Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Francijas futbola leģendas Zidāna dēls Luka piekritis spēlēt Alžīrijas izlasē

Francijas futbola leģendas Zidāna dēls Luka piekritis spēlēt Alžīrijas izlasē
Luka Zidāns. Foto: AFP/Scanpix

Alžīrijas mediji vēsta, ka vietējās futbola izlases galvenais treneris Džamels Belmadi saņēmis piekrišanu no Lukas Zidāna, 21 gadu gadu vecā vārtsarga, par viņa spēlēšanu Alžīrijas izlasē.

Alžīriešu ģimenē dzimušais Zinedins Zidāns ieņem ļoti svarīgu vietu Francijas futbola vēsturē – viņš aizveda Franciju līdz Pasaules kausam 1998. gadā un Eiropas čempiones titulam 2000. gadā, pēc tam kļūstot par pasaules vērtīgāko futbolistu. Francijas izlasē viņš aizvadījis 108 spēlēs un guvis 31 vārtus.

Zinedina Zidāna dēls Luka arī ir profesionāls futbolists un pirms dažiem gadiem iespēlēts Francijas U17 izlasē, taču bija arī Francijas U20 izlases pieteikumā pārbaudes mačā. Viņam ir Francijas pilsonība, taču savas izcelsmes dēļ pastāvēja iespēja pārstāvēt arī Alžīrijas izlasi, ko Luka Zidāns arī izvēlējies.

Luka Zidāns ar Alžīrijas izlases galveno treneri Džamelu Belmadi ir ticies pirms koronavīrusa pandēmijas sākuma, un toreiz tika nolemts sākt dokumentu kārtošanu. Alžīrijas izlases vadība cer, ka Zidāns būs pieejams izlases spēlēm jau rudenī, kad plānotas PK atlases spēles. Savukārt ziemā iecerēts Āfrikas Nāciju kauss.

21 gadu vecais Luka Zidāns pārstāv sava tēva trenēto Madrides „Real”, kurā spēris savus pirmos soļus futbolā. Viņš aizvadījis tikai divas spēles „Real” galvenajā komandā un šosezon bija izīrēts citai Spānijas komandai „Racing Santander”, kas spēlē Spānijas otrajā līgā un sezonas pārtraukšanas brīdī atradās pēdējā vietā līgā. Luka Zidāns tās sastāvā bija devies vārtos 29 no 31 sezonas spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/r...


, 2020-04-25 13:17, pirms 4 gadiem
Šabala cerams uz Alžīriju nē. Bet gan atgriezīsies Latvijā.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.