Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U20 Pasaules kausā sievietēm vēsturiska uzvara Japānai

U20 Pasaules kausā sievietēm vēsturiska uzvara Japānai
Japānas U20 izlase pēc triumfa Pasaules kausā
Foto: Xinhua / Scanpix

Devītajā FIFA Pasaules U20 kausa izcīņā, kas norisinājās Francijā, pirmo čempiontitulu vēsturē piektdienas vakarā izcīnīja Japānas futbolistes, kas finālspēlē ar rezultātu 3:1 apspēlēja Spānijas vienaudzes.

Japānietes turnīru sāka C grupā, kur ar 1:0 pieveica ASV, ar 0:1 zaudēja Spānijai un ar 6:0 sagrāva Urugvaju, ierindojoties otrajā vietā aiz Spānijas. Spānija punktus grupā zaudēja tikai pret ASV, ar ko cīnījās neizšķirti (2:2). Ceturtdaļfinālā japānietes ar 3:1 pieveica Vāciju, kamēr spānietēm ar 2:1 izdevās uzveikt Nigēriju. Pusfinālā Japāna ar 2:0 apspēlēja Angliju, bet Spānija ar 1:0 uzveica Franciju.

Finālspēle "Stade de la Rabine" stadionā gandrīz piecarpus tūkstošu līdzjutēju priekšā norisinājās aizraujošā cīņā. Spānietes ievērojami vairāk kontrolēja bumbu, taču japānietes nekautrējās veikt sitienus pie katras mazākās izdevības - visa mača garumā Japānai desmit sitienu vārtu četrstūrī, kamēr spānietēm vien četri.

Agresīvais stils attaisnojās, japānietes pirmā puslaika izskaņā guva pirmos vārtus, bet līdz 65. minūtei bija panākušas jau 3:0. Vienus vārtus Spānija atguva, bet tas arī bija viss - Japāna svinēja uzvaru ar 3:1. Iepriekš Japāna divas reizes U20 Pasaules kausā bija izcīnījusi bronzas godalgas (2012, 2016), bet finālā spēlēja pirmo reizi vēsturē.

Cīņā par trešo vietu Anglija un mājiniece Francija cīnījās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā labāka bija Anglija (4::2), tiekot pie bronzas godalgām.

Francijai šis bija kā ģenerālmēģinājums nākamā gada Pasaules kausa rīkošanai sievietēm pieaugušo konkurencē. Tikmēr nākamais U20 čempionāts paredzēts 2020. gadā. Pagaidām interesi to rīkot izrādījusi Indija, bet pieteikties iespējams līdz nākamā gada janvāra vidum.

U20 PK ieguvējas

GadsČempionesFinālistesRezultāts
2018JapānaSpānija3:1
2016Ziemeļkoreja Francija3:1
2014VācijaNigērija1:0 P
2012ASVVācija1:0
2010VācijaNigērija2:0
2008ASVZiemeļkoreja2:1
2006ZiemeļkorejaĶīna5:0
2004VācijaĶīna2:0
2002ASVKanāda1:0 P

Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.