Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Izlase atgriežas "Skonto" stadionā, tiesa, gan tikai uz vienu spēli

Emils Ozerinskis

Izlase atgriežas "Skonto" stadionā, tiesa, gan tikai uz vienu spēli
Valērijs Šabala pēdējā izlases spēlē Skonto stadionā 2017. gadā. Foto: LFF

FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pirmo spēli 24. martā Latvijas futbola izlase aizvadīs "Skonto" stadionā pret Melnkalni, atgriežoties valstī labākajā futbolam piemērotajā stadionā pirmo reizi kopš 2017. gada.

Latvijas futbola izlases līdzjutēji nu jau vairākus gadus sūkstījušies par valstsvienības spēļu aizvadīšanu "Daugavas" stadionā, kur līdzjutēju tribīnēm un laukumam pa vidu vēl ir vieglatlētikas skrējceliņš, kas nevairo futbola auras veidošanos valstvienības mačos. Liela daļa līdzjutēju pauduši vēlmi, lai izlase atgrieztos "Skonto" stadionā.

Šodien Latvijas Futbola federācija (LFF) pavēstīja, ka Pasaules kausa kvalifikāciju izlase uzsāks tieši Skonto stadionā, 24. martā aizvadot maču ar Melnkalnes izlasi. Līdzjutēju sajūsmu par izlases "atgriešanos mājās" gan jāpiebremzē, jo paredzēts kā īslaicīgs risinājums šīs sezonas bargās ziemas dēļ. Tā kā uz pirmo izlašu sabraukuma "logu" dabīgās zāles segums "Daugavas" stadionā vēl nebūs spēlei atbilstošā kārtībā, tad FIFA ļāvusi Latvijas izlasei tuvāko spēli aizvadīt "Skonto" stadionā. Taču cikla turpinājumā plānota izlases atgriešanās Daugavas stadionā, kas starptautiskā futbola prasībām atbilst vairāk FIFA kritērijiem.

LFF vēsta, ka "Daugavas" stadionā tiekot veikti jumta izbūves darbi mediju un VIP zonām. Tāpat Latvijas futbola pārstāvji izrādījuši velmi valstsvienības mājas spēlēm izraudzīties agrāku sākuma laiku, taču FIFA, to neņemot vērā, nospraudusi izlases mačiem ar Melnkalni, Gibraltāru, Nīderlandi un Turciju centralizēto un priekš mums visai vēlo pulksten 21:45.

Klātienes atmosfēru "Skonto" stadionā izlases līdzjutējiem, gan visticamāk, nebūs lemts just, jo Covid-19 pandēmijas dēļ tuvākās spēles paredzētas bez skatītāju klātbūtnes.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13077/latvijas...

  +5 [+] [-]

, 2021-02-25 11:48, pirms 3 gadiem
Jānovēl šogad lielāku veiksmi, žēl gan ka visas spēles nebūs Skonto stadionā. Daugavas stadionions nav futbolam piemērots, nav tā specifiskā atmosfēra, pārāk tālu laukums no skatītājiem.
Vai tiešām 30 gadu laikā nebija iespēja uzbūvēt normālu futbola stadiona, kaimiņi var , Latvija nespēj.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 12:06, pirms 3 gadiem
Skatītāji tāpat nebūs, tākā nav starpības kur spēles tiek spēlētas!

  +4 [+] [-]

, 2021-02-25 12:08, pirms 3 gadiem
sinajs rakstīja: Jānovēl šogad lielāku veiksmi, žēl gan ka visas spēles nebūs Skonto stadionā. Daugavas stadionions nav futbolam piemērots, nav tā specifiskā atmosfēra, pārāk tālu laukums no skatītājiem.
Vai tiešām 30 gadu laikā nebija iespēja uzbūvēt normālu futbola stadiona, kaimiņi var , Latvija nespēj.
Nespēj ne futbola stadionu, ne manēžu, nebasketbola zāli ar 5000 krēsliem uzbūvēt, bet par rezultātu sapņo!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-25 13:04, pirms 3 gadiem
Igaunijas stadions - kas par skatu Latvijai laikam necerēt uz ko tādu tuvāko 10 gadu laikā ';

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 14:32, pirms 3 gadiem
Kameēr šie lūzeri spēlēs tajā debilajā Daugavas stadionā tikmēr nebūs ne rezultātu ne atbalsta.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-25 14:35, pirms 3 gadiem
Daugavas stadions it priekš vieglatlētikas labs, šķēpmešana utt. Kapec nevarētu piemēram liepājā kapāt. Un kas vispār nepatīk fifai ar skonto stadionu? Tak ieguldiet tad skonto stadionā nevis tajaa daugavas izsmieklaa. Tur lsi iegulda vieglatletu federacija. Atvainojiet bet esmu šodien uzvilkts.

     [+] [-]

, 2021-02-25 14:45, pirms 3 gadiem
- Vilks, vilks!
- Nekur nevilks, zaudēs tepat.