Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kirasao pēdējās sekundēs izrauj vietu Zelta kausa 1/4 finālā, Hondurasa iesit četrus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kirasao pēdējās sekundēs izrauj vietu Zelta kausa 1/4 finālā, Hondurasa iesit četrus
Kirasao izlases futbolistu prieki pēc izlīdzinājuma vārtiem. Foto: AFP/Scanpix

CONCACAF Zelta kausa izcīņas C apakšgrupas pēdējā spēļu kārtā vietu ceturtdaļfinālā dramatiski izrāva Kirasao, kam pietika ar neizšķirtu 1:1 ar Jamaiku. Savukārt Hondurasas izlase palika pēdējā vietā grupā pat par spīti tam, ka tai no visām četrām komandām bija labākā gūto un zaudēto vārtu attiecība (6:4).

Hondurasieši jau pirms pēdējās kārtas bija zaudējuši jebkādas izredzes tikt uz ceturtdaļfinālu. Vēl 59. minūtē mačā ar Salvadoru rezultāts bija 0:0, tomēr tad nedaudz vairāk nekā pusstundas laikā Hondurasa salvadoriešu vārtos spēja sabērt četrus vārtus, principiālajā un vēsturiskajā Centrālamerikas derbijā izcīnot triumfālu uzvaru ar 4:0, kā arī sagandējot jebkādas kaimiņvalsts Salvadoras cerības turpināt šo turnīru.

Uzvaras vārtus hondurasiešu labā ar filigrānu tālsitienu guva Horhe Alvaress. Turpinājumā hondurasieši pilnībā sarāva gabalos Salvadoras aizsardzību, gūstot vārtus no ļoti tuvs distances. Par šādu iznākumu varēja līksmot arī Kirasao izlases futbolisti un līdzjutēji, kuri pāris stundas iepriekš turpat Losandželosā bija izrāvuši neizšķirtu pret Jamaiku.

Jamaikieši šo maču iesāka ļoti aktīvi, pirmajās 15 minūtēs izveidojot vairākus lieliskus vārtu gūšanas momentus. 13. minūtē Šamārs Nikolsons trāpīja pa vārtu stabu, kamēr viņa komandas biedrs no izcilas pozīcijas trāpīja tieši pa nokritušo Kirasao izlases vārtsargu. Pēc minūtes gan veiksme uzspīdēja jamaikiešiem, Nikolsonam pielabojot spēcīgu Andrē Lūisa sitienu.

Spēles turpinājumā Jamaikas futbolisti, īpaši Nikolsons, izšķērdēja vairākas izdevības dubultot savu pārsvaru. Jamaikieši kompensācijas laika trešajā minūtē par izšķērdību samaksāja ar ielaistajiem vārtiem - tālšāviens labajā devītniekā padevās Jurienam Gāri.

Kirasao pēc 2010. gadā notikušās atdalīšanās no Nīderlandes Antiļām Zelta kausa izcīņā vēl nebija sasniegusi ceturtdaļfināla fāzi.

CONCACAF Zelta kausa izcīņa, C apakšgrupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Jamaika – Kirasao1:1 (1:0)Nikolsons 14` - Gāri 90`+3
Hondurasa – Salvadora4:0 (0:0)Alvaress 59` Kastijo 66` Akosta 75` Izagirre 90`

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Jamaika31204:39
2.Kirasao31112:24
3.Salvadora31111:44
4.Hondurasa31026:43