Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglija gatava boikotēt Pasaules kausu, ja to darīs arī citas UEFA dalībvalstis

Rolands Eliņš

Anglija gatava boikotēt Pasaules kausu, ja to darīs arī citas UEFA dalībvalstis
Gregs Daiks
Foto: AFP/Scanpix

Piekto reizi FIFA prezidenta amatā ievēlētais Zeps Blaters devis solījumu atjaunot FIFA reputāciju, kamēr Luišs Figu un Gregs Daiks vēlēšanu rezultātus sagaidījuši ar ļoti kritiskām izjūtām.

Zeps Blaters pēc uzvaras vēlēšanās izteica cieņu princim Ali par sagādāto konkurenci, kā arī solīja risināt FIFA sliktās reputācijas problēmas: "Es neesmu perfekts, neviens tāds nav, taču mēs kopā paveiksim labu darbu un atjaunosim FIFA. Apsolu, ka es nodošu FIFA savam pēctecim ļoti spēcīgās pozīcijās." Blaters gan arī jau pirms vēlēšanām bija atzinis, ka FIFA šobrīd pieredzētu daudz mazāk problēmu, ja nebūtu pieņemti lēmumi nākamo Pasaules kausu rīkošanu uzticēt Krievijai un Katarai: "Šo lēmumu mēs pieņēmām 2010. gadā šeit pat Cīrihē. Domāju, ka, ja būtu izvēlētas divas citas valstis, mums šobrīd šādu problēmu nebūtu. Taču nevaram pagriezt laiku atpakaļ."

"Esmu lepns, ka UEFA aizstāvēja savu viedokli un atbalstīja kustību, kas cerēja mainīt FIFA," UEFA mājaslapā citēts Mišels Platinī. "Pārmaiņas, kuras manā skatījumā ir nepieciešamas, ja šī organizācija plāno atgūt savu uzticamību sabiedrības acīs. Apsveicu savu draugu princi Ali ar viņa apbrīna vērto priekšvēlēšanu kampaņu un izmantoju iespēju pateikties visām nacionālajām federācijām, kuras viņu atbalstīja." Platinī paziņojumā par vēlēšanām svarīgi ievērot, ka tajā ne ar vārdu netiek pieminēts vēlēšanu uzvarētājs Blaters.

Viens no Huseina atbalstītājiem bija arī Anglijas FA prezidents Gregs Daiks, kurš pēc vēlēšanu beigām sarunā ar britu medijiem bija visai ass par to rezultātu: "Šīs vēl nav beigas. Trešā daļa delegātu pateica, ka viņu pacietībai ir gals un viņiem apnikusi Blatera nespēja tikt galā ar korupciju."

Daiks arī norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad Blatera pozīcijas FIFA prezidenta amatā patiešām nopietni apšaubītas: "Ar Blateru kaut kas tāds nebija noticis 16 gadus. Viņš nav cilvēks, kurš var pārraudzīt izmaiņas. Tam nepieciešamas pārmaiņas pašā vadībā un organizācijas saknēs. Blaters nav cilvēks, kurš grasās mainīt FIFA, un mēs to centāmies pateikt visu pagājušo nedēļu. Tagad tas nenotiks, un mums jāskatās, ko varam darīt. Uzskatu, ka UEFA jāizvērtē savas iespējas."

FA vadītājs izteica prognozi, ka Blaters, lai arī pārvēlēts, nepaliks amatā vēl uz četriem gadiem, un Daiks būs ļoti pārsteigts, ja pēc diviem gadiem Blaters vēl atradīsies prezidenta amatā, jo šobrīd notiekošajā izmeklēšanā gaidāmi vēl daudzi atklājumi, turklāt vēl arī nav pilnībā izjustas iepriekšējo arestu sekas. Daiks arī vēlreiz oficiāli apstiprināja savu pirms vēlēšanām teikto par Anglijas gatavību pieteikt boikotu FIFA rīkotajam Pasaules kausam. "Viena lieta ir skaidra pavisam droši, Anglija viena pati neko negrasās boikotēt, tas būtu smieklīgi. Taču ja šādu soli būs gatavas spert arī citas UEFA dalībvalstis, tad tāda iespēja pastāv un tiks apsvērta."

Nīderlandes Futbola federācijas vadītājs Mihaels van Prāgs, kurš savu kandidatūru atsauca tikai neilgi pirms vēlēšanām, gan dienas gaitā norādīja, ka pagaidām UEFA par šādu jautājumu nediskutē. Savukārt Luišs Figu, kurš arī atsauca savu kandidatūru, izplatījis pret Blateru ļoti kritiski vērstu paziņojumu: "Šis balsojums tikai kalpoja kā ievēlēšana cilvēkam, kurš nedrīkst palikt futbola pasaules galvgalī. Blatera kunga pārvēlēšana parāda, cik slima patiesībā ir šī organizācija. Šī ir tumša diena futbolam, kurā zaudētāja ir an FIFA, gan tie, kam rūp futbols. Blatera kungs parādīja ļoti ciniski reakciju, kad izteicās, ka viņš nevar izkontrolēt visus savus padotos. Šāds pieņēmums aizskar cilvēka inteleģenci. Ja Blaters būtu kaut nedaudz satraukts par futbolu, viņš nebūtu piedalījies vēlēšanās. Ja viņam ir kaut nedaudz pieklājības, tad tuvāko dienu laikā viņš iesniegs atlūgumu."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
The official website for European football –...
Russia, Qatar choice led to FIFA problems, says...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-05-29 23:59, pirms 9 gadiem
Latvija jau noteikti boikotēs. Jātaisa savs alternatīvais čempis. Kurš skatītsies PK, ja tur nebūs Eiropas komandas? Tas būs Copa America ar dažiem piedēkļiem...

  -1 [+] [-]

, 2015-05-30 00:13, pirms 9 gadiem
Vispār tādu PK nevajag. Lai ik pa divi gadi rīko Eiropas čempi un uzvarētājs reizi četros gados uzspēlēs ar Latinosu stiprāko komandu. Kāda jēga no tām 209 izlasēm? Labi, lai jau paliek, bet ja šitā turpinās 2026.gadā PK būs Turkmenistānā, bet 2030. gadā pie Kima, bet vēl pēc četri gadi uz mēness.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-05-30 00:31, pirms 9 gadiem
Jirgens Adrians Rozenbergs J.A.R. rakstīja: Vispār tādu PK nevajag. Lai ik pa divi gadi rīko Eiropas čempi un uzvarētājs reizi četros gados uzspēlēs ar Latinosu stiprāko komandu. Kāda jēga no tām 209 izlasēm? Labi, lai jau paliek, bet ja šitā turpinās 2026.gadā PK būs Turkmenistānā, bet 2030. gadā pie Kima, bet vēl pēc četri gadi uz mēness.
Tad jau nevienaa sporta veidaa nevajag pasaules cempionatu...

  +2 [+] [-]

, 2015-05-30 01:25, pirms 9 gadiem
Jirgen Adrian
nu tam jau takaa ir Konfederaacijas kauss.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 01:33, pirms 9 gadiem
Domāju, ka, ja būtu izvēlētas divas citas valstis, mums šobrīd šādu problēmu nebija.
Platinī paziņojumā par vēlēšanām svarīgi ievērot, ka tajā ne ar vārdu netiek pieminēts vēlēšanu uzvarētājs Blaters.
Trešā daļa delegātu pateica, ka viņu pacietībai ir gals

Kas tas par google translate rakstu? Kauna nav, Eliņ? Parodija, nevis "vadošais" sporta portāls.

     [+] [-]

, 2015-05-30 01:47, pirms 9 gadiem
Ar steigu jāveido sava organizācija
Ja tik var savākt lielos sponsorus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-05-30 07:40, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart

23:49

boikotējiet, jūs tāpat no grupas netiktu ārā tāpat kā pirms gada



Neesi krievus vakar čikājis uzvaras laukumā.?!?!? Vai prāts tev tāds iedzimts......

  +3 [+] [-]

, 2015-05-30 09:29, pirms 9 gadiem
Latvija neko neboikotēs! Jo LFF darboņi atbalstīja Blateru, atšķirībā no citiem eiropiešiem. Diezgan nožēlojami !!!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-30 10:30, pirms 9 gadiem
Ar boikotu,angļi tikai sev finansiāli iebliezīs..
Pēdējos padaules čempionātos Anglija mums neko skatāmu nav rādījusi.
Ar alusvēderiņiem labu izlasi neuztaisīsi.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-30 10:46, pirms 9 gadiem
igaunis janis rakstīja: Ar boikotu,angļi tikai sev finansiāli iebliezīs..
Pēdējos padaules čempionātos Anglija mums neko skatāmu nav rādījusi.
Ar alusvēderiņiem labu izlasi neuztaisīsi.
angļi ļoti gribēja lai čempis notiek UK. un būtu tikai loģiski, te ir viss tradīcijas, infrastruktūra, fani, viss lai būtu lieliski futbola svētki un angļi māk organizēt lielus pasākumus. kādi futbola svētki būs katarā? naftas pumpētāju - šeihu svētki? kādi krievijā? labākajās padomju tradīcijās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 11:43, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Krievijā viss būs okei, par to vari neuztraukties

pie angļiem jau ir bijis čempis un parasti priekšroka tiek dota valstīm, kur čempis nekad nav noticis.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-30 12:01, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja:
un kas tur smieklīgs?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 12:07, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: un kas tur smieklīgs?

  -2 [+] [-]

, 2015-05-30 12:22, pirms 9 gadiem
Vēsture rāda,ka krievi lielus pasākumus māk godam sarīkot.