Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Altidora vārti ļauj amerikāņiem uzvarēt un saglabāt perfektu bilanci Zelta kausā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Altidora vārti ļauj amerikāņiem uzvarēt un saglabāt perfektu bilanci Zelta kausā
ASV izlases futbolists Džozijs Altidors svin uzvaras vārtu guvumu. Foto: Jamie Squire/AFP/Scanpix

CONCACAF Zelta kausa izcīņā ar pēdējām D grupas spēlēm noslēdzās grupu turnīra fāze, ASV izlasei ar 1:0 pieveicot Panamu un izcīnot trešo uzvaru līdzšinējās trīs spēlēs.

Panamiešiem pirmās vietas pārņemšanai šonakt derēja tikai un vienīgi uzvara, kamēr ASV komandai teorētiski pietika arī ar neizšķirtu. Spēles sākumā no divām ļoti parocīgām situācijām izdevības gūt vārtus izšķērdēja Džozijs Altidors. Viņš gan 66. minūtē reabilitējās, akrobātiskā veidā no Panamas vārtu priekšas panākot 1:0 ASV labā.

Amerikāņi savā ceturtdaļfināla duelī eksaminēs Kirasao, kamēr Panama aizvadīs cīņu ar Jamaiku.

Savukārt cīņā par trešo pozīciju tikās Trinidādas un Tobāgo, kā arī Gajānas komandas. Mača gaitā liels pārsvars gan bumbas kontrolē (61:39 (%)), gan izdarītajos sitienos (14:7) bija Trinidādas un Tobāgo futbolistiem, taču viņiem neizdevās izveidot lielāko daļu no sevis izveidotajiem vārtu gūšanas momentiem. Tikmēr 54. minūtē Gajānas reto uzbrukumu rezultatīvā raidījumā vārtu labajā devītniekā pārvērta Nīls Danss (1:0).

Trinidādas un Tobāgo rēķins palika neatklāts līdz pat 80. minūtei, kad rezultātu izlīdzināja (1:1) Kevins Molino. Tiesa Trinidādai un Tobāgo šāds iznākums nebija derīgs, jo tas šo izlasi tāpat atstātu apakšgrupas pēdējā pozīcijā.

CONCACAF Zelta kauss, D apakšgrupa

SpēleRez.Vārtu guvēji
Trinidāda un Tobāgo – Gajāna1:1 (0:0)Molino 80` - Danss 54`
Panama – ASV0:1 (0:0)Altidors 66`

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.ASV330011:09
2.Panama32016:36
3.Gajāna30123:91
4.Trinidāda un Tobāgo30121:91

Ceturtdaļfināls

Spēle
Haiti - Kanāda
Meksika - Kostarika
Jamaika - Panama
ASV - Kirasao