola izlasi. Viņš arī paziņojis, ka krievu presē "citētie" teksti par Igora Akinfejeva vainu neizkļūšanā no grupas Brazīlijā ir klaja nepatiesība un ka viņš nekad neko tādu nav teicis.

Lai arī krievu prese un vairāki autoratīvi Krievijas futbola pazinēji un pārstāvji bija ļoti kritiski novērtējuši Fabio Kapello darbu ar Krievijas izlasi, it īpaši pēc neveiksmes Pasaules kausa finālturnīrā, kad Krievija netika ārā no grupas. Šodien Kapello sniedza atskaiti Krievijas Futbola federācijas pārstāvjiem un pēc tam paziņoja, ka turpinās darbu pie izlases stūres saskaņā ar iepriekš noslēgo līgumu, kurš beigsies 2018. gadā.

Kapello palikšanu amatā apstiprināja arī federācijas prezidents Nikolajs Tolstihs, sakot, ka šāda iespēja vispār neesot tikusi izskatīta. Kapello atlaišanu arī neesot ierosinājis neviens no federācijas pārstāvjiem. Jau iepriekš ziņots, ka Kapello atlaišanas gadījumā četrus gadus pirms līguma beigām federācijai varētu nākties šķirties no pamatīga naudas žūkšņa (atsevišķi mediji norāda pat 20 miljonus eiro).

PK finālturnīrā Krievija izcīnīja divus punktus trīs spēlēs, neizšķirti spēlējot ar Alžīriju un Dievidkoreju. Vairākas rupjas kļūdas pieļāva pieredzējušais vārtsargs Igors Akinfejevs, un krievu futbolā traci sacēla pirms pāris dienām presē parādījušies Kapello citāti, ka neizkļūšanā no grupas vainīgs bija tieši Akinfejevs. Tas radīja papildus kritikas vilni itālieša virzienā, taču pats Kapello šodien paudis izbrīnu par sev piedēvētajiem vārdiem un noliedzis to izcelsmi, sakot, ka nekad nevainotu savus spēlētājus komandas sniegumā: "Kā jau katrs cilvēks es varu pieļaut kļūdas, taču nekad nerunāju sliktu par citu cilvēku. Viss uzrakstītais par mani un Akinfejevu bija klaja nepatiesība."

Kapello arī noliedza, ka aprīlī paziņojis par izlasi mērķi iekļūt PK ceturtdaļfinālā: "Mēs vēlējāmies izkļūt no grupas, taču nekad neesmu neko teicis par ceturtdaļfinālu. Iespējams bija uzdots jautājums, vai izlase iekļūs astotniekā, uz kuru es atbildēju, ka cerams. Taču tās ir divas pavisam dažādas lietas." (Starp citu, par krievu futbola mediju īpatnībām šī gada maijā sarunā ar Sportacentrs.com norādīja arī Jūrmalas "Spartaka" leģionārs Aleksejs Sapogovs, apgalvojot, ka 50% no viņa it kā skandalozajiem citātiem krievu presē ir izdomāti." )

Kapello par Krievijas izlases treneri kļuva 2012. gadā pēc četru gadu darba ar Anglijas valstsvienību. Pirms viņa Krievijas galvenais treneris bija Diks Advokāts, kurš nesen apstiprināts par Serbijas treneri.

Izmantotie resursi:
"Я остаюсь": Капелло впервые встретился с...

  +5 [+] [-]

, 2014-07-30 18:30, pirms 10 gadiem
Krievu mēdiji & izdomājumi, meli - tas sen vairs nav jaunums nevienam.

  +5 [+] [-]

, 2014-07-30 18:41, pirms 10 gadiem
Krievu problēma ir tā, ka viņi paši sev nespēj atzīt, ka nav augsta līmeņa komanda....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-07-30 19:03, pirms 10 gadiem
raishis rakstīja: Krievu problēma ir tā, ka viņi paši sev nespēj atzīt, ka nav augsta līmeņa komanda....
Kā nav? CSKA uzvarēja Krievijas Premjerlīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-30 19:10, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Kā nav? CSKA uzvarēja Krievijas Premjerlīgā.
Te tā kā mazliet runa ir par izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-30 19:27, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Te tā kā mazliet runa ir par izlasi.
Jā, bet CSKA ir pasaules čempions.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-30 19:34, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Jā, bet CSKA ir pasaules čempions.
OMFG

     [+] [-]

, 2014-07-30 19:36, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: OMFG
Tāda ir vidējā krievu futbola fana domāšana.

     [+] [-]

, 2014-07-30 19:38, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Jā, bet CSKA ir pasaules čempions.
Liec cepuri šajä karstajā laikā

  +2 [+] [-]

, 2014-07-30 19:39, pirms 10 gadiem
raishis rakstīja: Liec cepuri šajä karstajā laikā
Iesaku kaut kādu ventilatoru ierīkot tavam sarkasma detektoram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-07-31 01:27, pirms 10 gadiem
Krievu mediji 99% gadījumu var izdomāt visu, kas ienāk prātā, un piedēvēt teju jebkuram... Tas ir vnk apsmiekls. Viņi cep par jebkuru lietu to, ko pasūta, neraizējoties par to, cik tajā visā patiesības. Un sliktākais tas, ka krievi nemāk zaudēt un/vai atzīt savas kļūdas. Viņiem vienmēr kāds cits vainīgs, tikai ne pats grēkotājs...
Agrākos gados jau bija manāmas pozitīvas tendences, bet tagadējā ar Ukrainas notikumiem saistītā propaganda, šķiet, izdzēsusi pēdējās saprāta paliekas daudzos līdz tam normāli domājošos Krievijas iedzīvotājos. Un ne tikai saistībā ar Ukrainas notikumiem, bet vispār.

     [+] [-]

, 2014-07-31 11:18, pirms 10 gadiem
Tikpat nesatricināms un pārliecināts par sevi, kā kaimiņzemes cars !