Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

AAE izlase atspēlējas pret Irāku un iegūst Āzijas bronzu

Rolands Eliņš

AAE izlase atspēlējas pret Irāku un iegūst Āzijas bronzu
Apvienoto Arābu Emirātu futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Trešo vietu Āzijas kausa izcīņā ieguvusi AAE izlase, kura rezultatīvā un drāmas pilnā mačā pieveica Irākas izlasi ar rezultātu 3:2.

Apvienoto Arābu Emirātu izlasei arī divi zaudējumi piecās spēlēs nebija traucējuši nonākt līdz Āzijas kausa izcīņas bronzas spēlei, tāda pati statistika bija arī Irākai. Šodienas maču aktīvāk uzsāka AAE, kura 16. minūtē ātrajā uzbrukumā atklāja rezultātu - par to parūpējās Ahmeds Khalils.

Intrigas šajā spēlē gan vēl ne tuvu nebija beigušās, jo līdz puslaika beigām Irāka bija ne tikai atguvusies, bet arī izvirzījusies vadībā 2:1. Otrā puslaika sākums gan izvērtās tik katastrofāls, ka atgūtā vadība tika ātri aizmirsta un pazaudēta.

Vispirms Khalils 51. minūtē guva savus otros vārtus, bet pāris minūtes vēlāk Irākas aizsargs nopelnīja sarkano kartīti. Šajā situācijā gan liela daļa vainas jāuzņemas Irākas vārtsargam, kurš piespēli padeva tieši kājās pretinieku uzbrucējam, un aizsargs Ahmads Kalafs vien centās glābt situāciju. Lai nu kā, bet Irāka mazākumā, turklāt nozīmēts arī 11 metru soda sitiens, kurš bija precīzs.

Desmit vīru sastāvā Irāka vairs nespēja atspēlēties un palika ceturtajā vietā, savukārt AAE pirmajā trijniekā ielauzusies pēc 18 pārtraukuma. 1996. gadā tā zaudēja vien finālā.

Jau rīt Āzijas kausā tiks aizvadīta izšķirošā spēle, kurā sacentīsies Dienvidkoreja un mājiniece Austrālija. Spēles sākums 11:00 pēc Latvijas laika.

Āzijas kausa laureāti

GadsČempionefinālistebronza
2015??AAE
2011JapānaAustrālijaDienvidkoreja
2007IrākaSaūda ArābijaDienvidkoreja
2004JapānaĶīnaIrāna
2000JapānaSaūda ArābijaDienvidkoreja
1996Saūda ArābijaAAEIrāna
1992JapānaSaūda ArābijaĶīna

Izmantotie resursi:
Home | Asian Cup

  -1 [+] [-]

, 2015-01-30 13:49, pirms 9 gadiem
AAE shajaa turniira kopuma guva 9 vartus un to paveica 2 speletaji - Ali Mabhuts 5 varti (paslaik turnira labakaisa vartu guvejs) un Ahmeds Halils 4 varti.
Rit pa Eurosport jaskataas finals. Gribu, lai Oziji uzvaretu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja