Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

2010. gads izlašu futbolā: Spānija – pirmo reizi čempione!

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

2010. gads izlašu futbolā: Spānija – pirmo reizi čempione!
Karless Pujols ar izcīnīto Pasaules kausu
Foto: AFP/Scanpix

2010. gads izlašu futbolā bija svarīgākais četrgadē, jo tajā norisinājās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs. Labāko planētas izlasi noskaidroja Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) un tur pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē triumfēja Spānijas izlase.

Lai gan 2010. gadā pārliecinoši svarīgākais notikums bija Pasaules kausa izcīņa, daudzi noteikti sekoja vēl diviem izlašu turnīriem - Āfrikas Nāciju kausa izcīņai un "Euro2012" kvalifikācijas turnīra sākumam.

Ēģiptiešu triumfu aizēno traģēdija

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa šā gada janvārī norisinājās Angolā. Turnīra sākumu aizēnoja traģēdija Kabindas provincē, kur uzreiz pēc robežas šķērsošanas tika apšaudīts Togo izlases autobuss. Aptuveni pusstundu ilgušajā uzbrukumā netrūka cietušo un diemžēl arī mirušo – dzīvību zaudēja galvenā trenera asistents, preses atašejs un autobusa šoferis. Pēcāk Togo delegācija pat vairākkārt mainīja savu oficiālo viedokli par startēšanu turnīrā, tomēr beigu beigās Nāciju kausa izcīņa norisinājās bez Togo dalības. Interesanti, ka pēcāk Togo tika diskvalificēta no nākamajām divām Nāciju kausa izcīņām, taču beigu beigās sods tika atcelts. Savukārt vienai no uzbrukumā iesaistītajām personām Žoau Antoniu Puati 29.decembrī tika piespriests 24 gadus ilgs cietumsods.

Par spīti atkārtotu uzbrukumu bažām, Nāciju kausa izcīņa startēja. Un startēja iespaidīgi. Atklāšanas spēlē mājinieki angolieši dominēja laukumā, vēl 12 minūtes pirms spēles beigām atrodoties vadībā ar 4:0. Taču notika neticamais – Mali futbolisti nepadevās un fantastiskā galotnē atguva četrus vārtus (4:4)! Tomēr turpinājums Mali izlasei nebija tik veiksmīgs – otrajā kārtā zaudējums ar 0:1 pret Alžīriju. Līdz ar to Alžīrijai un Angolai pēdējā kārtā derēja neizšķirts, un nebija nekāds pārsteigums, ka spēle tā arī noslēdzās (0:0).

B un C grupās iztika bez lieliem pārsteigumiem. Lai arī no abām galvenajām favorītēm Kotdivuāras un Ganas varēja gaidīt pārliecinošāku sniegumu, abas spēja izkļūt no grupas, apsteidzot vienīgo konkurenti Burkinafaso. C grupā Benina un Mozambika Ēģiptei un Nigērijai nespēja atņemt ne punkta, līdz ar to ēģiptieši, pirmajā spēlē uzvarot Nigēriju (3:1), ieguva pirmo vietu grupā. Ļoti saspringta izvērtās cīņa D grupā. Trim komandām noslēgumā bija pa četriem punktiem, toties Tunisija, kas nezaudēja nevienā spēlē, palika pēdējā vietā. Astotdaļfinālā no D grupas iekļuva Zambija un Kamerūna.

Tā kā kamerūnieši grupā negaidīti palika otrajā vietā, jau ceturtdaļfinālā viena pret otru tika savestas iepriekšējās finālistes Ēģipte un Kamerūna. Pirmajās 90 minūtēs labāk izskatījās Kamerūna, tomēr pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pagarinājumā Ēģipte pretiniekiem neatstāja nekādus variantus – 3:1. Citā spēlē Alžīrija sensacionāli izsita Kotdivuāru – tuksneša lapsas izglābās kompensācijas laikā, bet pagarinājuma otrajā minūtē guva uzvaras vārtus (3:2).

Pusfinālā iekļuva arī Gana un Nigērija, un tieši šīs komandas izspēlēja pirmo ceļazīmi uz finālu. Ganas atjauninātais sastāvs izmantoja ierasto pretuzbrukuma taktiku un, pateicoties uzbrukuma līdera Asamoa Gjana gūtajiem vārtiem, uzvarēja ar 1:0. Savukārt Ēģipte atriebās Alžīrijai par neseno zaudējumu pārspēlē par iekļūšanu Pasaules kausa izcīņā, samazgājot pretiniekus ar 4:0. Tiesa, jāatzīmē, ka Alžīrija spēli pabeidza astoņu vīru sastāvā.

Pirms turnīra sākuma daudzi Ēģipti nenovērtēja, galveno favorītu statusu piedēvējot citām izlasēm. Tomēr faraoni, pat spēlējot bez tik svarīgiem spēlētājiem kā Mohameds Abutrika un Amrs Zaki, spēja iekļūt finālā. Ēģipte turnīra gaitā demonstrēja vissaturīgāko un visstabilāko sniegumu un pelnīti uzvarēja finālā (1:0) un trešo reizi pēc kārtas triumfēja Āfrikā. 85.minūtē uzvaras vārtus guva Gedo, kurš visās sešās spēlēs devās uz maiņu un piecās (!) pamanījās gūt vārtus, kļūstot par rezultatīvāko izcīņas futbolistu. Arī pārējās nominācijās dominēja ēģiptieši – labākais vārtsargs (Esams el Hadari), vērtīgākais spēlētājs (Ahmeds Hasans), labākais aizsargs (Vaels Gomā), turnīra atklājums (Gedo), kā arī pieci spēlētāji simboliskajā izlasē.

Mazā Melnkalne izvirzās vadībā, Igaunija šokē serbus

Kā jau tas visai bieži mēdz gadīties, daudzām Pasaules kausa vai Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecēm nākamā atlases cikla sākums ir visai smagnējs. Arī 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajās kārtās bez pārsteigumiem un pat sensācijām nav iztikts. Tā piemēram, Serbija sešu komandu konkurencē atrodas priekšpēdējā vietā. Serbi mājās neuzvarēja Slovēniju (1:1) un sensacionāli zaudēja Igaunijai (1:3), tāpat Serbijai zaudējums arī Itālijā – serbu huligānu sarīkoto nekārtību dēļ spēle Dženovā tika pārtraukta, un Itālijai tika piešķirta tehniskā uzvara.

Ļoti neveiksmīgi ciklu uzsāka arī Francija, kas mājās 76 tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 0:1 zaudēja Baltkrievijai. Tālāk gan francūžiem trīs uzvaras un pagaidu pirmā pozīcija. Negaidīti otrā ir Baltkrievija, kas nospēlēja neizšķirti ar Rumāniju (0:0), uzvarēja Albāniju (2:0), taču nespēja pieveikt Luksemburgu (0:0). Rumānijai trīs spēlēs tikai divi punkti un piektā vieta grupā. Ļoti negaidīti G grupas galvgalī atrodas Melnkalne (starp citu, šajā valstī dzīvo vien nepilni 700 tūkstoši cilvēku…), kas četrās spēlēs iekrājusi desmit punktus un nav ielaidusi nevienus vārtus – uzvarām pret Šveici, Bulgāriju un Velsu (visas ar 1:0) Melnkalne pievienoja arī neizšķirto varenajā "Wembley" stadionā pret Angliju.

Pirmās spēles labprāt aizmirstu arī Portugāle, kas vispirms savā laukumā nespēja tikt galā ar Kipru (4:4), bet pēc tam ar 0:1 zaudēja Norvēģijā. Turpinājumā portugāļiem divas uzvaras ar 3:1 – pret Dāniju un Islandi. Interesanti notikumi gaidāmi B grupā, kur pagaidām līderpozīcijās ir Krievija. Krievi negaidīti savā laukumā piekāpās Slovākijai (0:1), toties tie paši slovāki zaudēja Armēnijā (1:3). Pēc četrām kārtām pirmās četras komandas ietilpst tikai divu punktu robežās – Krievijai ir deviņi, bet Īrijai, Armēnijai un Slovākijai pa septiņiem.

Toties veiksmīgi iesākušas tādas izlases kā Spānija, Nīderlande, Vācija u.c. A grupā Vācijai četrās spēlēs 12 punkti un vārtu attiecība 13:1, savukārt E grupā tikpat punktu ir Nīderlandei (vārtu attiecība 12:2). Bez zaudējumiem cīnās arī Spānija (trīs spēlēs deviņi punkti; vārtu attiecība 10:3), Itālija (10 punkti; 10:1), Horvātija (10 punkti, 8:1), Norvēģija (trīs spēlēs deviņi punkti; 5:2) un Anglija (trīs spēlēs septiņi punkti; 7:1).

Pasaules kausa izcīņa

Ceļš uz DĀR

Visu 2008. un 2009. gadu pasaules izlases sacentās kvalifikācijas turnīros, līdz 2010. gada vasarā kvalificējušās 32 komandas sacentās par galveno trofeju – Pasaules kausu. Kā allaž, uz finālturnīru neaizbrauca vairākas spēcīgas izlases (Horvātija, Ukraina, Krievija, Īrija, Zviedrija, Turcija, Čehija, Ekvadora, Kolumbija, Ēģipte u.c.), tāpat neiztika bez skandāla – Īrijas izlase uz finālturnīru netika Tjerī Anrī rokas (vai, precīzāk – tiesnešu akluma) dēļ, vēlāk rakstot protestus, kas palika bez rezultātiem. Taču, pienākot finālturnīram, viss iepriekšējais tika aizmirsts, un visas pasaules acis tika vērstas DĀR virzienā.

PK2010 grupu turnīrs

Nerimstošo vuvuzelu pavadījumā īpaši tika atbalstīta DĀR izlase, taču... tā kļuva par pirmo mājinieci PK vēsturē, kas nepārvarēja pirmo kārtu. A grupā DĀR gan izcīnīja četrus punktus (1-1-1), taču ar to pietika tikai 3. vietai grupā, kaut arī četras citas izlases ar četriem punktiem 1/8 finālā spēja iekļūt. Vienīgo uzvaru DĀR guva pār spēcīgu komandu, kura izgāzās kā veca sēta – Franciju. Arī franči no grupas neizkļuva, pie tam trīs spēlēs izcīnīja tikai vienu punktu, skandalējās savā starpā, ļaujot daudziem bāzt sejā īru negodīgo apspēlēšanu (tā teikt – dots pret dotu). DĀR un Francija palika aiz apmales, bet „play-off” iesoļoja sakarīgi spēlējošās Urugvaja un Meksika.

B grupā visus sasita Djēgo Maradonas vadītā Argentīnas izlase, kamēr 2. vietu sīvā cīņā izkaroja Dienvidkoreja – aziātiem pietika ar uzvaru pār grieķiem un neizšķirtu pret nigēriešiem. Lielu intrigu ap C grupu tradicionāli bija uzkurinājuši britu mediji, taču Anglija tikai ar pūlēm izkļuva no visai vājas grupas – pēc kārtējās vārtsarga, šoreiz Roberta Grīna, rupjas kļūdas pirmajā spēlē bija neizšķirts pret nefutbola nāciju pārstāvošo ASV, tad pazemojošs neizšķirts pret alžīriešiem un tikai grupas noslēdzošajā spēlē beidzot panākums pret Slovēniju (1:0), kas pēdējiem liedza tikt 1/8 finālā. Slovēņu vietā tur tika ASV.

Arī D grupā favorītei viegli neklājās. Pēc iespaidīgā sākuma (4:0 pret Austrāliju) vācieši pamanījās zaudēt serbiem (0:1) un iekļūšanas jautājums bija jāatliek uz pēdējo kārtu, kur gan pietiekami droši tika apspēlēta Gana (1:0). Ganieši gan arīdzan tika tālāk (otro finālturnīru pēc kārtas kā vienīgie sava kontinenta pārstāvji), lielā mērā pateicoties uzvarai 1. kārtā pret Serbiju ar 1:0, kad Asamoa Gjans realizēja pendeli pēc serbu futbolista spēles ar roku savā soda laukumā. Gana pat ieguva 1. vietu grupā, kas 1/8 finālā deva saldu pāri – Anglija pret Vāciju.

E grupā patiesi aizraujoša bija tikai viena spēle – cīņa par 2. vietu starp Dāniju un Japānu. Skatāmā mačā visai negaidīti ar 3:1 uzvarēja uzlecošās saules zemes pārstāvji. Pārliecinoša uzvara grupā tika Nīderlandei, bet pavisam neizteiksmīgi nospēlēja Kamerūna. F grupā savas čempionu pilnvaras nolika itālieši – viņi pēc neizšķirtiem ar Paragvaju un Jaunzēlandi turpināja buksēt arī pēdējā grupas spēlē, ar 2:3 piekāpjoties Slovākijai. Tādējādi no grupas negaidīti izkļuva slovāki un arī paragvajieši. Itālija palika pēdējā savā grupā, bet ļoti cienīgi nospēlēja par pastarīti uzskatītā Jaunzēlande, kas visus trīs mačus nospēlēja neizšķirti un kļuva par vienīgo izlasi visā finālturnīrā, kas tā arī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.

Par Nāves grupu sauktajā G grupā milzu intriga izpalika. Brazīlija pārliecinoši izcīnīja 1. vietu, bet Portugāle pēc neizšķirta ar Kotdivuāru (0:0) 1. kārtā savu 2. vietu izkapāja, ar 7:0 sagraujot Ziemeļkoreju – vārtu attiecība nu bija tāda, ka par tikšanu tālāk varēja neuztraukties. Kotdivuārieši nespēja paņemt kaut punktu pret brazīliešiem (1:3), lai saglabātu kādas cerības. Ziemeļkorejieši savukārt zaudēja visas trīs spēles ar kopējo vārtu attiecību 1:12, vēlāk savā dzimtenē saņemot dažādus sodus no valsts vadītājiem. Visbeidzot H grupā viena no turnīra favorītēm Spānija 1. kārtā saņēma aukstu dušu no Šveices (0:1), taču atguvās, uzvarēja pārējās divās spēlēs un pat ieņēma 1. vietu, izvairoties 1/8 finālā no Brazīlijas. Šveicieši pēc varenās uzvaras pār spāņiem zaudēja saviem īstajiem konkurentiem čīliešiem (0:1), tādējādi neizkļūstot no grupas. Galīgi nekāda bija Hondurasas valstsvienība.

PK2010 play-off

Pirmajā 1/8 finālā Luiss Suaress ar diviem gūtajiem vārtiem ļāva Urugvajai ar 2:1 uzveikt Dienvidkoreju (izšķirošo vārtu video). Tajā pašā dienā Gana pēc neizšķirta 1:1 pamatlaikā pēcāk izrāva uzvaru ar 2:1 pret ASV, pateicoties tam pašam Gjanam (video) . Lielākajā 1/8 fināla spēlē divu Eiropas grandu starpā Vācija ar 4:1 pazemoja Angliju – Fabio Kapello vadītie futbola dzimtenes pārstāvji ar lielu blīkšķi izlidoja no turnīra. Šeit gan jāatzīmē, ka pie 1:2 rupjas urugvajiešu tiesnešu kļūdas dēļ netika ieskaitīts Frenka Lamparda vārtu guvums – bumba pārliecinoši bija šķērsojusi vārtu līniju, taču izleca no vārtiem, un soģi... neapjēdza, ka vārti jāskaita (video).

Šie Lamparda vārti netika ieskaitīti (foto: AFP/Scanpix)

Argentīna turpināja savu uzvaru gājienu, ar 3:1 apspēlējot Meksiku, divi vārti Karlosam Tevesam (video – skaisti panākts 3:0) . Nīderlande bez īpašām problēmām ar 2:1 uzvarēja citu Eiropas komandu Slovākiju (video), Brazīlija vēl vieglāk izrēķinājās ar sava kontinenta pārstāvi Čīli (3:0, (otro vārtu video)). Paragvaja un Japāna viena otru mocīja 120 minūtes, līdz 11 metru sitienu sērijā netrāpīja Juiti Komano (video, neprecīzais sitiens no 02:35), un Paragvaja bija tālāk. Spānija sev ierastajā stilā aplenca portugāļu vārtus, īpaši daudz momentu gan neradot – taču daudz arī nevajadzēja, Davids Vilja vienu savu iespēju izmantoja (video), un, Krištianu Ronaldu plātot rokas, spāņi uzvarēja ar 1:0.

1/4 fināli bija daudz dramatiskāki. Pirmajā duelī brazīlieši šķietami kontrolēja mača gaitu pret Nīderlandi – 1:0 pēc 1. puslaika, un nekas neliecināja, ka aizmigušie oranžie pamodīsies. Taču tad Veslija Sneidera kreisi vārti pēc centrējuma, vēlāk tā paša Sneidera gols pēc stūra sitiena un jau 2:1 Nīderlandes labā. Brazīliešu apjukumu apliecināja Felipes Melu nevajadzīgais noraidījums un līdz šim plūstoši, nevainojami spēlējošā Brazīlija bija ārā (video). Lielā mērā šī spēle tika aizmirsta pēc vēl lielākas drāmas, kas notika vēlāk vakarā. Urugvaja un Gana 90 minūtēs izspēlēja 1:1, bet papildlaika pēdējās sekundēs pēc ganieša sitiena bumba jau lidoja urugvajiešu vārtos, taču... uzbrucējs Suarass izmisīgā lēcienā ar roku to atvairīja – sarkanā kartīte un 11 metru soda sitiens, bet ne vārti! Ganas līderis Gjans, izpildot pendeli, trāpīja pa pārliktni (video) un tūlītēji sekojošajā 11 metru sitienu sērijā, Suaresa varoņdarba iedvesmoti, urugvajieši guva laimīgu uzvaru.
Suaress (pa kreisi) īstajā brīdī nodemonstrēja vārtsarga prasmes (foto: AFP/Scanpix)

Vienā 1/4 fināla spēlē intriga izpalika, tomēr tik un tā šī bija liela spēle – Vācijas mašīna ar 4:0 sabradāja Maradonas Argentīnu (video). 4:1 pār Angliju un 4:0 pār Argentīnu daudziem lika priekšlaicīgi kronēt Vāciju par čempioni... Pēdējā 1/4 finālā arīdzan neiztika bez drāmas – sīkstie paragvajieši turēja 0:0, līdz Herards Pikē savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Oskaru Kardoso, un dienvidamerikāņi varēja sensacionāli izvirzīties vadībā – pats Kardoso doto iespēju izšķērdēja, ļaujot Ikeram Kasiljasam bumbu tvert. Pēc minūtes pendeli jau pretējā galā nopelnīja Vilja, taču arī Spānija no 11 metru atzīmes neprata iegūt vadību – Šabi Alonso nepārspēja vārtsargu! Un tomēr spāņi tika sveikā cauri – 83. minūtē Andress Injesta veica skaistu reidu, iespēlēja Pedro, kurš trāpīja pa vārtu stabu, taču ar atkārtotu raidījumu precīzs bija Vilja (video).

Pirmajā pusfinālā savā karjeras pēdējā turnīrā ar fenomenālu tālsitienu izcēlās Džovanni van Bronkhorsts (video), izvirzot Nīderlandi vadībā pret Urugvaju. Dienvidamerikāņi atspēlējas ar harizmātiskā Djēgo Forlana palīdzību, taču oranžie savu pārākumu tai mačā tomēr pierādīja – 70. minūtē 2:1 panāca Snaiders, pavisam drīz bija arī 3:1 un tikai izskaņā Urugvaja radīja šķietamu intrigu – 3:2, Nīderlande finālā. Otrajā pusfinālā Spānija spēkojās ar Vāciju un šajā smagsvaru cīņā gan snieguma ziņā, gan rezultāta ziņā nedaudz pārāki bija spāņi – 1:0. Pēc Čavi Ernandesa stūra sitiena iespaidīgā lēcienā ar galvu precīzi sita Karless Pujols (video). Spēle starp Vāciju un Urugvaju par 3. vietu, kā nereti notiek, bija rezultatīva – Forlans 2. puslaika sākumā pat izvirzīja urugvajiešus vadībā, taču Vācija ātri atspēlējās, savukārt 84. minūtē uzvaru 3:2 vāciešiem izrāva Sami Kedira (video).

Finālā spēlēja Spānija un Nīderlande, un spāņiem ceturto reizi „play-off” izdevās uzvarēt ar minimālo 1:0 – šoreiz gan bija nepieciešams arī papildlaiks. Oranžie vareni turējās pretī, bīstami bija Arjena Robena izrāvieni pretuzbrukumos, taču, kad jau pavisam tuvu bija 11 metru sitienu sērija, Spānija izrāva uzvaru – uz maiņu uznākušais Sesks Fabregass piespēlēja Injestam, kurš bija precīzs (video). 1:0 un Spānija pirmo reizi kļuva par pasaules čempioni! Lai gan spāņi kļuva par vismazāk vārtus guvušo čempioni visā PK vēsturē (astoņi, iepriekš mazākais skaits bija 11, Brazīlijai 1994. gadā), var droši teikt, ka viņi uzvarēja pelnīti – visās spēlēs bija pārāki laukuma vidusdaļā, krietni vairāk kontrolējot bumbu un, kaut arī uzbrukumā ne vienmēr pietika asuma, ar vieniem vārtiem spēlē bieži vien pietiek, lai uzvarētu – īpaši tad, ja pretinieks tavā laukuma pusē nespēj pieturēt bumbu. Spānija kļuva par pirmo, kas pēc triumfa Eiropas čempionātā spējusi pievienot savā īpašumā arī Pasaules kausu.

Spānija – pirmo reizi pasaules čempione! (foto: AFP/Scanpix)

     [+] [-]

, 2010-12-30 10:10, pirms 13 gadiem
Viva ESPANA!

  +4 [+] [-]

, 2010-12-30 10:43, pirms 13 gadiem
realmadrid7 rakstīja: Viva ESPANA!
Viva La España !
Slēpts komentārs: dinamo#24

  +4 [+] [-]

, 2010-12-30 12:50, pirms 13 gadiem
dinamo#24 rakstīja: Ceru, ka Spānija vairs neuzvarēs..
ceru ka tu vairs nekomentesi

     [+] [-]

, 2010-12-30 13:24, pirms 13 gadiem
Šis bija spāņu cikls, bet es ticu, ka Vācija nākamreiz paņems!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 14:55, pirms 13 gadiem
Yeaaaah! Izcils futbola gads. (:

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 15:26, pirms 13 gadiem
Paldies par rakstu, bija prieks to visu vēlreiz atcerēties. Es gribēju teikt, visu, izņemot pašu finālu. Atceroties finālu, nekāda prieka nav.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-30 16:22, pirms 13 gadiem
labs darbs,kas padariits!

  -2 [+] [-]

, 2010-12-30 17:13, pirms 13 gadiem
dinamo#24 rakstīja: Ceru, ka Spānija vairs neuzvarēs..
spāņu futbols smird.
ja es būtu no niderlandes iespertu kadam no spanijas

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 17:31, pirms 13 gadiem
Novickis: "bumba pārliecinoši bija šķērsojusi vārtu līniju, taču izleca no vārtiem, un soģi... neapjēdza, ka vārti jāskaita".

Tā sasmējos Izklausījās pēc angļu līdzjutēja raudulīga komentāra. Galvenais, ka angļi paši saprata, ka ne jau tiesnešu vainas dēļ zaudēja maču, bet tāpēc, ka spēlēja slikti.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 17:31, pirms 13 gadiem
Patiešām labs raksts!

  +3 [+] [-]

, 2010-12-30 17:36, pirms 13 gadiem
Kas attiecas uz Spānijas triumfu, tad kādreiz jau arī šiem nelaimes putniem bija jānospīd. Ilgi būvēja spāņi tādu komandu, kurai būtu grūti paklupt, un galu galā uzbūvēja. Galvenais, ka kodols no vienas komandas - "Barcelona", tāpēc tas jau ir saspēlējies un gatavs vēl ilgi pirms Pasaules kausa sākuma. Patiesībā uzskatu, ka Spānijas izlase ir, iespējams, pirmā ideālā izlase tieši spēles stila un sastāva ziņā, kura bez lieka stresa var aizkļūt līdz jebkura lielā turnīra finālam. Spāņu futbols ir TOTĀLS. Nekad nebūšu fans, bet nu acīmredzamas lietas noliegt būtu muļķīgi.

  -2 [+] [-]

, 2010-12-30 17:41, pirms 13 gadiem
Un Suaresa "varoņdarbu" pielīdzinātu vienīgi tiesnešu "varoņdarbam" spēlē Anglija-Vācija Arī neieskaitīt esošus vārtus bija "varoņdarbs"

  +1 [+] [-]

, 2010-12-30 20:20, pirms 13 gadiem
Suaresa roka un Spānijas uzvara - divi spilgtākie notikumi šogad futbolā!

Lai dzīvo Spānija!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-30 20:27, pirms 13 gadiem
Sviests mēs jau to zinām sen... LoL

  +2 [+] [-]

, 2010-12-30 21:58, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Suaresa roka un Spānijas uzvara - divi spilgtākie notikumi šogad futbolā!

Lai dzīvo Spānija!
Aizmirsi Suaresa KODIENU

     [+] [-]

, 2010-12-31 21:34, pirms 13 gadiem
"Gana pat ieguva 1. vietu grupā, kas 1/8 finālā deva saldu pāri – Anglija pret Vāciju."

wtf??? Gana nevarēja būt pirmā ar saviem četriem punktiem (uzvara pret Serbiju un niča pret Austrāliju). Pirmā bija Vācija ar divām uzvarām!
Šādu grandu dueli uzrīkoja tieši ASV, kas ieguva pirmo vietu C grupā!