Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nīderlande un Latvijas pretiniece Zviedrija kļūst par pēdējām PK pusfinālistēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Nīderlande un Latvijas pretiniece Zviedrija kļūst par pēdējām PK pusfinālistēm
Stefānija van der Gragta (centrā) saņem apsveikumus pēc vārtu gūšanas Pasaules kausa spēlē. Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējā Eiropas čempione futbolā sievietēm Nīderlande sestdien realizēja divas standartsituācijas un Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja Itāliju. Tās pretiniece cīņā par vietu finālā būs Zviedrija, kas ar 2:1 (1:1) pieveica Vāciju.

Ja pirmajā puslaikā laukumā labāk izskatījās Itālija, otrajā jau dominēja Nīderlande, kas arī 70. un 80. minūtē izcēlās ar diviem gandrīz identiskiem vārtu guvumiem - pēc Šeridas Spitses soda sitieniem pirmajā epizodē ar galvu izcēlās Vivianna Mīdema, bet otrajā Stefānija van der Gragta.

Nīderlandes izlase līdz šim lielāko panākumu vēsturē guva 2017. gadā, kad triumfēja Eiropas čempionātā. Tagad tā pirmoreiz iekļuvusi labāko četriniekā Pasaules kausā un nākamnedēļ pusfināla cīņā tiksies ar Zviedriju. Pasaules kausā Nīderlandes izlase spēlē vien otro reizi vēsturē, pirms četriem gadiem debijā apstājoties astotdaļfinālā.

Tikmēr Itālija Pasaules kausā spēlēja pirmoreiz kopš 1999. gada, bet ceturtdaļfinālu iepriekšējo reizi bija sasniegusi pašā pirmajā finālturnīrā, kas tika aizvadīts 1991. gadā.

Noslēdzošajā ceturtdaļfināla mačā rezultātu atklāja vācietes - 16. minūtē Lina Magula saņēma bumbu vārtu priekšā un ar otro pieskārienu jau kritienā sita precīzi. Tomēr pāris minūtes vēlāk Vācija pieļāva kļūdu un pēc tālas piespēles Sofija Jākobsone izskrēja viena pret vārtiem, esot nekļūdīga. Turklāt vēlāk Zviedrijai bija vēl viena līdzīga iespēja pēc tālas piespēles, bet šoreiz vārtsardze Almuta Šulta dabojās veiksmīgāk.

Uzvaras vārtus Zviedrija guva otrā puslaika trešajā minūtē - Šulta pirmo sitienu atsita, bet bumba nokļuva uz kājas Stīnai Blaksteniusai, kura nekļūdījās. Lielajos finālturnīros Zviedrija pieveica Vāciju pirmoreiz kopš 1995. gada.

Par šī mača favorīti tika uzskatīta Vācija, kas visos astoņos Pasaules kausa finālturnīros spēlējusi vismaz ceturtdaļfinālā. Šo fāzi šai neizdevās pārvarēt vien trešo reizi vēsturē. Tikmēr Zviedrija savulaik spēlējusi pat finālā, bet iepriekšējā Pasaules kausā apstājās astotdaļfinālā.

Pusfināla mači notiks 2. un 3. jūnijā. Pirmajā dienā Anglija spēlēs pret ASV, bet dienu vēlāk Nīderlande spēkosies ar Zviedriju. Zīmīgi, ka pirmo spēli pēc finālturnīra Zviedrija aizvadīs Latvijā, 3. septembrī duelī pret mūsu izlasi atklājot Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Ceturtdaļfināls

DatumsSpēleRez.
27.06.Norvēģija - Anglija0:3
28.06.Francija - ASV1:2
29.06.Itālija - Nīderlande0:2
29.06.Vācija - Zviedrija1:2

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 18:22, pirms 5 gadiem
Skatāmāka spēle par Copa America ceturtdaļfinālu Colombia vs Chile!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 18:34, pirms 5 gadiem
Pirms spēles vairāk biju par itālietēm, jo nepatika daži notikumi Nīderlandes spēlē ar Japānu 1/8finālā. Taču otrajā puslaikā holandietes ar savi spēli mani pilnība pārliecināja. Vairāk kā pelnīta uzvara. Abas Spitses piespēles bija gluži vai ar Bekhema precizitāti. Tiešam, super!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-29 20:01, pirms 5 gadiem
Par Anglijas un Nīderlandes finālu!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 21:32, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par Anglijas un Nīderlandes finālu!
Nespīd ASV paņems Anglietes

     [+] [-]

, 2019-06-29 21:45, pirms 5 gadiem
Neesmu pārliecināts ,ka vietējie- vilki- spētu pārspēt šīs sieviešu izlases.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-29 21:48, pirms 5 gadiem
Nu zviedrietes šodien parādīja, ka ir ciets rieksts. Diemžēl pusfināls būs jāizlaiž Rolfo, kas dabūja otro dzelteno kartiņu. Viņai tur milzīga loma komandas spēles veidošanā, viņas iztrūkums var svaru kausus nosvērt par labu Nīderlandei. Bet kopuma tā būs 50/50 spēle. Pirmajā pusfinālā gan laikam dodama priekšroka ASV, lai gan pats jutīšu līdzi Anglijas izlasei.

     [+] [-]

, 2019-06-30 04:26, pirms 5 gadiem
ints_ozolins_1223643 rakstīja: Neesmu pārliecināts ,ka vietējie- vilki- spētu pārspēt šīs sieviešu izlases.
..vairāk pārliecības protams, ka vilkiem nekas nesanāktu, šis ir citas līmenis, nekas, ka sieviešu veidolā