Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Austrālijas rekordists Kehils liek punktu spēlētāja karjerai

Austrālijas rekordists Kehils liek punktu spēlētāja karjerai
Tims Kehils. Foto: EPA/Scanpix

39 gadu vecumā punktu futbolista karjerai pielicis uzbrucējs Tims Kehils, kurš ir rezultatīvākais spēlētājs Austrālijas izlases vēsturē. Par viņa pēdējo pieturvietu kļuva Indijas čempionāts.

Kehils no Austrālijas izlases aizgāja pēc pagājušajā vasarā notikušā Pasaules kausa, kurā viņš laukumā devās tikai vienā spēlē, aizvadot 27 minūtes 0:2 zaudējumā pret Peru. Tiesa, pēc tam uzbrucējs aizvadīja atvadu spēli, novembrī piedaloties pārbaudes mačā pret Libānu, kas notika viņa dzimtajā Sidnejā. Valstsvienības rindās Kehils guva 50 vārtus, kas ir rekords, un aizvadīja 107 spēles, šajā rādītājā atpaliekot tikai no vārtsarga Marka Švarcera.

Pēc aiziešanas no izlases Kehils pārstāvēja Indijas Superlīgas klubu "Jamshedpur", ar kuru bija noslēgts pusgada līgums. Tagad veterāns paziņojis, ka vairs nemeklēs jaunu līgumu un ka beidz futbolista karjeru, lai pievērstos trenēšanai un, iespējams, strādātu arī televīzijā kā eksperts.

Karjeras laikā Kehils pārstāvēja vairākas zināmas komandas, bet augstākais punkts bija Liverpūles "Everton". Šīs vienības rindās uzbrucējs pavadīja astoņas sezonas, aizvadot 226 spēles un gūstot 56 vārtus. 2004./05. gada sezonā Kehils tika atzīts par "Everton" labāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...


Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.