Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kādreizējais Anglijas izlases treneris Ēriksons vadīs Filipīnas

Ints Megnis
Ints Megnis

Kādreizējais Anglijas izlases treneris Ēriksons vadīs Filipīnas
Svens Jērans Ēriksons. Foto: TT News Agency/Scanpix

Kādreizējais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Svens Jērans Ēriksons noslēdzis sešu mēnešu līgumu par Filipīnu nacionālās valstsvienības trenēšanu.

Ēriksona galvenais pārbaudījums pusgadu ilgajā līgumā būs janvārī un februārī paredzētais Āzijas kauss, kurā tā piedzīvos debiju. Zviedrs izlasi vadīs kopā ar īru speciālistu Skotu Kūperu. Šis 70 gadus vecajam zviedram būs pirmais darbs kā trenerim kopš viņu 2017. gada jūnijā atlaida Ķīnas komanda "Shenzhen".

Augustā no Filipīnu izlases galvenā trenera amata aizgāja kādreizējais Anglijas valstsvienības kapteinis Terijs Bačers, kurš tā arī nepaspēja pastrādāt kādā no mačiem.

"Ar viņa reputāciju, pieredzi un zināšanām nerodas jautājumi, ka viņš varēs palīdzēt komandai sasniegt nākamo līmeni," teicis Filipīnu izlases ģenerālmenedžers Dens Palami.

Ēriksons Anglijas izlasi trenēja no 2001. līdz 2006. gadam. Šī gada jūlijā viņš veda pārrunas par Kamerūnas izlases trenēšanu, bet 2010. gadā trīs mēnešus vadīja Kotdivuāru, trenējot to arī Pasaules kausa finālturnīrā.

"Daudzas valstis un klubi ir ieinteresēti Svena pakalpojumos, tomēr mēs spējām pārdot viņam ideju par sava devuma sniegšanu Filipīnās," piebilda Palami.

Kūpers savulaik kopā ar Ēriksonu trenēja Lesteras "City" komandu. Viņš pie Filipīnu stūres bija kopš Bačera aiziešanas. Pirms dalības Āzijas kausā filipīnieši novembrī un decembrī spēlēs AFF čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...