Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dempsijam "hat-trick", ASV sagrauj Hondurasu Arenas atgriešanās spēlē

Andrejs Siliņš

Dempsijam "hat-trick", ASV sagrauj Hondurasu Arenas atgriešanās spēlē
Klints Dempsijs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pirmo oficiālo spēli pie ASV stūres pēc atgriešanās aizvadot galvenajam trenerim Brūsam Arenam, ASV futbola izlase naktī uz sestdienu Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē ar 6:0 sagrāva Hondurasu, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

Līdz šim CONCACAF piektajā kvalifikācijas turnīra kārta amerikāņi nebija izcīnījuši uzvaras, piekāpjoties Meksikai (1:2) un Kostarikai (0:4). Pēc pamatīgās sakāves Kostarikā no amata tika atbrīvots galvenais treneris Jirgens Klinsmans un viņa vietā pie izlases stūres pēc desmit gadu pārtraukuma atgriezās Brūss Arena.

Līdz šim Arenas vadībā bija aizvadītas divas pārbaudes spēles (0:0 pret Serbiju un 1:0 pret Jamaiku), bet šonakt notika pirmā oficiālā spēle jaunā galvenā trenera vadībā. Amerikāņi jau no paša spēles sākuma pārņēma kontroli un jau piektajā mača minūtē atklāja spēles rezultātu pēc Sebastiana Letgeta raidītās bumbas viesu vārtos. Maikls Bredlijs un Klints Dempsijs līdz puslaika pārtraukumam panāca jau 3:0, bet otrajā puslaikā mājinieki guva vēl tikpat vārtus, izcīnot pirmo uzvaru piektās kārtas turnīrā - 6:0.

Pieredzējušais Klints Dempsijs atgriezās ierindā pēc ilgāka pārtraukuma, jo pagājušā gada rudenī savulaik "Fulham" un "Tottenham Hotspur" spēlējušajam uzbrucējam tika konstatēta sirds aritmija. Tagad 34 gadus vecais spēlētājs ar veselības problēmām ticis galā un atgriezās izcili - gūstot trīs vārtus mačā. Kopumā valstsvienības karjerā Demspijs nu jau guvis 55 vārtus 131 aizvadītajā spēlē.

Panākums ļāva ASV pakāpties uz ceturto pozīciju sešu komandu konkurencē. Līdz trešajai vietai, kas turnīra noslēgumā garantēs automātisku dalību Pasaules kausa finālturnīrā, amerikāņus šķir viens punkts. Tajā atrodas Panama, kas šonakt ar 0:1 piekapās Trinidadai un Tobago. Trinidadieši arī izcīnīja savu pirmo panākumu turnīrā un min uz papēžiem amerikāņiem.

Vēl vienā mačā Meksika ar 2:0 mājās pārspēja Kostariku, pārņemot vadību tabulā.

PK kvalifikācija, CONCACAF 5. kārta

VKomandaSUNZVAP
1.Meksika32104:17
2.Kostarika32016:26
3.Panama31111:14
4.ASV31027:63
5.Trinidada un Tobago31022:53
6.Hondurasa31023:83