Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Futbola pasaule piemin Maradonu, Argentīnā izsludina trīs dienu sēras

Futbola pasaule piemin Maradonu, Argentīnā izsludina trīs dienu sēras
Djēgo Maradona ar Pasaules kausu 1986.gadā. Foto: EPA/Scanpix

Šodien mūžībā aizgājis leģendārais futbolists Djēgo Maradona, un piemiņas vārdus viņam veltījuši šīs sporta spēles dižākie pārstāvji, atvadoties no harizmātiskā un neatkārtojamā futbola simbola.

Djēgo Maradona gan savas futbolista karjeras laikā, gan pēc tās bija Personība ar lielo burtu. Savā pēdējā intervijā "France Football" izdevumam, kas oktobra beigās apsveica viņu 60 gadu jubilejā, Maradonam tika vaicāts, kāda būtu ideāla dāvana viņa dzimšanas dienā. "Es sapņoju, ka varētu iesist vēl vienus vārtus pret Angliju, šoreiz ar labo roku," smējās Maradona.

Šodien Argentīnā smiekli nenāk daudziem. Valsts prezidents Alfredo Fernandess par godu vienam no saviem slavenākajiem tautiešiem izsludinājis trīs dienu ilgas sēras visā Argentīnā. "Tu mūs pacēli pasaules virsotnē. Tu mūs padarīji neiedomājami priecīgus. Tu biji vislieliskākais," Argentīnas prezidents pavēstīja pēc Maradonas aiziešanas mūžībā.

Godu diženajam argentīnietim šovakar un rītdien izrādīs arī UEFA, Čempionu līgas spēles sākot ar klusuma brīdi. "Esmu ļoti noskumis, izdzirdot par Djēgo Maradonas nāvi," organizācijas paziņojumā citēts UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. "Viņš bija viens no futbola izcilākajiem spēlētājiem un spožākajām ikonām. Viņš sasniedza diženumu kā brīnišķīgs spēlētājs ar savu neatkārtojamu harismu."

Maradonu īsā paziņojumā pieminēja arī Brazīlijas futbola leģenda Pele: "Esmu zaudējis dārgu draugu, un pasaule zaudējusi leģendu. Ir tik daudz sakāmā, taču šobrīd lai Dievs dod spēku viņa ģimenei. Ceru, ka vienu dienu spēlēsim kopā debesīs."

"Pārliecinoši labākais futbolists manā paaudzē un, iespējams, visu laiku dižākais," raksta Gerijs Linekers. "Ceru, ka pēc svētītas, taču reizē arī rūpju pilnas dzīves viņš beidzot atradīs mieru Dieva rokās."

"Šodien es saku ardievu savam draugam, kamēr pasaule atvadās no leģendas," savos sociālajos tīklos raksta Krištianu Ronaldu. "Viens no visu laiku labākajiem. Neatkārtojams futbola burvis. Viņš aiziet pārāk drīz, taču atstāj neizmērojamu mantojumu un tukšumu, kas nekad netiks aizpildīts. Dusi mierā! Tu nekad netiksi aizmirsts!"

Savukārt bieži ar Maradonu salīdzinātais Argentīnas futbolists Lionels Mesi savos sociālajos tīklos veica šādu ierakstu: "Ļoti skumja dienai visai Argentīnai un futbolam. Viņš aiziet, taču reizē arī neaiziet, jo Djēgo ir mūžīgs. Es paturu visus skaistos brīžus, ko piedzīvojām kopā, un vēlos izmantot iespēju nodot līdzjūtību visiem viņa draugiem un ģimenei."


Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.