Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Paeglis

Gana iekļūst finālā

Gana iekļūst finālā
Ganas izlases spēlētāji atzīmē savu uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Angolā notiekošajā Āfrikas Nāciju kausā (ĀNK) kļuvusi zināma pirmā fināliste- Gana. Ganas izlase ar 1:0 spraigā cīņa pārspēja Nigērijas valstsvienību, vienīgos vārtus pēc stūra sitiena 21. minūtē guva Asamoā Gjans.

Spēle sākās diezgan nervozi un varēja just, ka abas komandas apzinās, cik šī spēle ir svarīga.
Jau spēles sākumā izteikti vairāk uzbruka Nigērija ar centrējumiem soda laukumā, cenšoties iespēlēt bumbu Martinam. Septītajā minūtē pēc Keitas centrējuma Martinam tikai mazliet pietrūka ,lai aizsniegtos līdz bumbai un raidītu to vārtos, tomēr visas briesmas novērsa Ganas aizsargs Vorsā. Spēles sākumā Nigērija lielākoties visus savus uzbrukumus veidoja caur labo malu, kur lieliski darbojās Jusufs un Odemvingi.
Pirmā puslaiks jau bija gandrīz pusē, kad lielisku reidu uz Nigērijas vārtiem uzsāka Kvadovo Asomoā, pēc viņa sitiena bumba no Nigērijas spēlētāja kājas lidoja aiz gala līnijas. Pats Asomoā izspēlēja stūra sitienu centrējot bumbu soda laukumā, kur pirmais pie tās bija Ganas uzbrucējs Asamoā Gjans raidot to ar galvu vārtos – 1:0.

Pagāja tikai četras minūtes, kad Gjans varēja bumbu raidīt vārtos jau otro reizi, bet viņa sitiens no tālās distances lidoja mazliet pāri vārtiem.

28. minūtē ļoti labā pozīcijā nonāca Martins, kad palika viens pret vārtiem, tomēr viņš sita bumbu virsū Kingstonam, kas šovakar aizvadīja ļoti labu spēli. Nepagāja ne divas minūtes kad laba iespēja izlīdzināt rezultātu bija arī Odemvingi, bet viņš ar galvu bumbu raidīja garām vārtu stabam.
Bumbu pārliecinoši vairāk pirmajā puslaikā kontrolē Nigērijas futbolisti, tomēr savas izdevības viņi nespēj izmantot. Pirmais 45 minūtes noslēdzas ar minimālu Ganas pārsvaru.


, 2010-01-28 19:56, pirms 14 gadiem
Asamoa labs!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-28 20:05, pirms 14 gadiem
Skatāms mačs bija. Kingsons > Martins, Yakubu. Finālā Ganai būs ļoti grūti.
Drusku dīvaini tiesnesis uzvedās- visu maču ļāva spēlēt, nesvilpa šaubīgus kritienus, bet 90. minūtē izdomāja bīstamu soda sitienu uz Ganas vārtiem, kurš gandrīz ar golu beidzās.
, 2010-01-28 20:09, pirms 14 gadiem
Gana ar tik daudz traumām, bet tomēr iesoļo finālā! Prieks.
, 2010-01-28 20:12, pirms 14 gadiem
Nu tagad palika lai uzvar Alžirija!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-28 21:12, pirms 14 gadiem
Winji ari kausu panems!
, 2010-01-28 21:12, pirms 14 gadiem
Kad pēc Ganas zaudējuma Kotdivuārai 1:3 teicu, ka joprojām ticu, ka Ganai ir labas iespējas uzvarēt turnīrā, dabūju kaudzi mīnusiņu.
Tagad, kur gadījies, kur ne, Gana ir finālā un tik tiešām cīnīsies par uzvaru.
Malači!
, 2010-01-28 22:08, pirms 14 gadiem
salīdzinot ar 2006. gada Āfrikas Nāciju kausu, šis kauss ir ļoti neskatāms un neinteresants. saprotams, ka daudz ietekmē laikapstākļi - tomēr tur ir vasaras vidus, var redzēt, kā spēlētāji mocās jau divdesmitajā minūtē visi slapji. bet futbola kvalitāte ir ļoti zema, diemžēl... Nigērija, lai arī nebija arī tā labākā Nigērijas izlase pēc spēles, tomēr man simpatizēja vairāk par Ganu. tāpēc esmu samērā dziļi vīlies, jo no Ganas neko izteiksmīgu gaidīt nevar. pašlaik starp Alžīriju un Ēģipti notiek savā ziņā karš un simulāciju konkurss. kaut gan Ēģipte rada visai bīstamus momentus un skatāmu spēli. laikam jau vienīgā stabilā izlase, kas spēlē salīdzinoši interesantu futbolu. ceru, ka tieši viņi kļūs par Ganas pretiniekiem finālā. un nebūs nekāds brīnums, ja viņi atkal uzvarēs šo kausu.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.