Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Janoss

Ar četrām spēlēm startē Pasaules kausa izcīņa U20 futbola izlasēm

Divdesmitais Pasaules kauss futbolā U20 vecuma grupā sākas ar bez vārtu neizšķirtu starp Jaunzēlandes un Ukrainas komandām.

A grupā turnīra atklāšanas spēlē starp Jaunzēlandes un Ukrainas izlasēm tika fiksēts bez vārtu neizšķirts 0:0, bet ASV jaunie futbolisti ar 2:1 pieveica pretiniekus no Mjanmas. Pēc pirmās kārtas spēlēm A grupas līderpozīcijā ar 3 punktiem ir izvirzījusies ASV komanda, kurai seko Jaunzēlandes un Ukrainas komandas, kurām ir pa vienam punktam, bet grupas pēdējā vietā bez punktiem atrodas Mjanmas komanda.

B grupā abās šīs dienas spēlēs fiksēti neizšķirti. Sākumā Argentīna nospēlēja 2:2 ar Panamu, bet otrajā spēlē Gana, aizraujošā cīņā, izrāva neizšķirtu spēlē ar Austriju. Spēles 50.minūtē rezultātu atklāja Austrijas futbolisti, taču spēles 90.minūtē uz Austrijas vārtiem tika nozīmēs 11 metru soda sitiens, ko Ganas izlase spēja izmantot, gala rezultātā 1:1. Pēc pirmās kārtas spēlēm B grupā visām četrām komandām ir pa vienam punktam. Labākas vārtu attiecības dēļ, pirmajā vietā Argentīna, otrajā Panama, trešajā Austrija un ceturtajā Gana.

A grupa

VietaKomandaPunktiVārtu Attiecība
1.ASV32:1
2.Jaunzēlande10:0
3.Ukraina10:0
4.Mjanma01:2

B grupa

VietaKomandaPunktiVārtu Attiecība
1.Argentīna12:2
2.Panama12:2
3.Austrija11:1
4.Gana11:1

Pirmo reizi vēsturē turnīrs tiek aizvadīts Jaunzēlandē un tikai trešo reizi kādā no okeānijas valstīm. Kopš pirmā turnīra 1977.gada Tunisijā, turnīrs tiek rīkots reizi divos gados. Par prestižāko futbola trofeju U20 vecuma grupā cīnīsies 24 komandas, kas ir sadalītas pa četrām komandām sešās grupās. Turnīrā tiks izspēlētas 52 spēles un uzvarētājs tiks noteikts 20.jūnija finālspēlē North Harbour stadionā, Jaunzēlandes galvaspilsētā Oklendā.

Līdz šim aizvadītajos deviņpadsmit turnīros ir uzvarējušas tikai deviņas valstis, no tām vissekmīgāk ir spēlējusi Argentīna, kuras īpašumā ir seši tituli, ar pieciem tituliem tai seko Brazīlija, ar diviem Portugāle, kamēr pa vienai uzvarai ir Ganai, Vācijai, Spānijai, Francijai, Padomju Savienība un Dienvidslāvija. Pašreizējā kausa turētāja ir Francijas izlase, tomēr, šo titulu tai neizdosies aizstāvēt, jo tā nespēja kvalificēties finālturnīram, tādā veidā kļūstot par ceturto čempionu, kas nespēj kvalificēties nākošajam turnīram.

Resursi:
2015 FIFA U-20 World Cup - Wikipedia, the free...
FIFA U-20 World Cup New Zealand 2015 - FIFA.com


Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.