Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Īrijas FA prezidents: "FIFA notikumi izskatās kā no mafijas filmas"

Rolands Eliņš

Īrijas FA prezidents: "FIFA notikumi izskatās kā no mafijas filmas"
Foto: AP/Scanpix

UEFA, reaģējot uz šorīt veiktajiem FIFA amatpersonu arestiem kongresa un prezidenta vēlēšanu priekšvakarā, nolēmusi sasaukt Izpildkomitejas ārkārtas sapulci, savukārt vairāku Eiropas valstu federāciju prezidenti pauduši savu sarūgtinājumu par slikto slavu, ko šie aresti nesuši futbolam.

"UEFA ir ļoti pārsteigta un apbēdināta par Cīrihē notikušajiem arestiem, cenšamies iegūt papildus informāciju," vēstīts UEFA paziņojumā. "UEFA Izpildkomiteja šovakar noturēs neformālu ārkārtas sapulci pirms Eiropas līgas fināla Varšavā." Ārzemju mediji norāda, ka, visticamāk, tiks lemts par FIFA prezidenta vēlēšanu pārcelšanu. UEFA ir iespējas oficiāli pieprasīt vēlēšanu noturēšanu citā laikā, ko publiski ierosinājis arī Anglijas Futbola asociācijas prezidens Gregs Daiks.

"Nevaru neuzsvērt, ka šodienas notikumi ir ļoti nopietns pamats uztraukumam FIFA vadībai un tās prezidentam," sacīja Daiks. "Esam viena no futbola federācijām, kura izsniedza rekomendāciju princim Ali kā FIFA prezidenta amata kandidātam, tādēļ nevienu droši vien nepārsteigs vēsts, ka tieši par viņu arī balsosim. Tiesa, svarīgs jautājums ir, vai šādos apstākļos ir prātīgi noturēt vēlēšanas. Jāatzīst, ka situācija gan mainās visai ātri, un arī man vēl jāapspriežas ar saviem kolēģiem."

Ar bažām un skumjām veiktos arestos komentējuši arī vairāku Eiropas vadošo futbola lielvalstu federāciju vadītāji. Francijas Futbola federācijas prezidents Frederiks Tiress norādījis, ka "ir ļoti satriekts un bēdīgs par to, ka Šveicē notikušais rada ļoti nelāgu priekšstatu futbolam." Savukārt bijušais Vācijas Futbolas federācijas prezidents Teo Zvancigers aicināja nepadarīt Blateru par galveno vaininieku: "FIFA ir liels aparāts. Problēma netiks atrisināta, ja Blaters atkāpsies no prezidenta amata. Problēma ir FIFA sistēma. Tajā ir pārāk daudz cilvēku, kuri padara sevi bagātus."

Daudz asāks bija Īrija Futbola asociācijas vadītājs Džons Delanijs: "Tas viss izskatās kā daļa no mafijas filmas. FIFA sakarā mani vairs nekas nevar pārsteigt, un tā, godīgi sakot, ir bēdīga lieta. Pamosties no rīta un uzzināt jaunumus par arestiem, bija ļoti skumji. Vienmēr bijusi kontroversija par FIFA vadību un vienu cilvēku, kurš stāv aiz tā visa, proti, Zepu Blateru. Viņam ir jāuzņemas atbildība, un tas arī ir iemesls, kādēļu esmu publiski paziņojis, ka Īrija par viņu nebalsos prezidenta vēlēšanās."

Blatera konkurents FIFA prezidenta vēlēšanās princis Ali savukārt no plašākiem komentāriem pagaidām atturējies, vien izplatījis oficiālu paziņojumu, norādot, ka šī ir ļoti skumja diena futbolam.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-05-27 18:45, pirms 9 gadiem
''Problēma ir FIFA sistēma'', bet sistēmas galva nav vainīgs. Smieklīgi. cik ilgi un kādos vēl veidos mēģinās attaisnot Blateru? zb

  +4 [+] [-]

, 2015-05-27 18:59, pirms 9 gadiem
Vai atminaties pagājušajā nedēļā bija raksts, kurā augstākās LFF amatpersonas izteica dziļu atbalstu esošajam FIFA varas ešelonam ?
Plūciet augļus, kungi !
Ļoti gribētos, ka kāds no šīem arestētajiem "razkoļītos" pavisam !
MAISAM GALS VAĻĀ !
Ar interesi sekosim notiekošajam un cerēsim, ka futbols teiz attīrīsies ne tikai melnā kontinenta ietvaros, bet arī vecajā pasaulē !
p.s. Blaters ir pats galvenais - lai te nestāsta "ļu-ļū", ka nekā nav zinājis!
Uz mūžu nost no futbola !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-27 20:01, pirms 9 gadiem
Tur ir Tikai un vienīgi mafiozi

     [+] [-]

, 2015-05-27 20:09, pirms 9 gadiem
Runa bij par 100 mio - tādu piķi pat tik liels idiots, kā Blaters nav spējīgs iegrūst nezināmos caurumos - jādomā visiem saviem lieliem un maziem pakaļā līdējiiem ar tak k-ko atmeta ? Lai pēc tam tie dižotos ar svešām spalvām !
Ja turpinām - domājat, ka citos vadošajos sporta veidos viss ir tik tīrs un caurspīdīgs ?
Vēl - ļoti labi, ka tas sācies Amerikā - tur gan netīrās, spalvainās roķeles netiek klāt, lai pavilktu garumā un cilvēki lēnām aizmirstu !
Pēc tam - kas ir lielākie ieguvēji ? Ģenerāl sponsori ! Tos ar peianglot pie kauna staba !