Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čīlei vēlreiz strīdīgs vairākums un vieta "Copa America" finālā

Rolands Eliņš

Čīlei vēlreiz strīdīgs vairākums un vieta "Copa America" finālā
Eduardo Vargass
Foto: AFP/Scanpix

Čīles futbola izlase, lielāko daļu mača aizvadot vairākumā, ar 2:1 "Copa America" pusfinālā pārspēja Peru. Abus vārtus uzvarētāju rindās guva Eduardo Vargass.

Čīle ceturtdaļfinālā ar 1:0 pārspēja Urugvaju, kura šajā mačā divreiz nopelnīja sarkano kartīti. Viens no noraidījumiem gan bija tik diskutabls, ka lielāku sodu saņēma tieši tā "upuris", proti, Čīles aizsargs Gonsalo Hara, kurš visai atklāti izkārtoja sarkano kartīti pretinieku uzbrucējam Edinsonam Kavani. Lai arī sākotnēji piespriesto triju spēļu diskvalifikāciju par provocēšanu samazināja uz divām spēlēm, Hara tik un tā "Copa America" vairs nepiedalīsies.

Sakritība vai nē, taču arī pusfinālā pret Peru turnīra rīkotāji čīlieši nokļuva vairākumā, turklāt jau 20. minūtē, kad noraidīts tika aizsargs Karloss Sambrano. Sambrano spēcīgi izsita bumbu no savas laukuma puses, taču nepaspēja izvairīties no sadursmes ar priekšā izlekušo Čīles futbolistu Aranhisu, trāpot viņam ar kāju mugurā. Čīlietis ilgi nespēja piecelties, bet tiesnesis nolēma šo epizodi traktēt maksimāli skarbi, piešķirot noraidījumu. Peru sašutums bija vēl jo lielāks, ņemot vērā, ka mača sākumā no soda izvairījās Čīles līderis Arturo Vidāls par Sambrano pagrūšanu sejā.

Čīle savu pārsvaru pārvērta rezultātā 42. minūtē, kad haosu Peru vārtu priekšā izmantoja "Napoli" uzbrucējs Eduardo Vargass. Čīlei netrūka iespēju uzbrukumā, taču otrā puslaika sākumā sekoja Peru prettriecieni, un viens no tiem noslēdzās ar čīlieša Medela netīšu bumbas raidījumu savos vārtos. Neizšķirts gan ilgi nesaglabājās, jo ar lielisku sitienu no distances izcēlās Vargass, pārsteidzot Peru vārtsargu, un mačs tā arī noslēdzās ar 2:1 Čīles labā.

Čīle "Copa America" finālu sasniegusi pirmoreiz kopš tālā 1987. gada un tajā spēkosies ar Argentīnas un Paragvajas dueļa uzvarētāju, kurš tiks izspēlēts šonakt. Savukārt Peru otro turnīru pēc kārtas cīnīsies par trešo vietu.

Sambrano sarkanā kartīte 20. minūtē

Vargasa uzvaras vārtu guvums

Izmantotie resursi:
Home - Copa America 2015

  +2 [+] [-]

, 2015-06-30 08:51, pirms 9 gadiem
D-amerika visa spozuma kartejo reizi

  +2 [+] [-]

, 2015-06-30 09:14, pirms 9 gadiem
Esiet sveicināti Amerikas Kinoakadēmijas balvu jeb Oskaru pasniegšanā.
..... Labākais aktieris otrā plāna lomā - Charles Aranguiz (piedalījās filmā Peru - Čīle)
..... Labākā aktrise otrā plāna lomā - Gonzalo Jara (piedalījās filmā Urugvaja - Čīle)
..... Labākā filma - Peru - Čīle
..... Labākā filma svešvalodā - Peru - Čīle

  +5 [+] [-]

, 2015-06-30 09:34, pirms 9 gadiem
Ieleca itkaa muguraa, bet kaut kaa Ciilietis uzreiz nekrita, kartiitei par so ir jaabuut, bet ne sarkanajai, tisnesi gan vainot nevar, no vina skatu punkta iespeejams izskatiijaas traki.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-30 09:37, pirms 9 gadiem
Mani loti simpatizeeja Ciile PK un biju par viniem arii sajaa turniiraa, bet nu redzot sos kriitosos klaunus rodas riebums pret so izlasi, paliksu lojaals uz finaalu, bet ne peec tam... (itkaa kaadam tas interesee)

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 10:09, pirms 9 gadiem
Itkā tāda strīdīga situācija bet vai tur bija jādod sarkanā???

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 10:09, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Ieleca itkaa muguraa, bet kaut kaa Ciilietis uzreiz nekrita, kartiitei par so ir jaabuut, bet ne sarkanajai, tisnesi gan vainot nevar, no vina skatu punkta iespeejams izskatiijaas traki.
Zambrano jau bija viena dzeltenā. Neko strīdīgu tur neredzēju, no kontakta varēja izvairīties

  +5 [+] [-]

, 2015-06-30 10:27, pirms 9 gadiem
Tam Gonsalo `the Rainbow` Haram samazināta DSQ līdz 2 spēlēm - pilnīgs izsmiekls tas ir!
Nevaru ciest, ka fubolā nedod nopietnus DSQ par tēlošanu pēc spēlēm! Šis savu sodu saņem tikai par provokāciju, bet par tēlošanu viņš nesaņēma neko (video var redzēt, ka viņam labi ja pieskārās - no tāda vēziena pat zīdaiņi nekrīt). 100% nosimulēts, bet par to klusums, jo, man nezināmu iemeslu dēļ, FIFA kultivē similēšanu, tēlošanu (a game against the fair play principles).

     [+] [-]

, 2015-06-30 10:51, pirms 9 gadiem
Vargasam vajadzētu labākā komandā kapaat nekā kkadā QPR , kura ņemās pa BPL lejas daļu .

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 11:15, pirms 9 gadiem
Njā, Vidals Eiropā par savām izdarībām būtu gan no komandas padzīts, gan sarkanās sapelnītu, bet Čīlē varonis.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-30 11:50, pirms 9 gadiem
Skaisti tiesneši palīdz Čīlei. Katrā spēlē pa nodzen pa vienam. Nākamajā (finālā) acimredzot jau dzīs nost pirmajās minūtēs.
šāda bija pirmā kartiņa Zambrano (spriediet paši vai par to vajadzēja dot kartiņu vispār ):
https://www.youtube.com/watch?v=R2Y...
Bez tam pirmo golu kad iesita Vargass - viņš bija aizmugurē, bet arī tas nav svarīgi vai ne.
Starp citu tas krāns , kas nodzina nost Kavani un neredzēja Haras tēlošanu - šonakt tiesās ARG - PAR maču - tipa labi notiesājis iepriekšējo. Tā kā varam gaidīt daudz kartiņas uz abām pusēm, tā lai finālā pret Čīli spēlētu maksimāli daudz rezervisti (vislabāk Paragvajas).
Es protams saprotu ka mājniekiem vienmēr pietiesā mazliet par labu (pūļa ietekmē), bet šādu marazmu reti var redzēt.

     [+] [-]

, 2015-06-30 12:02, pirms 9 gadiem
Onka rakstīja:
Ja jau raksti par epizodēm, tad raksti pilno bildi. Sambrano pirms savas pirmās dzeltenās kartītes burtiski dažas minūtes iepriekš saķērās ar Vidalu, par ko tika mutiski brīdināts. To kartīti viņš dabūja par abu epizožu kopsummu. Vargasa pirmajā golā aizmugure bija, taču to nevar saukt par ārkārtīgi rupju kļūdu, jo tādas epizodes tiesnešiem ir visai sarežģītas (un tieši tādēļ ir vajadzīgi video atkārtojumi). Un noteikti krietni sarežģītāka nekā tā epizode, kurā Čīlei otrā puslaika sākumā legāls gols tika atņemts (ak vai, to tu nez kāpēc nepieminēji).

     [+] [-]

, 2015-06-30 12:26, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Ja jau raksti par epizodēm, tad raksti pilno bildi. Sambrano pirms savas pirmās dzeltenās kartītes burtiski dažas minūtes iepriekš saķērās ar Vidalu, par ko tika mutiski brīdināts. To kartīti viņš dabūja par abu epizožu kopsummu. Vargasa pirmajā golā aizmugure bija, taču to nevar saukt par ārkārtīgi rupju kļūdu, jo tādas epizodes tiesnešiem ir visai sarežģītas (un tieši tādēļ ir vajadzīgi video atkārtojumi). Un noteikti krietni sarežģītāka nekā tā epizode, kurā Čīlei otrā puslaika sākumā legāls gols tika atņemts (ak vai, to tu nez kāpēc nepieminēji).
Epizodē ar Vidālu sākumā - čīlietis bija pelnijis dzelteno, jo patiesībā tajā epziodē nekā nebija - abi pabakstījās, mierīga spēles epizode, ja peruānis būtu tajā reizē nokritis tad sekojot tam kā tiesā šajā Copā - Vidālam vajadzēja dot taisno sarkano (ja salīdzina ar Haras saņemto "sitienu")
Perú vs. Chile: Arturo Vidal y la provocación a...
par to neiskaitīto Čīles vārtu guvumu - - diemžēl es nokavēju pirmās 5 minūtes no 2. puslaika. Un tā kā komentētājs to pēc tam nepieminēja - diemžēl nemaz nezināju par eksistenci. Paskatoties atkārtojumus - izskatās ka drīzāk uz vienas līnijas - tā kā varēja šeit ieskaitīt vai neieskaitīt.

     [+] [-]

, 2015-06-30 13:34, pirms 9 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Ja jau raksti par epizodēm, tad raksti pilno bildi. Sambrano pirms savas pirmās dzeltenās kartītes burtiski dažas minūtes iepriekš saķērās ar Vidalu, par ko tika mutiski brīdināts. To kartīti viņš dabūja par abu epizožu kopsummu. Vargasa pirmajā golā aizmugure bija, taču to nevar saukt par ārkārtīgi rupju kļūdu, jo tādas epizodes tiesnešiem ir visai sarežģītas (un tieši tādēļ ir vajadzīgi video atkārtojumi). Un noteikti krietni sarežģītāka nekā tā epizode, kurā Čīlei otrā puslaika sākumā legāls gols tika atņemts (ak vai, to tu nez kāpēc nepieminēji).
aizmugure bija , bet nebija gols skaitās ..ļoti loģiski

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 13:52, pirms 9 gadiem
mājiniekiem vienmēr tiesā par labu, lai saglabātu intrigu un vietējo interesi. Nu jā, Latvijā mums par labu parasti nav, neatceros.
Atceros, kā D-Korejā tiesāja PČ-2002.g., komanda ar neko tika līdz spēlei par 3.vietu. Blatera filozofija: tā teikt, lai popularizētu futbolu Āzijā.