Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Euro U21: Saulam hat-trick, vāciešus finālā izaicinās Spānija

Euro U21: Saulam hat-trick, vāciešus finālā izaicinās Spānija
Spānijas U21 futbola izlase
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Šovakar Eiropas U21 čempionātā futbolā Spānijas izlase Krakovā ar 3:1 pārspēja Itāliju, pievienojoties Vācijas vienaudžiem turnīra finālā, kas notiks turpat Krakovā.

Pirmajā puslaikā visnotaļ redzams pārsvars bumbas kontrolē piederēja spāņiem, tomēr vienīgo reālo iespēju gūt vārtus Spānijas izlases futbolisti izveidoja vien 31. minūtē, kad Žerārs Deulofeu, izlauzies no itāliešu aizsargu apskāvieniem, pieslēdzās pēc partnera centrējuma soda laukumā, tomēr viņa rezultējošais sitiens lidoja nedaudz garām vārtiem.

Arī Itālijai bija fantastiska iespēja šajā puslaikā gūt vārtus, tomēr Lorenco Pelegrini sitienu no tuvas distances lieliskā stilā atvairīja spāņu vārtsargs Kepa Arizabalaga.

Otrajās 45 minūtēs pienāca Madrides "Atletico" Saula Nigesa "zvaigžņu stunda" - 53. minūtē viņš ar sitienu no soda laukuma robežas pārspēja daudzsološo Itālijas U21 izlases vārtsargu Džanluidži Donnarummu. Piecas minūtes pēc tam itālis Roberto Galjardini nopelnīja savu otro dzelteno kartīti spēlē, kas nozīmēja, ka Itālijas jaunatnes izlase palika vēl neapskaužamākā situācijā - iedzinējos ar 0:1, kā arī mazākumā. Itālieši 62. minūtē spēja uz brīdi izrāpties no šīs "bedres", ko sev paši bija "izrakuši" - Federiko Bernadeski veica teicamu solo gājienu, kuru noslēdza ar rezultatīvu sitienu (kas gan vēl mainīja virzienu pret spāņu aizsarga kāju) no apmēram 20 metriem (1:1).

Spānijas izlase neapjuka - otro reizi savu vārdu teica Sauls Njigess, kurš ar brīnišķīgu tālsitienu no teju 30 metriem pārsteidza gan Donnarummu, gan visu pārējo Itālijas aizsardzību, 65. minūtē atgūstot spāņiem vadību (2:1). Savu pēdējo vārdu Sauls teica 74. minūtē, kad ātrajā pretuzbrukumā izmantoja precīzu Madrides "Real" pussarga Marko Asensio piespēli, panākot 3:1 un sagraujot jebkādas itāliešu cerības uz atspēlēšanos.

Finālā 30. jūnijā, Krakovā Spānija tiksies ar Vāciju.

Spānija U21 - Itālija U21 3:1 (0:0)
Vārti: Sauls 53', 65', 74' - Bernadeski 62'.
Spānija U21: Arizabalaga, Kastro, Valleho, Merē, Beljerins, Sauls Njigess, Jorente, Sebaljoss (Ojarcabals 89'), Asensio, Deulofeu (Svaress 83'), Ramiress (Viljamss 78').
Itālija U21: Donnarumma, Barreka, Rugani, Kaldara, Kalabria, Galjardini, Benassi (Garitano 87'), Pelegrini, Kjesa (Lokatelli 61'), Bernardeski, Petanja (Čerri 72').
Sitieni (vārtu rāmī): 20 (6) : 13 (5)
Bumbas kontrole (%): 63 : 37
Pārkāpumi: 5 : 16
Stūra sitieni: 6 : 5

Eiropas U21 čempionāta pusfināli

SpēleRez.
Anglija - Vācija2:2 / 3:4 11 m s.s.
Spānija - Itālija3:1

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-06-27 23:57, pirms 7 gadiem
Donaruma nodeva lielu sveicienu,tikko komanda izvilkusi neizskjirtu un liekas atkal speelee,kad shis nogulj ne to gruutaako sitienu prieksh taada liimenja vaartsarga
, 2017-06-28 00:04, pirms 7 gadiem
Būs ļoti interesants fināls. KO friči iespēs pret Spēcīgajiem Spāņiem
, 2017-06-28 00:09, pirms 7 gadiem
Nigess iet uz turnīra MVP. Spānijai 3. fināls pēdējos 4 U-21 EURO. Iepriekšējam f-turniram Spānija nemaz nekvalificējās.
, 2017-06-28 00:13, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Būs ļoti interesants fināls. KO friči iespēs pret Spēcīgajiem Spāņiem
Žēl, ka Vācija nav optimālajā sastāvā - izlases rindās varēja būt pat 8 futbolisti, kuri šobrīd lielas izlases rindās piedalās Konfederāciju kausā. Protams, ar to es nebūt negribu teikt, ka Vācijai nav izredžu finālā
, 2017-06-28 02:00, pirms 7 gadiem
Sauls pro, bet Donarumma = čūska
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.