Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Katara sarūgtina mājiniekus un pirmoreiz sasniedz Āzijas kausa finālu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Katara sarūgtina mājiniekus un pirmoreiz sasniedz Āzijas kausa finālu
Kataras izlases futbolisti atzīmē panākumu. Foto: AFP/Scanpix

Apvienotajos Arābu Emirātos notiekošajā Āzijas kausa izcīņas finālturnīrā noskaidrota otra finālu sasniegusī komanda. Pirmoreiz valstsvienības vēsturē to paveikusi Katara, kas ar 4:0 pieveica Apvienoto Arābu Emirātu futbolistus.

Maču nedaudz veiksmīgāk uzsāka Apvienoto Arābu Emirātu futbolisti, kuri gan savas iespējas neizmantoja. Katarieši centās spēlēt pacietīgi un meklēt iespējas aizskriet pretuzbrukumos. Pakāpeniski bumbas kontrolē nelielu pārsvaru ieguva Katara, un 22. minūtē izdevās atrast pirmo caurumu pretinieku aizsardzībā, izvirzoties vadībā - Katarai padevās ļoti ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, Huhi Bualems uzņēma lielu ātrumu, pietuvojās soda laukumam un izšķīrās par sitienu - pretinieku aizsargs nespēja to kavēt, sitiena brīdi nokavēja arī vārtsargs, un bumba ieripoja tālajā vārtu stūrī - 1:0 Kataras labā.

Guvuši pirmos vārtus, katarieši devās uz priekšu pēc otrajiem, un 15 minūtes vēlāk savu mērķi arī sasniedza. Precīzs sitiens no soda laukuma robežas padevās Ali Almoezam, kurš panāca jau 2:0 savas komandas labā.

Otrā puslaika sākumā turnīra saimnieki veica divas ātras spēlētāju maiņas, cenšoties panākt lūzumu spēles gaitā. Apvienoto Arābu Emirātu futbolisti izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, bet teicami spēlēja Kataras vārtsargs Sāds Al Šēbs. Vispirms vārtsargs atvairīja spēcīgu Ahmeda Mabhuta Ali sitienu no aptuveni 20 metru attāluma, bet pēc tam glāba savu komandu pēc Ahmeda Halila sitiena ar galvu.

Mājinieki turpināja izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, cenšoties uzlauzt pretinieku aizsardzību ar centrējumiem no flangiem, taču tas nedeva rezultātu. Spēles laiks tuvojās beigām, un 80. minūtē Katarai izdevās noņemt jautājumus par spēles iznākumu un nodrošināt sev vietu turnīra finālā. AAE centra aizsargi nokavēja katariešu kapteiņa Hasana Al Haidosa izrāvienu, uzbrucējs nonāca aci pret aci ar pretinieku vārtsargu un eleganti pārcēla bumbu viņam pāri (3:0).

Pēc trešo vārtu guvuma laukumā uz svinībām metās arī Kataras izlases rezervistu soliņš, kas pamatīgi uzvilka arī vietējos līdzjutējus - katariešu virzienā lidoja ūdens pudeles un dažādi citi priekšmeti, un pēc vārtu guvuma Al Haidoss saņēma nelielu pliķi pa pakausi no mājinieku aizsarga. Mača noslēgumā sarkano kartīti par rupju sitienu pretiniekam ar elkoni saņēma arī AAE centra aizsargs Ismails Ahmeds. Treknu punktu spēlei pielika Ismaila Hamida vārtu guvums mirkli pirms mača finālsvilpes (4:0). Katarai bija izdevies novest spēli līdz drošai uzvarai un sasniegt vēsturisku panākumu - pirmoreiz izlases vēsturē sasniegt Āzijas kausa izcīņas finālu, kur katariešus jau gaida Japānas futbolisti.

Turnīra finālspēle starp Japānas un Kataras valstsvienībām notiks piektdien pulksten 16:00 pēc Latvijas laika.

Āzijas kausa pusfināli

DatumsSpēleVārtu guvēji
28.01.Irāna - Japāna0:3 (0:0)Osako 56' 67' (11m) Haraguči 9+1'
29.01.Katara - AAE4:0 (2:0)Bualems 22` Almoezs 37` Al Haidoss 80` Hamids 90+4`

  +1 [+] [-]

, 2019-01-30 01:37, pirms 5 gadiem
Uz WC 22 būs tomēr sagatavojuši daudz maz jēdzīgu komandu