Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nīderlande kompensācijas laikā salauž sirdis pasaules vicečempionēm japānietēm

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Nīderlande kompensācijas laikā salauž sirdis pasaules vicečempionēm japānietēm
Nīderlandes sieviešu futbola izlases prieki. Foto: Damien Meyer/AFP/Scanpix

Dramatiski noslēdzies FIFA Pasaules kausa futbolā sievietēm astotdaļfināls, kura noslēdzošajā mačā vietu nākamajā kārtā pēc Līkes Martensas gūtajiem vārtiem kompensācijas laikā nodrošināja Nīderlande, kas ar rezultātu 2:1 apspēlēja līdzšinejo vicečempioni Japānu.

Nīderlandietes vadībā izvirzījās jau 17. minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles bumbu tālajā vārtu stūrī efektīgā veidā pārvirzīja Līke Martensa. Nīderlandes izlasei pirmajā puslaikā piederēja iniciatīva un Eiropas pārstāves varēja izcelties vēl kādu reizi, taču ar vienīgo sitienu vārtu rāmī tas tomēr izdevās Japānai. 43. minūtē pēc Manas Ivabuči piespēles vienatnē ar nīderlandiešu vārtsardzi nonāca Jui Hasegava, kura tai meistarīgi pārmeta bumbu pāri un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Pēc lielā pārtraukuma komandas uzbruka salīdzinoši naskāk, taču abas vārtsardzes palika nepārspētas. Mačs šķietami tuvojās papildlaikam, tomēr kompensācijas laikā notika negaidītais - pēc Nīderlandes spēlētājas sitiena bumba atdūrās pret japānietes roku. Sekojošo 11 metru soda sitienu ļoti pārliecinoši realizēja Martensa (2:1), ievedot Nīderlandi ceturtdaļfinālā, kas ir izlases jauns labākais sasniegums. 2015. gada pasaules kausa astotdaļfinālā tieši Japāna bija tā, kas izslēdza Nīderlandi, uzvarot ar 2:1.

Ceturtdaļfinālā Nīderlande spēkosies ar Itāliju, kas šovakar ar 2:0 pieveica Ķīnu. Šī mača ievadā Itālija guva pat divus vārtus, tomēr ieskaitīti tika tikai otrie no tiem - abas reizes Ķīnas cietoksni iekaroja Valentīna Džasinti. Ļoti svarīgos otros vārtus itālietēm izdevās gūt 49. minūtē, kad ķīniešu aizsardzību ar negaidītu tālsitienu kreisajā apakšējā stūrī pārsteidza Aurora Galli (2:0).

Itālijas sieviešu izlase, iekļūstot ceturtdaļfinālā, atkārtojusi savu labāko rezultātu, ko itālietes sasniedza vēsturiski pirmajā pasaules kausa izcīņā sievietēm, kas 1991. gadā notika Ķīnā.

Astotdaļfināls

LaiksKomandasRez.
22.06. 18:30Vācija - Nigērija3:0
22.06. 22:00Norvēģija - Austrālija1:1 (4:1 PS)
23.06. 18:30Anglija - Kamerūna3:0
23.06. 22:00Francija - Brazīlija2:1 P
24.06. 19:00Spānija - ASV1:2
24.06. 22:00Zviedrija - Kanāda1:0
25.06. 19:00Itālija - Ķīna2:0
25.06. 22:00Nīderlande - Japāna2:1

Ceturtdaļfināls

Spēle
Norvēģija - Anglija
Francija - ASV
Itālija - Nīderlande
Vācija - Zviedrija

     [+] [-]

, 2019-06-26 00:30, pirms 5 gadiem
Forši, ka pusfinālā būs 1 izlase, kura tur iepriekš nebūs spēlējusi.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-26 00:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Forši, ka pusfinālā būs 1 izlase, kura tur iepriekš nebūs spēlējusi.
Šitais bija 1/8fināls, tā ka par pusfinālu holandietēm vēl vajadzēs pacīnīties. Bet vispār žēl japānietes, jo spēles ziņā viņas bija labākas. Tā pendele arī bija drusku apšaubāma, jo bumba šķiet drīzāk trāpīja pa plecu pie tam arī roka bija uz leju gar ķermeni. Tiesnese ilgi runājās ar videotiesnešiem, bet tā arī neaizgāja skatīties atkārtojumu. Vispār gribētos kādus skaidrojumus no mūsu tiesnešiem. Vēl nesen tika nodalīta "spēle ar roku" no tāda jēdziena kā "trāpīja pa roku". Šobrīd var redzēt tendenci, ka tiesneši lielajos turnīros pēc visiem "trāpījumiem" nozīmē 11 metrus. Nezinu vai tas ir pareizi? Man liekas, ka iepriekšējā koncepcija bija pareizāka. Tad sanāk, ka kaut kāds rikošets, kaut kāds nejaušs trāpījums pa statisku roku var izšķirt spēles iznākumu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 01:01, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Šitais bija 1/8fināls, tā ka par pusfinālu holandietēm vēl vajadzēs pacīnīties. Bet vispār žēl japānietes, jo spēles ziņā viņas bija labākas. Tā pendele arī bija drusku apšaubāma, jo bumba šķiet drīzāk trāpīja pa plecu pie tam arī roka bija uz leju gar ķermeni. Tiesnese ilgi runājās ar videotiesnešiem, bet tā arī neaizgāja skatīties atkārtojumu. Vispār gribētos kādus skaidrojumus no mūsu tiesnešiem. Vēl nesen tika nodalīta "spēle ar roku" no tāda jēdziena kā "trāpīja pa roku". Šobrīd var redzēt tendenci, ka tiesneši lielajos turnīros pēc visiem "trāpījumiem" nozīmē 11 metrus. Nezinu vai tas ir pareizi? Man liekas, ka iepriekšējā koncepcija bija pareizāka. Tad sanāk, ka kaut kāds rikošets, kaut kāds nejaušs trāpījums pa statisku roku var izšķirt spēles iznākumu.
Kamoon vecīt, tur bija vistīrākā spēle ar roku. Nīderlandietes malaces, cauri visām kvalifikācijas kārtām jau tik tālu tikušas.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-26 01:54, pirms 5 gadiem
andzadzo2008 rakstīja: Kamoon vecīt, tur bija vistīrākā spēle ar roku. Nīderlandietes malaces, cauri visām kvalifikācijas kārtām jau tik tālu tikušas.
Atradu vēlreiz to epizodi. Nu bumba trāpīja pa roku zem pleca, pie tam roka bija statiska. Jautājums jau ir par to, ka tieši trāpīja, nevis spēlēja ar roku. Pie tam roka bija gar ķermeni uz leju cik nu tas tajā situācijā bija iespējams. Spēcīgi sitot no pusmetra attāluma, kur aizsardzei bija roku likt. Pat izskatās, ka aizsardze centās no tās bumbas izvairīties, lai netrāpītu pa roku, bet tur vienkārši nebija fiziski iespējams to roku aizvākt. Tāda neveiksmīga epizode. Es jau ne par to, ka tas ir pareizi vai ne. Tā jau ir interpretācijas lieta. Es tikai par to, ka par šitādām epizodēm vēl kādu laiku atpakaļ tika īpaši uzsvērts, ka tās tiesnešiem nav jāsvilpj. Pat Čempionu līgas izšķirošās fāzēs bija n-tās epizodes, kur tādas situācijas netika svilptas, pat atceros tādas, ka bumba trāpīja pa roku, kas ir daudz tālāk no ķermeņa kā šajā epizodē, bet tiesnesis tajās epizodēs nereaģēja.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-26 07:06, pirms 5 gadiem
man šķiet, daudz būtiskāk ir, kādā situācijā bumba trāpa pa roku/ir spēle ar roku. Ja tas notiek sitiena vai pēdējās piespēles brīdī, kad 90% būs vārtu guvums, tad jādod pendele. Ja priekšā tāpat uzbrukums būtu iestrēdzis aizsardzībā un nav acīmredzami tīša spēle ar roku, pendelei nebūtu jābūt. Šajā gadījumā tā ir sitiena atsargāšana un izskatās pareizs lēmums par pendeles piešķiršanu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 10:41, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Šitais bija 1/8fināls, tā ka par pusfinālu holandietēm vēl vajadzēs pacīnīties.
Viņš nerunā tikai par holandietēm. Arī itālietes nekad nav bijušas 1/2 finālā. Ņemot vērā, ka abas tiksies savā starpā, tad pilnīgi noteikti pusfinālā spēlēs viena izlase, kas tur nekad nav spēlējusi. Neatkarīgi no tā, kura uzvarēs.

     [+] [-]

, 2019-06-26 11:09, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Viņš nerunā tikai par holandietēm. Arī itālietes nekad nav bijušas 1/2 finālā. Ņemot vērā, ka abas tiksies savā starpā, tad pilnīgi noteikti pusfinālā spēlēs viena izlase, kas tur nekad nav spēlējusi. Neatkarīgi no tā, kura uzvarēs.
Tieši to arī biju domājis.

     [+] [-]

, 2019-06-26 13:07, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Viņš nerunā tikai par holandietēm. Arī itālietes nekad nav bijušas 1/2 finālā. Ņemot vērā, ka abas tiksies savā starpā, tad pilnīgi noteikti pusfinālā spēlēs viena izlase, kas tur nekad nav spēlējusi. Neatkarīgi no tā, kura uzvarēs.
Tur mana vaina. Biju diezgan sašutis par spēles iznākumu, šim apstāklim pat nepievērsu uzmanību. Japāna 2. puslaikā bija ievērojami labāka par holandietēm, vienkārši kaut kur neveicās. Tā epizode ar pendeli bija nejauša apstākļu sakritība, kur arvien uzskatu, ka spēles ar roku tur nebija. Varbūt tas arī bija pēc likuma burta, bet tas noteikti nebija pēc futbola gara. Tiesnešiem ir ne tikai jālasa spēle, bet arī jāinterpretē. Šādā veidā spēle jau faktiski 2. puslaika kompensācijas laikā tika salauzta. Manuprāt, te bija jāļauj spēlei turpināties. Lai holandietēm veicas tālāk, tomēr šo iznākumu neuzskatu par taisnīgu. Bet tāds ir sports.