Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čehijas treneris: "Latvija mūs pārsteidza un guva pilnībā pelnītus vārtus"

Rolands Eliņš

Čehijas treneris: "Latvija mūs pārsteidza un guva pilnībā pelnītus vārtus"
Marians Pahars un Pavels Vrba
Foto: LFF.lv

Čehijas izlases galvenais treneris Pavels Vrba pēcspēles preses konferencē atzina, ka neizšķirts 1:1 pret Latviju ir taisnīgs rezultāts, kā arī atzina, ka Čehija nav attaisnojusi savu favorītu statusu. Vrba arī uzskatīja, ka lielu lomu mačā nospēlējušas Mariana Pahara ieviestās izmaiņas sākumsastāvā, kas pārsteigušas Čehijas izlasi.

Vai šī spēle ir divi soli atpakaļ no EČ finālturnīra sasniegšanas?
Šo spēli vērtēsim tikai pēc atlases beigām. Jāsaka, ka vakar bijām izteikti favorīti, taču šodien ar savu uzdevumu galā netikām. Protams, esam vīlušies, jo trīs punkti netika iegūti, taču tagad mums ir 13 punkti turnīra tabulā, kas nemaz nav slikti. Bet nevaru nepiekrist, ka šodien gaidījām daudz vairāk.

Latvijas gūtie vārti bija aizsarga vaina?
Situācija bija ļoti vienkārša, mūsu aizsargs pieļāva rupju kļūdu. Uzskatu, ka šajā epizodē tika nospēlēts ļoti slikti.

Iepriekš teicāt, ka Latvijas izlase tikusi rūpīgi izpētīta. Vai šodien tā pārsteidza un kāpēc netika atrasta recepte tās aizsardzības uzlaušanai?
Latvijas izlasē situācija bija mainījusies, bija vairākas izmaiņas, salīdzinot ar rudeni, praktiski cits sastāvs, citas spēlētāju pozīcijas. Pārmaiņas Latvijas sastāvā, protams, ietekmēja mūsu spēles stilu un taktiku, turklāt mača gaitā spēcīgu ietekmi atstāja ielaistie vārti. Latvija lieliski spēlēja aizsardzībā, bija grūti to uzlauzt. Uzskatu, ka Latvija bija ļoti labi sagatavota un ar izstrādātu taktiku. Sākumā spēle bija lēna, taču vēlāk, otrajā puslaikā, sākām spēlēt labāk, kad paši ieviesām izmaiņas un veicām spēlētāju maiņas. Pretinieki mūs pārsteidza, guva pilnībā pelnītus vārtus, turklāt bija lieliskas iespējas arī gūt otros vārtus, piemēram, Šabalam.

Ņemot vērā Čehijas neveiksmes šajā stadionā, vai nākotnē nav vērts izvēlēties citu?
Nedomāju vainot stadionu, tas nav vainīgs, mēs esam. Nenospēlējām tā, kā vēlējāmies, gaidījām daudz sekmīgāku vakaru, taču ielaistajos vārtos esam vainīgi tikai mēs paši.

Dzeltenās kartītes šajā mačā nopelnīja Dočkals un Limberskis. Kā tas ietekmēs viņu situāciju nākotnē un vai daži spēlētāji šodien neiedragāja jūsu uzticību viņiem?
Atbildēšu diplomātiski - ja nākamā "Euro2016" atlases spēle būtu otrdien, sastāvs noteikti būtu citāds. Taču par tālāku nākotni runājot, patiešām nezinu. Savukārt kartītes pieder pie futbola. Ja brīdinājums nopelnīts par noteikumu pārkāpumu, apturot pretinieku, es to cienu. Ja kartīte saņemta par uzvedību laukumā, tad gan ir slikti. Klubā ar šādiem gadījumiem rīkojas citādi nekā izlasē. Jebkurā gadījumā - neatbalstu.

Vai uzskatāt, ka neizšķirts atbilst spēles gaitai un ir likumsakarīgs, vai arī kāda no izlasēm tomēr bija pelnījusi uzvarēt?
Rezultāts ir taisnīgs, vismaz neizšķirtu bija pelnījušas abas komandas.

Sportacentrs.com no Prāgas

 +17 [+] [-]

, 2015-03-28 22:23, pirms 9 gadiem
Sakarīga intervija,te pat daudz nav ko piebilst.

 +10 [+] [-]

, 2015-03-28 22:24, pirms 9 gadiem
Laba pēdējā atbilde
Audzināts cilvēks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-03-29 08:28, pirms 9 gadiem
es arī uzskatu, ka čehi neko nebija pelniijushi...
sabalam bija jaiesit-moins, tas norada uz klasi

  +4 [+] [-]

, 2015-03-29 11:18, pirms 9 gadiem
Adekvāts treneris, atšķirībā no turku klauniem...