Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Futbols ir un paliek šovs"

Andrejs Siliņš

Starkovs: "Futbols ir un paliek šovs"
Aleksandrs Starkovs "Sporta studijā"
Foto: LTV Sports

Otrdien LTV7 "Sporta studijā" ciemojās Latvijas izlases un nu jau arī futbola kluba Rīgas "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, kurš runāja gan par Latvijas izlasi, gan situāciju futbolā kopumā.

Raidījuma sākumā Starkovs tika lūgts novērtēt pašlaik Latvijas izlases sasniegto pozīciju FIFA pasaules reitingā, jo 45.vieta ir mūsu rekords. ”Tas, protams, ir tikai cipars, skaitlis tabulā, bet es atceros to laiku pirms divarpus gadiem, kas mēs bijām 111.vietā, un tas nebija nekāds augstais rādītājs. Šajā laikā ir daudz paveikts.”

Par Grieķijas un Latvijas spēles tiesnesi Tomu Orebrū A.Starkovs izteicās, ka viņš noteikti esot pieredzējis arbitrs, bet viņu ar tiem labākajiem vārdiem neatceras arī ”Chelsea” līdzjutēji. ”Tiesnesis mums deva morālu traumu, bet komanda tomēr pati arī zaudēja. Tagad Grieķija divu spēļu summā pārspēja Ukrainu un tas pierāda, ar cik spēcīgu komandu mēs toreiz spēlējām.”

Pats Starkovs spēļu laikā parasti cenšoties saglabāt mieru un dažkārt arī tieši tas esot vajadzīgs, to parāda pieredze. ”Dažreiz gan atkal jābūt uzvilktam un jāpalīdz spēlētājiem, jo kopumā jau treneris un futbolisti ir viena komanda. Ja spēlētāji ir saspringti, tad ar emocijām var viņus atraisīt, tās ir trenera darba nianses.” Dažkārt varbūt žurnālistiem un skatītājiem šķietot, ka treneris esot tāds dīvains, bet visam ir savs izskaidrojums. Vienreiz dzīvē gan arī pats Starkovs esot noraidīts, bet kādreiz jau tā notiekot. ”Es nekad nelamāju savus futbolistus, ja tie saņem brīdinājumu cīņā, kā tas nesen bija Astafjevam pret Šveici. Pēcāk Astafjevs parādīja tādu atdevi, ka Latvijai izdevās mainīt spēles gaitu un pašam Astafjevam vēl iesist vārtus. Tās ir emocijas.” Starkovs retoriski jautāja – kāpēc tad mēs mīlam tādus sporta veidus , kā basketbolu, futbolu un hokeju? Tāpēc, ka ir cīņa, ir emocijas. ”Protams, vienmēr jau gribas, lai tiesnešu lēmumi būtu tikai mūsu labā, bet grieķiem jau visupirms zaudēja komanda. Ir jau arī labas lietas, man vēl tagad atmiņā lieliskais Māra Verpakovska vārtu guvums.”

Raidījumā tika aplūkots arī Latvijas virslīgas čempionāts un analizētas dažādas problēmas. Galvenā no tām – kā futbolu padarīt populārāku, kā piesaistīt skatītājus, kaut arī labāko komandu spēļu līmenis nemaz nav tik slikts. ”Ir par ko padomāt federācijai un arī klubiem, tas ir kopējs uzdevums, arī presei. Masu medijiem ir ļoti liela loma, jo jāziņo ne tikai par slikto.” Starkovam nebija zināma pareizā recepte, cik tad komandām ideāli jābūt virslīgā, tikpat labi varot būt desmit vai astoņas.

”Galvenais, lai čempionātu laikā celtos spēlētāju spēles līmenis, lai būtu papildinājums izlasei. Pilnīgi vienādi stipras nav arī komandas Itālijā vai Spānijā, tur arī gadās rezultāti 7 pret 0 vai tamlīdzīgi. Līderi jau tagad Latvijā rāda gana labu futbolu, finansu krīze vairāk ietekmē viduvējos un vājos klubus.”

Kāda stila futbols vispār ir jāspēlē mūsu izlasei, lai konkurētu ar spēcīgākajām izlasēm? ”Mēs nedrīkstam neizmantot savus trumpjus – ātru un tehnisku spēli un mans uzdevums ir radīt tādu komandu, kas to spēj. Aizvadītie divi gadi parāda, ka esam uz pareizā ceļa.”

Skatītāji vēlējās zināt, kāpēc tieši Starkovs bija spiests aiziet no Maskavas „Spartak” galvenā trenera amata, vai pamatā tam kāds konflikts? Treneris to nenoliedza, jo futbolā pat smejoties, ka trenerim, stājoties darbā, vienlaicīgi jāraksta iesniegums un atlūgums (bez datuma).”Bija jau kaut kāda konfliktsituācija, to es jutu. Ar tiem spēlētajiem es arī visas savas ieceres nevarēju īstenot, bet kluba prezidents jau man ļāva strādāt. Uzskatu, ka izdarīju visu pareizi, jo darbam ir jāsniedz gandarījums. Es nepiekāpos spēlētājiem, Aleiņičevs jau pats ātrāk cieta, viņu izmeta no komandas pirms manis. Es vienmēr cenšos radīt tādu situāciju, lai mēs visi būtu vienoti- futbolisti un treneri, jo kopā mēs uzvaram un kopā zaudējam. Mūsu izlasē tagad atkal ir radīta laba atmosfēra, visi grib atgriezties izlasē.”

Daudzi jautāja, kāpēc virslīgas rezultatīvākais futbolists Kristaps Grebis tik maz spēlē izlasē. Starkovs norādīja, ka negrib tik daudz fokusēties uz vienu cilvēku, jo Grebis ir tieši tāds pats, kā visi pārējie 20- 25 kandidāti. ”Man princips ir viens - spēlē spēcīgākais. Ja Kristaps kādā spēlē nepiedalās, tad viņš tobrīd ir vājāks par kādu citu. Hondurasā es viņam devu to iespēju un Grebis labi nospēlēja.” Starkovs noraidīja apgalvojumu, ka viņam ir savi mīluļi, viņš vienmēr vadoties tikai pēc sportiskā principa. Ja divi futbolisti ir faktiski vienādā līmenī, tad viņš izvēloties tādu, kas ir vairāk komandas spēlētājs, nevis egoists. ”Pats pirmais rādītājs tomēr ir profesionālās īpašības.”

Runājot par Hondurasu, visi bijuši ļoti patīkami pārsteigti par turienes futbola augsto līmeni. Ļoti tehniski un ātri futbolisti. Latvijas izlase uz šīs spēcīgās komandas fona viņu laukumā nav izskatījusies slikti, parādījusi raksturu. Kā treneris reaģējis uz Dzintara Zirņa noraidījumu? ”Tobrīd biju daudz mierīgāks nekā Zirnis, viņš kaut kā pazaudēja kontroli pār sevi, visa tā atmosfēra, skatītāji. Es biju blakus un pirmais Zirni nomierināju.”

Starkovs vēl apliecināja, ka ar ļoti labu uzbrucēju un vārtsargu veiksmes gadījumā var pacīnīties par ceļazīmi uz Eiropas vai pasaules finālturnīriem. Savulaik tieši tā bijis Eiropas atlasē. ”Esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka šobrīd labākais vārtsargs ir Andris Vaņins, kaut kļūdas gadās arī viņam. Vaņins daudz glābj un noteikti ir tuvu Koļinko labākajai formai pirms gadiem.”

Raidījumā tika analizēta arī Šveices panākumu atslēga – izlase atkal iekļūst pasaules kausa finālturnīrā, ļoti labi spēlē viņu jaunatnes izlases. Tas esot likumsakarīgi – bagāta valsts un ļoti liels valsts atbalsts, radīta ideāla futbola sistēma, turklāt Šveicē asimilējušies dažādu nāciju futbolisti. Vēl gan kāda ne mazsvarīga piebilde – FIFA un UEFA štābi atrodas Šveicē... ”Mums viss vairāk balstās uz mecenātismu, būtu vajadzīgs lielāks atbalsts no valsts. Panākumi ir saistīti ar ieguldītajiem līdzekļiem, sporta skolām, treneriem.”

Starkovs atzinīgi izteicās par talantīgākajiem mūsu jaunajiem futbolistiem. Pagaidām gan viņiem esot savs spēļu un treniņu grafiks jaunatnes izlasēs, tāpēc ne vienmēr ir tās izdevības pamēģināt lielajā izlasē. Par savu atgriešanos „Skonto” Starkovs sacīja, ka te tomēr viņš izaudzis kā treneris un klubā ir ļoti sakārtota jaunatnes sistēma, tas arī viņu piesaistot.

Treneris vēl nedaudz analizēja nesen aizvadītās play- off spēles Eiropā par tikšanu uz pasaules čempionātu. Viņaprāt, īri jau cieta pat divreiz. Pirmkārt, komandas pirms play –off it kā tika sadalītas pēc reitinga, lai gan nekas tāds iepriekš neesot bijis paredzēts. Vēl trakāk īriem gāja Parīzē, kad tiesnesis ieskaitīja laukuma saimniekiem vārtu guvumu pēc acīmredzamas Tjerī Anrī spēles ar roku. ”Daudzi jau runā par video ieviešanu, par jauninājumiem tiesāšanā. Tomēr jāatceras, ka futbols ir šovs. Arī kļūdas pie tā pieder, kaut šī bija pārāk rupja. Optimālu sistēmu jau nevar radīt, Eiropas līgā jau piedāvāja sešus tiesnešus spēlē un tāpat bija kļūdas.” Futbolistiem un treneriem gan ir ļoti svarīgi, lai ikviens mačs beigtos taisnīgi, lai to neizšķirtu rupjas tiesnešu kļūdas. Gan jau pēc bēdīgi slavenā Francijas – Īrijas mača būšot kāds izmaiņas.

Nobeigumā vēl Starkovam tika vaicāts, kuru futbolistu viņš šogad uzskata par labāko valstī? ”Ja skatāmies Latvijas virslīgu, tad tas noteikti ir Kristaps Grebis. Spilgta personība, labs uzbrucējs, daudz iesitis. Nevar jau tā salīdzināt, kur grūtāk iesist daudz vārtu – kaut kur pasaulē vai tepat, citur jau arī vienus vārtus par diviem neskaitīsi.”

Treneris arī atbildēja par Astafjevu – vai viņu aicinās atpakaļ uz „Skonto” un vai izlasē var sasniegt arī 200 spēļu robežu? ”Astafjevs par labu futbolisti izauga tieši „Skonto” un es viņu vēlētos redzēt komandā jebkurā ampluā. Viņš nekad nav pielicis kāju priekšā jaunajiem, Astafjevs pats ir bijis labāks. Viņa Eiropas spēļu rekords ir lielisks sasniegums, bet nu 200 spēles, nē, tas nu būtu par daudz. Tas nav pašmērķis, šis sasniegums jau ir unikāls, par to masu medijiem vajadzētu vēl vairāk ziņot.”

Starkovs atzinīgi novērtēja arī Aleksandru Cauņu, bet ieteica viņam nesteigties un vēl paspēlēt tepat. Lai viņam atbrauc pakaļ no kāda laba kluba, nevis viņš brauc pie visiem pēc kārtas atrādīties.

Informāciju sagatavoja
LTV Sports

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2009-11-25 09:36, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Saprotu, ka obligāta prasība, bet tā Rīmeņa murmināšana pa virsu tāā, ka vnk tirst gribējās

Kaut kad bez tās neprecīzā tulkojuma pa virsu būs iespēja noskatīties?
ne tikai obligāta, bet raidījumi nav paredzēti tikai padomju vecajiem ļaudīm, bet arī mūsdienu jaunatnei, kas lielākoties nesaprot krievu valodu.

     [+] [-]

, 2009-11-25 09:39, pirms 14 gadiem
man gan labak butu paticis ja rimenis butu stavejis klusu un lavis runat starkovam, vai ja duble starkova runato tad vareja uztaisit nevis tiesraidi, bet ierakstu un pardublet starkova teikto precizi. citadi tada mulasanas vien sanaca un neko nevareja saprast
Slēpts komentārs: krishy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: krishy
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 10:05, pirms 14 gadiem
tā jau tas paliek visos veidos... nauda valda pār pasauli... sacensības notiek nevis kad sportistiem ērtāk, bet kad tv un sponsoriem ērtāk, godīgas un drošas spēles, sacensības pamazām izzūd, jo vajadzīgs šovs un asinsstindinošas ainas utt... kuda mir kaķitsja...?

  -1 [+] [-]

, 2009-11-25 10:07, pirms 14 gadiem
"Ja divi futbolisti ir faktiski vienādā līmenī, tad viņš izvēloties tādu, kas ir vairāk komandas spēlētājs, nevis egoists."

tas izskaidro tomēr Latvijas izlases salīdzinošu labo aizsardzību, bet vājo uzbrukumu. uzbrucējiem tomēr ir nepieciešama tāda īpašība kā egoisms un vēlme tikai uzvarēt. tad arī rodas vārtu garša un cīņa par katru bumbu un cīņa līdz pēdējām.

Acīmredzot Karlsons ir vairāk komandas spēlētājs un tur arī tas mīnuss.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 10:09, pirms 14 gadiem
krishy rakstīja: Duriki ja valodas nemācās
Cik tu valodas zini?

  +3 [+] [-]

, 2009-11-25 10:21, pirms 14 gadiem
ko nozimee nemaacaas, es arii krievu valodu nezinu, jo nav bijusi vajadziiba ! dziive iegrozijaas taa, ka krievu valoda paslideja garaam, tikai tagad domaaju cik stulbi ir taa, kaa ir bet nu neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-11-25 10:26, pirms 14 gadiem
Starkovs jau vienreiz teica,ka var runāt latviski,bet tad viņš nevarēs izteikties līdz galam,un nevarēs pateikt daudzus specifiskos futbola vārdus,ko zin krievu valodā,a ja sāks runāt abās valodās,tad tāds kišmiš vien būs!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-25 10:30, pirms 14 gadiem
es arī ļoti vēlējos iemācīties krievu valodu, taču pamatskolā izdomāja, ka noderīgāka mums būtu vācu valoda, jo krievu valodu gan jau no filmām iemācīsimies... Rezultātā esmu viens no tās "jaunatnes", kas nemāk krievu valodu Pašam žēl

  -1 [+] [-]

, 2009-11-25 10:36, pirms 14 gadiem
Valodu zinashana ir cilvekam tikai +. Ja godigi, tad mani izbrina, ka Latvija cilveki nezin krievu valodu, nemot vera cik daudz seit ir krievu. Bez tam ir loti daudz gramatu, kas nav diemzel pieejamas latviesu valoda, nemaz nerunajot par daudziem krievu raidijumiem, kas ir galvas tiesu paraki par latviesu un PSRS laika filmu "zelta klasiku". Tik tiesam, ja nevar precizi iztulkot, tad varbut Rimenim nevajag mocities?

  +6 [+] [-]

, 2009-11-25 10:36, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Tev ir diezgan dīvaina izpratne par cilvēkiem, kuri zin krievu valodu. Īsti sevi negribētu skaitīt pie padomju produkta, tomēr krievu valodu zinu ļoti labi, jo skaidri apzinos, ka bez tās Latvijā nekur tālu netikt. Ja mūsdienu jaunatne to nesaprot, tad jau nv brīnums, ka visi pēc skolas beigšanas aizbrauc sēņot
manā skolā bijušajā bija 400 skolēnu un labi ja 3 zināja krievu valodu , un tie paši no manas klases , kas bija 12 klase , vnk krievu valoda nav bijusi nepieciešama , filmas mēs skatamies angļu valoda, viss pie pc ir angļu valodā vai latviešu valodā , kam mums zināt krievu valodu?
Janu vienīgi kad pienāks ušakova laiki , bet tad vnk jātinās būs prom
Un lielākā daļa vispār izvēlējās vācu valodu , tāka beidz muldēt , kad tie , kas nezin krievu valodu brauc sēņot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-11-25 10:45, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Latvijas uzņēmējdarbības vidē bez krievu valodas Tu nekur netiksi. Neesmu dzirdējis, ka kaut viena saruna būtu bijusi vācu valodā
Katram jau ir brīva izvēle, ko zināt un ko nē, bet uzskatu, ka Latvijā krievu valoda ir jāzin. Katrs jau var palikt pie sava, protams
Tici man, ir gana daudz latviešu uzņēmumu, lai varētu iztikt. Bez tam ir tāds sīkums, kāvalsts valodas likums, un ja tu strādā darbā un tavi kolēģi nezin latviešu valodu, tu vari sūdzēties, un tiem kolēģiem tiks uzlikts sods. ja kas. ne jau visi ir uzņēmēji

  -2 [+] [-]

, 2009-11-25 12:03, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Latvijas uzņēmējdarbības vidē bez krievu valodas Tu nekur netiksi. Neesmu dzirdējis, ka kaut viena saruna būtu bijusi vācu valodā
Katram jau ir brīva izvēle, ko zināt un ko nē, bet uzskatu, ka Latvijā krievu valoda ir jāzin. Katrs jau var palikt pie sava, protams
Tieši tā! Vismaz viens cilvēks te ir gana pieaudzis.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-25 12:38, pirms 14 gadiem
bembists rakstīja: Cik tu valodas zini?
trīs valodās varu brīvi sarunāties, ja tev tā interesē.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-25 13:07, pirms 14 gadiem
Ulrihs rakstīja: Valodu zinashana ir cilvekam tikai +. Ja godigi, tad mani izbrina, ka Latvija cilveki nezin krievu valodu, nemot vera cik daudz seit ir krievu.
Pa visu Valmieru ir loti maz krievu, visi runa latviski. ka lai iemacas? Mana skola prioritate bija anglu un vacu valodas, talak jau krievu, francu, somu, norvegu... Ka tad lai iemacas, ja dzive nekad nav bijusi vajadziba pec krievu valodas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-25 13:39, pirms 14 gadiem
Diskusija nevis par futbolu,bet par valodu kaut gan jebkurā Eiropas valstī šāda diskusija būtu lieka ,jo Starkovam būtu jārunā valsts valodā[Igaunijā tāda problēma pat nav iedomājama].

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 14:24, pirms 14 gadiem
coffijs rakstīja: Diskusija nevis par futbolu,bet par valodu kaut gan jebkurā Eiropas valstī šāda diskusija būtu lieka ,jo Starkovam būtu jārunā valsts valodā[Igaunijā tāda problēma pat nav iedomājama].
Gribetos redzet ka Stuart Baxter runa somiski vai Berti Fogts vale Azerbadžanju mele...Vai tev liekas ka José Júlio Martins Couceiro runa lietuviski???

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 14:36, pirms 14 gadiem
krishy rakstīja: Duriki ja valodas nemācās
Tu to par Starkovu vai kā? Es arī nemāku krievu valodu. Skolā mācījos vācu, angļu, franču. Zinu 5 valodas, bet starp tām nav krievu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-25 16:19, pirms 14 gadiem
Klau, cienītie diskusijas dalībnieki - runa, saso..īts, ir par attieksmi! Moriarti teiktais šajā ziņā ir idiotisma kalngals - Bertijs Fogts nav no Azerbaidžānas, kamēr Starkovs Latvijā ir nodzīvojis visu savu mūžu!!! Latvija ir latviska valsts, bet te daži ......... pārmet un brīnās, ka kāds cits nezina krievu valodu vai ka bez tās nekur netikt. Smieklīgi!!! Nožēlojami!!! Jums ir kaut mazākais lepnums????? Iedomājaties situāciju, ka, piemēram, Francijā izlases arābu vai afrikāņu izcelsmes spēlētāji neprot franču valodu... Vai ka treneris, ja tas nebūtu Domeneks, bet, piemēram, cits Francijas arābu izcelsmes iedzīvotājs, sava mūža laikā franciski tā arī nebūtu iemācījies...Izsmiekls!!!
Runājot par Starkova nespēju izteikties latviski - minēšu vienu piuemēru, un tas ir Air Baltic prezidents Bertolts Fliks, kurš Latvijā pirmoreiz ieradās 1994. gadā, bet jau ļoti labi runā latviski. Bet te ir cilvēki, kuri ir nodzīvojuši visu mūžu un tā arī nav iemācījušies. Un, neskatoties uz to, rodas gudrinieki, kuri tā vietā, lai iestātos par to, ka LATVIJAS īedzīvotājs, LATVIJAS izlases futbola treneris, nerunā LATVISKI, vēl pārmet, ka dažiu diskusijas dalībnieki nemāk krieviski un nekur tālu netikšot... Cienītie, kādi ir Jūsu dzīves atskaites punkti, Jūs vēl padlatvijas laikos dzīvojat?

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 16:27, pirms 14 gadiem
Ko tie latvieši var līst krievam d...? Izrādās, ka visiem latviešiem jāprot krievu valoda. Nožēlojami. Es gan ļoti labi protu, bet saviem bērniem mācīšu angļu un vācu valodu. Lai gan Starkovu ļoti cienu, pilnībā piekrītu coffijam.

     [+] [-]

, 2009-11-25 16:35, pirms 14 gadiem
vetal7 rakstīja: kas taa pa stulbu skolu
Skola nav stulba , ja gandrīz visi izvēlas vācu valodu nevis krievu , vnk mēs visi nedzīvojam rīga kur krievu tikpat daudz kā latviešu , ir arī pilsētas latvijā kur krievu ir ļoti maz , un tādēl daudz neuzskata par nepieciešamu mācīties krievu valodu , galu galā , latviešu valoda ir valsts valoda un angļu valoda ir starptautiskā valoda , ja krievi nemāk runāt latviski , lai runā angliski , kāpēc mums jāpiekāpjas , lai viņi arī vienreiz beidz urloties un iemācās kādu valodu.

     [+] [-]

, 2009-11-25 17:13, pirms 14 gadiem
Cien.futbola draugi, par ko te iet runa? Par futbolu vai par valodu? Katrs var palikt pie savas domas. Futbols ir tas, kas apvieno neatkarīgi no valodu zināšanām. Man piem. ne stiipri interesē vai Vadims Vasiļevskis runa krieviski (latviski), tas pats par Niživiju vai Znaroku. Jā viņi aistāv mūsu valsts godu, viņus jāatbalstā, bet valodu viņi tik un tā iemācīsies, jo pašiem būs kauns pret saviem līdzjutējiem.

     [+] [-]

, 2009-11-25 17:23, pirms 14 gadiem
Anet:
Labprāt Tev piekristu, taču kaut kā neticas, ka, ja šie cilvēki valodu nav iemācījušies 18 gados pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, tad viņi to tagad izdarīs. Vai tad šajos 18 gados kauns pret līdzjutējiem nav eksistējis, bet ir tagad pēkšņi parādījies 2009. gada novembrī? Tev tiešām šķiet, ka Znaroks tagad mācās vai drīzumā mācīsies latviešu valodu?
Un Tu jautāji par ko iet (tas, starp citu, ir rusicisms, runa ir, nevis iet) runa, ka sports ir sports un politika ir politika? Tā, manuprāt, ir lielākā problēma, ka latviešu valodas prasme vienmēr tiek reducēta kā politiska prasība - t.i., nejauksim sportu ar politiku, biznesu ar politiku, sociālo jomu ar politiku... Tikai, šādi rīkojoties, mēs iegūstam to, ko iegūstam - ar prožektoru apgaismotu Puškina pieminekli Kornvalda parkā, domē pie varas koalīciju, kura pirmkārt skatās uz Maskavu, un hokkeja klubu, ko sponsorē Krievijas gāze un kas izbraukuma spēles aizvada formās ar uzrakstiem krievu valodā. Tur jau ir tā nelaime, ka katrs no šādiem notikumiem atsevišķi it kā ir sīkums, taču pamēģini tos saskaitīt kopā, un būs redzams, ka tā lieta nav tik vienkārša. Prasība pēc latviešu valodas lietošanas nav "politika" marginālā, negatīvā nozīmē - tas ir latviešu identitātes pamatnosacījums. Bez latviešu valodas mūsu valsts ir vienkārši anonīma teritorija Austrumeiropā.
Arī arguments, ka personas, kuras, dzīvojot šeit visu mūzu vai lielu tā daļu un pārstāv mūsu izlases, būtu jāatbalsta, neiztur kritiku - jo tikpat labi mēs elementāri varam naturalizēt spēlētājus no Ķīnas, Kamerūnas vai Mali. Ar ko viņi būs sliktāki? Manuprāt, ne ar ko - nerunā latviešu valodā, bet dzīvo šeit un spēlē.

     [+] [-]

, 2009-11-25 18:28, pirms 14 gadiem
Man ljoti zheel, ka kaads te kaut ko sliktu var pateikt par A.Starkovu, treneri, kura vadiiba Latvija iekljuva EURO 2004. Treneri, kura vadiiba tika nospeelets ar pasaules (3. vai 5 vai kada vinja togad bija pasaule) liideri 0-0.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-25 20:09, pirms 14 gadiem
Es ne brīdi nesaku neko sliktu par Starkovu kā treneri. Es spriežu par Starkova kunga kā latvijas iedzīvotāja un pilsoņa kvalitātēm. Man ļoti žēl, ka Tu to nepamani.
1 2 37 komentāri