Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 izlase Baltijas kausa izcīņu iesāk ar igauņu sagraušanu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas U17 izlase Baltijas kausa izcīņu iesāk ar igauņu sagraušanu
Latvijas U17 izlases futbolisti. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/LFF

Jelgavas Olimpiskā centra stadionā šovakar sākusies Baltijas kausa izcīņa U17 puišu izlasēm, Latvijas komandai ļoti pārliecinoši ar 4:0 sagraujot vienaudžus no Igaunijas. Rītdien savā starpā spēlēs Igaunija un Lietuva, bet parīt latvieši cīnīsies ar Lietuvu.

Cīņas ievadā latviešiem ļoti viegli izdevās atslēgt Igaunijas komandas aizsardzību, jau trešajā minūtē, pēc komandas biedra piespēles no labā sāna, tukšos vārtos bumbu raidot Dario Šitam - 1:0. Neilgi pēc tam centrējumu stūra sitiena izspēlē veica Armans Muradjans, bumbai pieslēdzoties Danielam Nosegbem Suško, kurš izdarīja rezultatīvu raidījumu ar galvu - 2:0.

Pirmajā puslaikā laukumā ļoti pamanāmi Latvijas komandā bija Gļebs Patika, kā arī Šits un Bruno Melnis, kuri bieži apdraudēja pretinieku vārtus. Savukārt 16 gadus vecajam Latvijas vārtsargam Ņikitam Parfjonovam spēlē bija jāiesaistās ļoti reti. Latvieši pēc Patika un Meļņa sitieniem bija tuvu vadības palielināšanai, taču igauņus glāba vārtsarga Kāpo Krūzmē meistarība.

Latvijas komanda lieliski uzsāka arī otro puslaiku, tā pirmajās trīs minūtēs izceļoties vēl divas reizes. 3:0 ar raidījumu tukšos vārtos panāca Muradjans. Šajā epizodē lielāko darba apjomu paveica Patika, kurš apspēlēja igauņu aizsargu, kā arī iedeva rezultatīvu piespēli. Savukārt 48. minūtē pie vārtu guvuma tika pats Patika, viņasm izpildot precīzu tālšāvienu vārtu labējā stūrī - 4:0.

Mača beigās vairāk uzbrukumā devās arī viesi, tomēr Latvijas izlasei izdevās savu cietoksni noturēt neieņemtu.

Jāatzīmē, ka Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijā Latvijas valstsvienība rudenī spēkosies pret vienaudžiem no Dānijas, Serbijas un Armēnijas.

Latvija U17 - Igaunija U17 4:0 (2:0)
Vārti: Šits 3`, Suško 11`, Muradjans 46`, Patika 48`.
Latvija: Parfjonovs - Sliede, Silajevs-Kožurovs, Suško, Haritonovs (Pašņevs 66`), Krieviņš (Žabins 55`), Žaleiko (Fokins 66`), Patika (Atars 55`), Melnis (Alpēns 55`), Šits (Lizunovs 66`), Muradjans (Vostikovs 81`).

Izmantotie avoti:
https://lff.lv/izlases/jaunatnes-iz...