Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Alonso paziņo par karjeras beigām Spānijas izlasē

Rolands Eliņš

Alonso paziņo par karjeras beigām Spānijas izlasē
Šabi Alonso
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbolists Šabi Alonso apstiprinājis savu iepriekš pausto vēlmi noslēgt karjeru valstsvienībā un paziņojis, ka pienācis īstais laiks to izdarīt. Alonso bija svarīga figūra Spānijas izlases dominancē starptautiskajos turnīros no 2008. līdz 2012. gadam.

"Vēlos paziņot, ka mans laiks Spānijas izlasē ir beidzies," Šabi Alonso raksta atklātā vēstulē, kas publicēta Sefutbol.com. "Grūtākais ir teikt ardievas, un pēc ilgām pārdomām uzskatu, ka pienācis īstais laiks."

"Es lieku punktu karjerai, kura sākās pirms vairāk nekā 11 gadiem, un ļāva man būt par daļu no vēsturiskas paaudzes, kas piepildīja miljoniem līdzjutēju sapni, paveicot ko tik unikālu kā iegūstot Pasaules kausu un divus Eiropas čempionu titulus pēc kārtas."

Alonso savā vēstulē emocionāli pateicas līdzjutējiem, novērtē kopā pavadīto laiku ar komandas biedriem un paredz Spānijas izlasei jaunus panākumus. Tai gan tie būs jāsasniedz bez nu jau diviem savas zelta ēras spēlētājiem - pēc Pasaules kausa par karjeras beigām izlasē paziņoja arī Čavi Ernandess.

Alonso izlases rindās aizvadījis 114 spēles un guvis 16 vārtus. Kopš 2009. gada viņš pārstāv Madrides "Real", divreiz kļuvis par Čempionu līgas uzvarētāju un divreiz ieguvis UEFA Superkausu. Nožēlu par pussarga aiziešanu no izlases izteicis arī tās galvenais treneris Visente del Boske: "Ir ļoti grūti izdarīt labāk to, ko paveica Alonso. Viņš izlasei atstāj milzīgu mantojumu. Gan es, gan pārējais treneru kolektīvs viņu ļoti ciena, un varu pateikt, ka Alonso attieksme pret izlasi visu šo laiku bija parauga vērta."

Pēdējā lielajā turnīrā Spānija ar Alonso ierindā gan izgāzās, neizkļūstot no grupas Pasaules kausa finālturnīrā. Nu spāņi centīsies reabilitēties Eiropas čempionātā, kura kvalifikācijā ielozēti C grupā ar Ukrainu, Slovākiju, Baltkrieviju, Maķedoniju un Luksemburgu.

Izmantotie resursi:
Xabi Alonso se despide de la Selección con esta...
Del Bosque: "Xabi Alonso nos deja un...

  +2 [+] [-]

, 2014-08-27 20:57, pirms 10 gadiem
Žēl, ka tik skumji beidzās karjera izlasē. Katrā ziņā tāpat vairāk atcerēsies viņa lielos panākumus Liverpool, Real un izlasē! Lielisks spēlētājs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-27 22:14, pirms 10 gadiem
pica9 rakstīja: espania plorant
que collons?

     [+] [-]

, 2014-08-27 22:44, pirms 10 gadiem
virsraksti maldina padomaju par citu Alonso

  +1 [+] [-]

, 2014-08-27 22:47, pirms 10 gadiem
Demarkus, vispar jebkurs futbola fans sapratis kurs, tpc neko nemaldina.

     [+] [-]

, 2014-08-27 23:46, pirms 10 gadiem
rit tiks noslegts ligums ar bayern....

     [+] [-]

, 2014-08-28 08:03, pirms 10 gadiem
UN SVEICINĀTS BAYERN